Hola de nou amigues i amics del Jazz Club La Vicentina. Després d'unes hores de recuperació necessàries intentaré explicar de manera resumida (ho intentaré) la manera com va anar aquesta magnífica Jam Session.
Primer de tot, comentar que s'esperava una bona assistència de músics i també de públic, com així va ser. La Sala Xica no tenia l'aspecte d'un concert però vàrem omplir els espais prop d'una quarantena de persones en el moment més àlgid de la nit. Agrair-vos a tots els que vareu venir el vostre suport, així com agrair el suport incondicional dels amics col·laboradors que mes a mes ens donen el seu suport. Cal esmentar la sempre professional tasca de manera totalment altruista del "nostre" fotògraf oficial, en Gustaf Soldevila, qui no para de fer fotos i filmar vídeos, per en el proper concert portar-me un DVD carregat d'informació àudio visual.
La Jam la va coordinar el gran mestre de tots, en Geni Barry, un dels millors vibrafonistes de l'estat i un dels millors improvisadors. Encara recordo la cara d'admiració del gran David Pastor en veure'l improvisar en l'actuació que varen fer al Jamboree.
Bé, com deia, Geni va arrencar la Jam al capdavant del grup estable que sempre obre la Jam i que va estar format per Albert Caire, piano / Paco Weht, contrabaix i Felipe Muñoz, bateria. Van tocar tres o quatre temes estàndards de Jazz entre els quals una versió del "On green Dolphin Street" magnífica. Grans solos de tots quatre i ja deixar pas al primer músic i que va ser la cantant Time Meyer, qui ens va meravellar per les seves qualitats, simpatia i un lliure estar a l'escenari. La Time cada vegada s'adapta millor als estàndards de Jazz, que no son el seu estil pròpiament dit, però sembla que ella vol arribar a dominar també com els temes que canta habitualment, d'un estil més popular.
Després de la Time vam convidar a pujar un dels més reputats mestres d'harmonia i guitarra de casa nostra, en Vicens Martin, guitarrista, compositor i arranjador i gran persona, que treballa al Taller de Músics des de fa una colla llarga d'anys, i que havia coincidit, ell com a cap d'estudis d'harmonia del Taller en l'època que hi estudiava l'Albert Caire i algú més. És professor de guitarra d'un altre dels habituals a les Jams, en Jordi Pujol, i també conegut per molts altres músics que hi varen intervenir posteriorment.
Varen tocar dos o tres temes i va ser molt interessant veure el tete-a-tete amb en Geni Barry. Ells dos no havien coincidit mai dalt l'escenari i per tant l'expectació era important. No cal a dir que es varen entendre a la perfecció, i que es van aplaudir un a l'altre els respectius solos. No oblidem pas la secció rítmica, Albert, Paco i Felipe , els quals van mantenir la màquina rítmica a la perfecció. Vam convidar mentre tant a pujar a l'Arnau Alonso jove de poquets anys, bateria que sempre ve, conjuntament amb els companys, professors i alumnes de l'Escola Jam Session, la qual, amb el seu director al capdavant, en Luis Blanco, em de dir que sempre ens han acompanyat en totes les mogudes.
L'Arnau va tocar una colla de temes, ja que havia de marxar d'hora amb els seus pares, i després vam convidar a d'altres bateries.
Després d'aquests temes en Geni va voler fer el Blues "Freddie Freeloder"i vet aquí que em vaig veure a l'escenari tocant el tema. Un estàndard ideal per improvisar amb una melodia senzilla i no masses complicacions harmòniques.
Posteriorment vam convidar al Joaquim Castanyer, flugelhorn i també al Francisco Santos, de l'Associació de Jazz de Rubí, a tocar el seu clarinet, i també amb la meva participació i la de Miquel Donat, trompeta vam fer un tema del Duke Ellington, "In a mellow tone".
D'altres músics que van pujar a l'escenari van ser el Valentí Tuset, guitarra conjuntament amb el Pep (company de la cantant Noelia Mercedes que també va cantar posteriorment).
Com ja he dit abans, un dels que va venir va ser el Miquel Donat, trompetista de La Locomotora Negra qui ens va fer gaudir amb el so clàssic de la seva trompeta. Miquel Donat va acompanyar a la Noelia Mercedes en el tema "It don't mean a thing", conjuntament amb el Joaquim Castanyer, el seu company Pep, etc. Un altre dels convidats il·lustres va ser el professor de piano de l'Escola Jam Session, en Jeroni Pagan, qui amb l'alumne de la mateixa escola Sílvia Juncà i el mateix Luís Blanco van interpretar alguns temes. Qui també va venir a la Jam és una parella de músics i amics tots dos de l'Albert Caire, en Lluís Voisin i Josep, bateria i guitarra despectivament, i també a la bateria l'amic de Sant Cugat el Josep Mª Martí, qui finalment va poder tocar algun tema. Tots nosaltres ens vàrem anar tornant a l'escenari i vàrem poder compartir-lo amb els grans mestres que ens varen acompanyar, en Geni Barry, Vicens Martín, Paco Weht, Albert Caire etc. Menció especial la feina ininterrompuda del Paco Weht des de les 22h30m més o menys l'hora en què van començar a tocar, fins prop de les 3h de la matinada que va ser quan vam acabar, després de tocar temes amb l'únic públic de la resta de músics que hi quedava. Esmentar però, les ganes que hi van posar entre el públic, uns amics que van venir de Sant Quirze del Vallès, en Carles Vinyals i parella, i en Valentí i parella, els quals van ser els darrers del públic en marxar. D'altres amics i familiars no hi van faltar, el Jesús i la Teresa, els amics del Club de Jazz de Sant Cugat el Carlos Sampietro i el David Carreras, i d'altra gent que ara mateix no em ve al cap. Tant se val, agrair-los la seva assistència així com a la de tots els músics que van venir i que van ser una bona colla. Miquel Tuset.