Concert de Max Schreiner - Geni Barry & Friends a l'Auditori de l'Escola Jam Session

Molt bon dia a tothom, finalment han caigut algunes gotes, no masses..ja tocava. Encara però amb els magnífics sons que vam poder escoltar ahir a l'auditori-estudi de L'escola Superior de Música Jam Session, dirigida per una parella d'enamorats, també de la música,així, àmpliament. I parlo de na Elisabeth Ventura i en Luis Blanco. Ells dos, i tot el seu equip d'amics i professors porten a terme una labor educativa en el món del rock i les noves tendències que es mereix una pila d'elogis. Aquesta és una escola que ha obert les portes, de manera altruista, a diversos projectes entre els quals assajos de la Vicens Martín Dream Big Band, a banda de les moltes masterclasses que s'hi fan i la bona relació que tenen amb el Conservatori de Perpinyà

Ahir va ser un altre dia on la seva generositat va fer-se palesa tot i convidant-nos a un concert "gratuït" amb una formació muntada adhoc motivada per la presència del pianista alemany establert a Valladolid, en Max Schreiner.  Un concert preparat i "muntat" per l'incansable Geni Barry, i com no podia ser d'una altra manera, finalment esdevingué en una Jam Session. Amb el pianista i el vibrafonista hi van col·laborar en el combo inicial Aldo Caviglia, José María Gálvez Alda, Emilio Nieto, Enric Asensio i Pedro Garrido. Una formació amb dos bateries i dos baixistes, l'un amb "contra" i l'altre "elèctric". 

Una delícia de temes tocats amb força sensibilitat en un concert acústic a la primera part on ni el piano ni el vibràfon estaven amplificats i els baixistes, amplificats, van sonar adequadament a la vegada que els bateries, que van fregar el silenci. Geni va convidar al Luis a cantar "All the things you are", i aquest el va brodar, amb sensibilitat, afinació i bon gust. Sergio Belloso va estar convidat a tocar uns temes a la guitarra i també ho va brodar. Tots sabem lo bé què ho fa, tot i que, pel meu gust, el volum va ser un pèl fort. Com què ho vaig enregistrar, ho he pogut més o menys arreglar amb els meus mitjans, i així doncs que l'àudio que penjaré em sembla que ha quedat força bé. La mestria dels dos co-liders i amics, Max i Geni, va dominar la sessió en cadascuna de les seves intervencions. 

El darrer va alternar el seu saber al vibràfon amb el del glockenspiel i fins i tot amb un scat sui generis. Pedro Garrido, establert a Rubí, va ser tota una descoberta. Aquest és un trompetista amb un so gens estrident, ahir al menys, i molt càlid. Pel que em va semblar, el gust en la improvisació també el te força desenvolupat i es veu molt atent a l'escenari. No cal dir que am en Geni al costat, tothom ho ha d'estar, d'atent. Curro va estar sobri i amb el suport de l'Emili al baix elèctric, aquesta secció rítmica (amb els dos bateries) va ser força contundent, i no parlo de volum sonor i sí de bon marcatge del tempo. En definitiva un magnífic concert amb uns músics impressionants, gràcies a la generositat dels qui dirigeixen l'Escola Jam Session i a tots els músics que hi van participar, de manera especial al Max i en Geni. Recordeu que el concert va ser gratuït i l'auditori va estar ben ple. 
Miquel Tuset i Mallol.