2n dia del 5è Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts

Ara mateix ja hem començat el 2n dia del 5è Festival de Jam Sessions amb el combo del Conservatori de Bellaterra...de conya. Força gent a les 21h. ...gràcies.

Albert, Kike, Eladio, Jordi i Abraham
Doncs sí, ha estat una nit fantàstica amb joves i ja apuntant a bons músics acompanyats de dos dels millors mestres en els seus instruments, Eladio Reinón i Jordi Gaspar...l'Albert Muñoz, l'Abraham Rademacher i el Kike Martínez ....primer ells i després el combo del Taller de Músics amb la Rocío Seligrat, Anscari Montori, Max Villavecchia, Javi Garrabella i Jeroni Sureda.....que han tocat una molt bona estona per després començar la Jam Session....i de fet avui ja no m'he hagut de veure sol davant el perill, ja que ens han acompanyat el Joe Psalmist, amb la seva simpatia, humanitat i un parell de temes que ens han fet despertar si és que estàvem dormint....també ha vingut el Jordi Pujol que ha gaudit força en els dos temes que ha tocat, el Deme Gómez, que ha pogut compartir escenari amb l'Eladio Reinón, mestre del Deme al Taller de finals del 80s...i amb qui jo mateix he pogut compartir escenari en un parell de temes....Ha estat una nit magnífica, climatològicament parlant, musicalment parlant i humanament parlant...Molta penya, gent nova que ha vingut de Molins de Rei, de Sant Cugat, els pares dels músics, parelles dels músics com la Montse Roig, directora del Musical de Bellaterra i parella de l'Eladio, i la mateixa parella del Jordi Gaspar. Gent del poble que ha vingut i gent del poble que hem trobat a faltar...uns s'ho guanyen i els altres s'ho perden....què hi farem...Amb ganes d'editar l'àudio que he enregistrat..i la feinada que em donarà però ho faré, i quan ho tingui tothom ho podrà escoltar al blog del Jazz Club La Vicentina, a més de llegir aquesta crònica un pel ampliada...Voilà...Gràcies a lAjuntament de Sant Vicenç dels Horts pel suport incondicional a les propostes de qui això escriu...Bona nit i bon 5è Festival de Jam Sessions en el Jaç de cadascú.
Anscari, Rocío, Jeroni, Eladio, Jordi i Max
Aquestes varen ser les primeres quatre ratlles després del concert...i ara poques ratlles més perquè el que heu de fer és escoltar les músiques que van fer...

El 2n dia de festival el va iniciar el combo dels tres joves de l'escola de Bellaterra acompanyats dels seus mestres l'Eladio Reinón i Jordi Gaspar. Van tocar una mica més de mitja hora i ho fan fer repassant alguns dels temes més emblemàtics estàndards que se solen tocar a les Jam Sessions i s'ha de dir que els tres joves ho van fer la mar de bé i ja no en parlem dels seus mestres..un vertader luxe i plaer poder compartir amb ells la vetllada i amb tots els qui van venir. Alguns dels temes que van tocar van ser el "Song for my father" en un clar homenatge al recentment desaparegut Horace Silver. 

Deme, Eladio, Geroni i Javi
Els del combo del Taller de Músics, van ser els segons en pujar a l'escenari i ho van fer amb una formació de quintet amb la Rocio Seligrat, veu; Max Villavecchia, teclat, Anscari Montori, Javi Garrabella i Jeroni Sureda..ens van presentar tot un seguit de temes propis i al final un estàndard. Em van agradar força i també les seves composicions. S'ha de dir que quan contacto amb les escoles i els hi demano la seva col·laboració amb algun combo, són ells els qui evidentment decideixen quina serà la formació i que sempre, cada any i amb cada escola, la sorpresa sempre és força agradable. 

Javi i Joe Psalmist.
Després dels combos de Bellaterra i del Taller de Músics, va començar la Jam amb quasi tots els components del Taller més Eladio Reinón i Jordi Gaspar...després també s'hi van apuntar el Jordi Pujol, el Joe Psalmist, el Deme Gómez i jo mateix, acabant la Jam amb la primera formació que la va iniciar com a cirereta del pastís...

Miquel Tuset Mallol.

WTF amb Marko Djorcevic, Dusan Jevtovic, David Soler i Bernat Hernández

Bernat Hernández, Marko Djorcevic i Dusan Jevtovic
Una WTF de primer ordre amb quatre músics dalt l'escenari compartint projectes amb el Marko Djorcevic. Ell mateix ens va explicar els seus projectes amb el Dusan Jevtovic i també amb el Bernat Hernández  i el David Soler. O sigui que el que es va poder escoltar va ser una barreja de temes de l'un i de l'altre, de cadascun de tots quatre. Dues guitarres siderals dalt l'escenari del Jamboree  poques vegades s'han pogut escoltar juntes i aquest dilluns 7 de juliol ho vam poder gaudir. La mestria i compenetració dels quatre músics es va fer palesa a cada tema i el resultat va ser excepcional. Una magnífica potència electro-acústica controlada per les mans destres del mag del so, llums i fred, en Leo Bianchi. Un Jamboree ple de gom a gom va aplaudir cadascuna de les intervencions dels músics i ells que ho van agrair. l'Aurelio va acabar les presentacions tot just arribar jo amb el temps just per muntar la parada per enregistrar el concert. 
David Soler
Un d'aquells concerts, com tots els que he enregistrat, compartit, després d'editar-lo, al blog del Jazz Club La Vicentina conjuntament amb aquestes quatre ratlles. La primera hora va ser dels quatre jenets de l'apocalipsi i la seva música totalment indefinible amb espurnes de rock progressiu, rock simfònic, jazz avantgarde, jazz-rock, etc....Temes on la mestria del David amb els dos complexes jocs de pedals i efectes es va conjuminar amb la seva mestria a la guitarra. Lluny queden aquelles intervenions amb la XXL Big Band del Llibert Fortuny per deixar pas a la permanent evolució estilística d'aquest músic que quasi no s'atura ni per respirar. 
Raynald Colom, Anton Jarl i Dusan
Dusan a la vegada, tot i ser força sideral també, va deixar-li el paper al David mentre ell va ser el guitarrista més ortodox de lo habitual, amb magnífics solos i control de pedals i estris electrònics també. En Bernat va estar genial; una total compenetració rítmica amb el Marko va permetre que la màquina rítmica anés a tota hòstia i clavada, ben clavada. El domini dels seus estris electrònics li va permetre modificar sons del seu baix de cinc cordes enriquint molt més la paleta de colors de tota la formació. El divendres 4 de juliol vaig poder anar als estudis Aclam Records convidat pel Dusan per escoltar i veure en directe i a petit comité la presentació del seu darrer disc "Am I walking wrong?", i ja vaig flipar amb el Marko Djorcevic, i am tots ells, és clar. Marko però em va deixar una magnífica impressió en veure'l tocar la bateria de la manera tant bèstia com la va tocar. 
Krista, Bernat, Joao Silva i Anton
Recursos li sobren i em va fer venir al cap a d'altres grans bateries d'aquests atributs o similars que darrerament tinc la satisfacció de veure a les WTF com el Xavi Reija, Gergo Borlai i d'altres. La contundència amb que toca i els seus malabarismes creuant braços en redobles van fer que molta de l'atenció se n'anés de cap a ell per com ho va fer i perquè era ell el líder de la WTF d'aquest dilluns. Més detalls estilístics de tots quatre els podreu escoltar en els àudios que vaig enregistrar i que espero que us n'agradi la qualitat del so.
A la Jam Session de la primera part, sí, la que s'acaba a les 23h hi van participar músics que hi van col·laborar amb el mateix registre de free i jazz-rock i psicodèlica que van fer els quatre genets, i van ser el Raynald Colom, l'Anton Jarl, una guapa i molt bona flautista de nom Krista, crec, el Joao Silva al violí i d'altres com el bon saxofonista ja entrat en anys que venia de pas i que va tocar el soprano seguint l'estil anteriorment marcat pel quartet inicial i del qual ara no en recordo el nom......Miquel Tuset i Mallol.