Nit de Blues al Jamboree amb l'Amadeu Cases "The King is gone", el 5 d'agost

Una magnífica nit de Blues és la que vam viure el 5 d'agost al Jamboree amb la petita big band liderada pel gran "Guitar-Blues-Man" Amadeu Cases. La solvència i magnífica posta en escena d'aquest músic, Bluesman, és de tots coneguda. El Jamboree ho va viure, les seves parets ho van viure i tot el públic, ple fins la bandera, també ho viure. La banda sonava amb potència gràcies a una magnífica secció rítmica liderada pel gran August Tharrats al piano, a més a més dels no menys grans Matías Míguez, baix elèctric i Eloi López, bateria. La potència al capdavant va venir subministrada pels magnífics vents que allí s'hi van trobar, Josep Gomariz, trompeta; Pere Enguix, "Petete", trombó i Artem Zhulief, saxo tenor. Uns magnífics vents amb músics de contrastada solvència, tant solvents com la secció rítmica van donar-li el suport necessari al líder per desenvolupar tota la seva àmplia gamma de sons i músiques, totes elles dins del més profund del Blues, des del "rural" fins el "Blues de Chicago". 

Jo sempre dic que vinc del Blues perquè es veritat. Si més no els meus ja molt llunyans inicis són els del Rock-Pop dels anys 60s, ràpidament em vaig assabentar de la existència del Blues gràcies a gent com John Mayall, Eric Clapton, Peter Green, inicialment, per tornar a les fonts amb Billy Dixon, Howling Woolf, etc...i els americans Allman Brothers i tants d'altres que ara no és el cas recordar. O sigui que les meves milers d'hores escoltant Blues són això, moltes estones gaudint amb aquest estil que tan et fa bellugar-te com quedar-te quiet tot i escoltant aquells temes tan lents i sovint trists. 

Aquest dia de Blues al Jamboree ni va ser trist ni res que se l'hi assemblés. Tota la gent es movia, tot i asseguda, portant el ritme cadenciós dels temes més lents i els qui estàvem drets, fins i tots ens vam trobar ballant, com jo mateix, que no recordo haver-ho fet mai a la Cova-cava, i amb el Pere i Òscar quasi foten-se, de bon rotllo. El cas és que aquesta és una magnífica proposta amb espectacle assegurat dalt l'escenari, on els tres vents quan cal es belluguen alhora tot i portant el ritme que marca la secció rítmica. Doncs res, que vam gaudir d'allò més en aquest magnífic concert de Blues de la mà de tots aquests músics i liderats pel gran Amadeu Cases, el qual tindrem en format trio (amb el Matías i el Salva Toscano) al Jazz Club La Vicentina  en el segon Concert-Jam de la 7ena temporada el 30 d'octubre a partir de les 22h. 
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada