Jam Sessions de Jazz a JazzPetit

Doncs a hores d'ara, i actualitzant el blog a l'agost què és quan ho estic fent, dir-vos que, malauradament el JazzPetit està "xapat" temporalment, sembla ser, i que aparentment s'estan fent les millores d'insonorització adequades i que el permetran tornar a obrir ben aviat, això esperem tots: si ho fan el setembre serà perfecte, car ara tothom és de vacances. Però aquesta entrada és per parlar de les Jams que s'hi han fet, d'algunes de les de Jazz a les quals he pogut assistir, i tot i que aquesta Jam va ser el 26 de maig, sapigueu que durant el mes de juny es van fer les tres darreres, crec, amb assistència de més o menys els músics que després comento. Dir-vos que aquest espai, i ara en passat, el van muntar Noelia Mercedes i l'Eugeni, antic propietari del JazzPetit que hi havia al carrer Encarnació de dalt de tot de Gràcia i on s'hi feien concerts quasi a diari barrejats amb Jams de Blues i de Jazz. Un magnífic espai que la bogeria immobiliària de la ciutat es va encarregar d'esborrar (el propietari) per esdevenir probablement un hotel o apartaments turístics. L'assumpte és que ells dos es van embolicar en una "bona moguda" i ella es va dedicar a buscar un local més o menys adequat per muntar-hi un bar on poder fer música. Els horaris eren "infantils", o sigui a les 23h s'acabava tot per no tenir problemes amb els veïns i demés, i tot i així, van venir els de l'ajuntament i els hi van tancar i precintar. Les darreres notícies vistes a FB parlaven del bon camí per on semblen anar les modificacions del local cara a tenir-lo adequadament insonoritzat. 

Un espai on jo hi he anat algunes vegades i on he trobat, sempre, el caliu adequat de públic i companys músics, aficionats i professionals, per a gent com jo. Si hi havia un espai a Barcelona on poder-hi tocar si tens un nivell d'aficionat, aquest era el JazzPetit. Una jam, la de Jazz, sempre coordinada pel trio base amb Pep Casadó, guitarra; Álvaro Taborda, contrabaix i Enrique Heredia, bateria, tots ells músics profesionals i de reconeguda vàlua. Noèlia Mercedes, cantant que forma part del White Trio amb el Pep i l'Álvaro, és també qui en algun moment donat participa a les Jams cantant alguns estàndards, i és qui també acomiada l'esdeveniment ja ben entrades les 23h. 

Raymund i Karl
L'Eugeni, a la barra, "coordina" les begudes i demés menjars que hom pugui demanar o desitjar amb una combinació perfecte d'amabilitat, eficiència i seriositat, que no mal rollo. De músics n'hi han passat forces i ara se'm farà difícil esmentar-los a tots però algun sí que us diré com per exemple na Mayra Andrade, veu; Karl, saxo tenor; Jaume Ferrer, saxo tenor; Raymund, saxo tenor; Miquel Turull, trompeta; Pep Ramon, trompeta; Eduard, guitarra; Isabel Martín, veu; Gustavo Sander, contrabaix, jo mateix al saxo alto, etc, etc... i soc conscient que en falten alguns més dels quals no en conec els noms. Tot i això, crec que la llista és prou aclaridora per mostrar el nivell d'acceptació d'aquest local per part d'una bona colla de músics, repeteixo que alguns dels quals molt bons i d'altres com jo encabits en el món dels aficionats. És per això que, encara ara amb algunes ganes de participar en Jams com aquesta i també la del Sinestesia Bar Musical on també m'hi trobo la mar de bé, només espero de tot cor (per a ells i per a tots nosaltres) que tinguin la "sort" suficient i puguin fer la feina que els hi demanen per tornar a obrir el local.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada