PRIMERA JAM SESSION AL JAZZ CLUB LA VICENTINA (entre setmana)

Ahir, dimecres 23 de novembre, vàrem fer la primera Jam Session (entre setmana) al Jazz Club La Vicentina. De fet, la primera organitzada pel Jazz Club La Vicentina entre setmana es va fer el 9 de juliol de 2009, i es va fer a la Cuina d'en Toni. O sigui que aquesta darrera és la primer que fem, entre setmana, a la Sala Xica. Era un dia complicat (Milan-Barça) i es va notar. Tot i això, s'ha de dir que, gràcies a l'afluència generosa de músics i d'alguns incondicionals, Carles Guillem entre els amics col·laboradors, l'Emili i amics de Rubí i els amics del Club de Jazz de Sant Cugat, David Carreres i Carlos Sampietro, vàrem ser una trentena de persones i la Sala Xica no es va veure buida. Entre el públic hi havia també les parelles d'alguns dels músics que hi varen participar. La Jam la va coordinar Geni Barry, acompanyat inicialment de l'Albert Caire al piano, Felipe Muñoz a la bateria i companys al contrabaix i guitarra. Tots sabem de les maneres interpretatives de Geni Barry i el seu vessant pedagògic. Els seus solos sempre deixen bocabadats als pròpies músics. La presència de Leandre Lopes i Carles Pineda va donar color a la sessió. Ells dos ens varen meravellar també amb els seus solos i melodies.  L'Albert va fer una magnífica feina acompanyant i fent els seus solos així com també la resta de músics de la sessió inicial. Es fa difícil comentar abastament l'esdeveniment i poder parlar de tots els músics que hi varen participar, que varen ser molts. 
Em sap greu no recordar els noms de tots la qual cosa esmenaré a la propera convocatòria del mes de desembre. Només és qüestió d'estar a l'aguait, apuntar noms i mòbils, i poder contactar amb tots ells i poder parlar de cadascun d'ells. Esment especial a la presència de Toni Albors, (gràcies per portar l'ampli de baix) i la col·laboració incondicional de l'Escola Jam Session amb el Luís Blanco al capdavant i amb el Geroni, Emili i resta de companys. Geroni va compartir escenari assegut davant del piano i s'ha de dir que te una molt bona tècnica a part de demostrar que te una gran inventiva a l'hora de fer els solos. Vàrem tenir cantants, sí, i varen ser tres els qui varen fer-nos les veus. Darrerament hem descobert al Jordi Rabascall (amic del David Carreres) qui ens sorprèn dia a dia i Jam darrera Jam. Jordi canta després d'haver escoltat el tema, que a vegades desconeix, i que ell interpreta a la seva manera, amb veu potent i molt ben entonada i sempre amb una gran presència escènica. Seriós i concentrat, va cercant i cantant i trobant. Sorprenent, en una sola paraula. Qui va cantar va ser també el Luís Blanco, director de l'Escola Jam Session amb la seva característica veu, demostrant que te un gran registre de veu, a més a més d'una càlida veu. En el registre agut es transforma i endevines l'estil principal d'aquest músic i amic, el Rock Simfònic. En acabar va cantar el All the things you are, de manera perfecte, demostrant la seva versatilitat. També va cantar el Carles Pineda fill. Jove krooner que es va atrevir amb diversos estàndards cantant i després improvisant fent skat. Jove però amb una molt bona solidesa escènica, atrevit fent les seves modulacions i sobretot, encantat fent el que feia. En definitiva, un home jove que li agrada el Jazz i que el canta. Ja sabem que n'hi ha pocs d'homes cantants de Jazz, només es qüestió d'oferir-lis espais on poder-ho fer. Bé, no em volia estendre però sembla inevitable, per a mi ho és, el poder explicar i parlar de tots (tot i que me'n deixo alguns) els qui varen fer possible que aquesta primera Jam al Jazz Club La Vicentina fos un èxit. Un dia més que arribo a casa a les 4h. Je je. Abraçades per a tothom. Miquel Tuset.

Reportatge sobre el Jamboree (Treball Fi de Carrera)

Reportatge final de carrera realitzat per Joan Carles Perez, Oriol Pablo, Oriol Bäbler i una servidora sobre les Jam Sessions de la mítica sala de jazz Jamboree de Barcelona.
(A hores d'ara, encara no he esbrinat qui és "una servidora". A veure si ho puc saber. Miquel Tuset)