WTF amb Sergio Cebrian i el seu "News from Gemini", el 10 d'agost de 2015.

El dilluns 10 d'agost vam anar sense pensar-nos-ho gens al Jamboree a veure la WTF organitzada per l'Aurelio Santos, el qual realitza aquesta tasca des de fa 14 anys. Per aquest dia teníem la proposta del gran guitarrista canari Sergio Cebrián, "News From Gemini", el seu primer treball personal i que ens remet a la seva visió del món còsmic i astrològic, el seu més íntim i personal. La resta de companys, els mateixos que el van enregistrar, van ser el Bernat Hernández baix elèctric i Jeffe Otto bateria. Tots tres, companys en multituds de WTF i havent compartit vivències diverses. 

Aquest és un projecte realitzat en CD que el Sergio ja m'havia donat en una anterior WTF i que tinc al calaix, després d'haver-lo escoltat i gaudit fent-ho. Allà està a l'espera de trobar-lo una bona parella per poder posar-lo al programa de ràdio d'aquesta propera temporada.
Ja hem dit que és un projecte personal pel que fa a la ideologia que hi ha al darrera de cada tema, filosòficament parlant, però també ho és en la concepció musical i la utilització dels estris electrònics més moderns per així obtenir els sons estratosfèrics que vam poder escoltar.


Una WTF al Jamboree que es va veure ben plena d'amics i aficionats que volien escoltar-los. 
Ja des del primer moment, Sergio va deixar clar que aquell era el "seu" projecte i que si a algú no l'hi agradava, aquell era el seu problema. Va presentar cadascun dels temes tot i explicant-nos el perquè dels títols i la seva concepció. En quin estat anímic s'havia trobat en el moment de composar-los. Així vam passar la primera hora del concert, escoltant bocabadats com la música, a vegades certament estranya però d'una gran bellesa, ens anava embolcallant i situant-nos en un estat quasi hipnòtic del qual sortíem sobresaltats pels aplaudiments del veí. 

Temes amb títols com aquests: Atlas from Gemini, Castor, Pollux, Nevulus, Heart off Hades, Faith, The 3rd Element i Zeu's Spiral. Aquest és el projecte que vam poder escoltar al Jamboreeen aquesta magnífica i diferent WTF (redundància). 

Després van començar la Jam Session amb tot un seguit de músics que hi van venir. Gent com ara El Anónimo, Anton Jarl, Matías Míguez, Rodrigo G. Pahlen, aquests entre els habituals...


A més a més vam tenir la sort de poder gaudir amb gent que o no és habitual o no havia vingut cap vegada que jo hagués vist, com la gran violinista i cantant ara mateix situada a Berklee cursant els seus estudis; una jove canària que havia passat per l'Esmuc que és quan devia venir a les WTF del Jamboree. També un bon guitarrista uruguaià anomenat Gabriel Brun. Ells i els que ara formaven la secció rítmica dalt l'escenari ens van tocar el que va ser el primer estàndard de la nit, Manàh de Carnaval. Després, i amb Ariel bateria i la resta de companys van tocar el Caravan. I així es devia acabar per a mi la magnífica vetllada. 
Com sempre, les WTF són sorprenents i aquesta ho va ser també a més a més de descobrir-nos a joves i no tant joves músics.



Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada