"Dibuixos Musicals" del Marc Camins

Benvolgudes i benvolguts....deixeu-me que us pengi uns dibuixets musicals del jove Marc Camins, artista gràfic que ens trobem de tant en tant a les WTF del Jamboree.....i que va per alguns dels locals de Barcelona carregat amb els seus estris i captant l'essència musical mitjançant llapis, pinzells i cartolines, etc, etc....

Una Jam al Jamboree amb Raynald Colom i Paulinho Lemos......by Marc Camins

Un "drummer"  by Marc Camins


Un "guitar man"   by  Marc Camins


Una jam de "trio" al JazzSi del Taller de Músics by Marc Camins



Una WTF amb molta "trempera volumètrica"

Avui tot el dia amunt i avall a lliurar els rètols del 4tr Festival de Jam Sessions a totes les escoles implicades....i ahir a la WTF del Jamboree coordinada per l'Aurelio Santos amb les sàvies mans tècniques del Leo Bianchi. Sense alè em vaig quedar ahir i sense alè estic avui....Ahir per la potent marxa d'una formació representant a l'ESMUC i que vindrà al 4rt Festival..(sense el Claudio, llàstima). Potència i Funk tot a la vegada ...... Resumint diré que em va agradar, tot i el però del volum en crescendo a cada tema. No sé si aquesta és la solució per captivar la "penya".....Jo soc dels què diuen que la música no massa forta s'escolta més bé. Una formació liderada off the stage pel gran Gary Willis, amb temes d'ell mateix i posats en escena pel combo de l'esmuc amb Claudio Marrero Santana, Mateu P. Borjas, teclats / Diego Valenzuela, guitarra elèctrica, Josep Sina, baix elèctric, Fidel Antonio Minda, bateria, Jordi Rodriguez, percussió, i Gary Willis també al baix elèctric en els dos darrers temes. Molta canya i ben donada, en això no hi ha dubte....ara bé, fa falta donar tanta canya? Potser m'estic fent iaio i no me n'adono...i també, que les meves oïdes estan molt matxucades de tants anys d'escoltar música a un high level...No ho sé, però sí que vull dir que hi ha qui toca la bateria sense contemplar el què fan la resta de músics, i en això discrepo totalment....Un músic, jo no ho soc però de jovenet havia cantat en un grup anomenat "Los Indómitos", he..he.., i sé el que sona d'alt d'un escenari, i també com a públic, entenc quan un baix fa un solo i no se'l pot escoltar bé perquè el "drummer", killer, kiko drummer, s'encarrega de tapar totalment al seu company...i així va succeir quasi tota la part de la Jam Session....Durant el concert del combo, l'equatorià Fidel va fer el que estava pactat, i per tant res a dir, el projecte és el projecte....tot i opinar igualment que es podria haver mantingut el volum a uns nivells discrets....No crec que s'hagi d'anar incrementant el volum a mida que passa el temps i arribar al final a una mena se "summum volumètric" brutal....I'm sorry, but it's my opinion....Pel que fa a les composicions i intervencions dels músics, res a dir, bé, sí, de conya, evidentment. Gaudirem amb aquest combo a Can Comamala, a l'aire lliure, això segur.... Joves talents que van pujar ahir el Josep Valldeneu Barrero, al saxo alt, Apel-les Carod Requesens, al violí, en Matias Miguez Mastrarrigo, al baix elèctric, i un percussionista que va acompanyar al Jordi, del qual ara no recordo el nom....entre d'altres coses perquè encara no he pogut editar l'àudio enregistrat....tots ells van brillar en les seves intervencions, fent els solos i tocant els estàndards amb un marcat ritme funk, així fins l'hora d'agafar metro i tren per tornar a Sant Vicenç..Ah, doncs ara us penjo el rètol del 4rt Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts....Voilà. Miquel Tuset i Mallol.
El que ve ara, és la comunicació que va ocasionar aquest escrit al Facebook.
Aurelio Santos Ja que en parles clar i català, posem-li nom al baterista que tant et va sobtar, no sigui que el pobre home ho hagi d'esbrinar per art de magia... Quique Ramírez. Jo hi trencaré una llança en el seu favor ja que alguns dels mes grans bateristes de la historia sovint son els que mes gresca foten amb les baquetes, Elvin, Blakey, Blade i sobre tot uns dels bateristas preferits d'en Gary Willis, en Kirk L Covington... probablement un dels bateristes amb mès múscul i potencia que he vist mai. L'hi vas preguntar a en Gary qué es el que pensaba del so d'en Quique?

No obstant, agraeixo les teves opinions sinceres, Miquel, ja que a Facebook a vegades pequem una mica en dir les coses boniques i no dir-nos les menys agradables. Gràcies per la teva tasca documental Dilluns rere Dilluns, Miquel!
Miquel Tuset Mallol Dilluns,quan en parlàvem, Aurelio Santos, ja em vas parlar de l'Elvin Jones, etc.....No et pensis que hagi dormit gaire tranquil, no...Normalment sempre valoro positivament, i crec que ho faig, la feina que fan tots els músics de les WTF i dels concerts que vaig a escoltar o que jo faig al Jazz Club La Vicentina. Dilluns, però, vaig entendre que hi havia alguna cosa que no anava bé, i al meu entendre va ser l'excessiu "so" de la bateria, etc......i bé....passem pàgina no?
 Matias Miguez Mastrarrigo Por lo que yo he visto y escuchado, no estoy de acuerdo contigo. El volumen ha estado justificado por el estilo musical y la dinámica de los temas. Cuando se toca fusión hay unos niveles de presión acústica que forman parte la manera de comunicar con los instrumentos eléctricos. Puede que estés más cómodo escuchando jazz acústico high level, pero esto se toca así. Y si no ponte un video de Kirk Covington. A mi, como bajista me molesta bastante más cuando, al acompañarme un solo, el batería recurre al clásico toque de hi hat pequeñito que aprendió en la escuela high level. Igual, cuando desgrabes la sesión entera, te acuerdas que más de la mitad de la Jam estuvimos tocando Latin y no "funk rítmico". Gracias por lo de joven talento. Mis padres están orgullosos.
Miquel Tuset Mallol Ja veieu com van les coses...tothom diu la seva.....de tant en tant una mica de polèmica va bé però per a mi ja n'hi ha prou....Al final hom pot acabar pensant que no s'acepta cap mena d'opinió crítica per minsa que sigui...que aquesta ho és. I Matias Miguez Mastrarrigo Míguez, els joves talents són ells no tu. Una cosa prou evident. Talents tots , però. Joves alguns ja no. El combo de Gary va fer latin jazz?
Claudio Marrero Santana Me van a permitir , decir una cosa sea el sonido más fuerte toquen mejor peor los músicos lo importante es que el público se lo pase bien! Y creo que la gente le moló mucho! ya sea como sea la música ... Y una cosa, el más que le mola disfrutar con unas grandes ondas herzianas es el Gary, su música se toca así es la onda y creo que quedaba evidente, tenemos que saber lo que vamos a escuchar, cada concierto y música tienen diferente cualidades, y la música de Gary se toca a muerte!
Miquel Tuset Mallol Ok Claudio Marrero Santana
Albert Prunera "Big Michael" !!!!crec que l'Aurelio, el Matías i el Claudio estan en lo cert. Ei Caludio ho diu molt clar, la música den Gary es toca així. Una abraçada.
Miquel Tuset Mallol Carall.....em sap greu tota aquesta moguda....a veure si semblarà que no em va agradar el treball del grup de l'esmuc...Doncs sí, em van agradar i força, ho fan molt i molt bé el Claudio Marrero Santana i la resta de companys i la música del Gary Willis és força canyera i és de collons...i.... PROU....OK?
Aurelio Santos Jajajajajajajajaja Com mola Facebook, no?
Claudio Marrero Santana Jajajajjaja!! Mola....
I així es va acabar aquesta conversa tant entranyable.....he he.