Víctor Correa & Strings al Jamboree, 8 de desembre de 2016

Doncs això és el que vaig posar al FB...que es deu poder ampliar amb algun comentari més...

" I de quina manera hem gaudit amb " Strong Bone" amb Victor Correa & Strings...un Jamboree ple d'aficionats a la música, alguns també al Jazz, els quals hem escoltat tots els temes sensa cap interrupció d'aplaudiments post solo, la qual cosa ha permès gaudir millor de la música i planteja la pregunta de si malmetem la música quan aplaudim els solos dels músics o no. Sigui com sigui, felicitar al Víctor per aquest magnífic i delicat projecte. Mèxic els hi va molt bé a l'Anna i a ell.


Temes de The Beatles, arranjaments de Duke Pearson, dos temes a quartet de corda per així descansar els llavis i pulmons, un tema propi dedicat al seu germà Mariano, malalt a Segòvia mentre ells éren a Mèxic i moments de patiment per la incertesa de la malaltia i un altre parit en una nit de trons i llamps anomenat "Relámpago", un tema de Leonard Bernstein que tocava Bill Evans, etc, etc. Un tema que cantava Sílvia Pérez Cruz, i ara no sé si és el mateix que feia Chet Baker sense solejar. Al final ens ha fet cantar la preciosa melodia de Pearson tot i acompanyant-los en el bis. Ha estat amable, i ha presentat els temes, algunes de les seves històries i als companys tot i declarar-se català i independentista. Al final ha expressat el seu desencís, car volia presentar els dos passes en la nostra llengua i no ho ha fet per pensar que no la parla prou bé, la qual cosa no és veritat. Ja abans de començar hem pogut parlar cinc minuts, moment en el qual m'ha cedit el seu disc que també sonarà a Jazz Club de Nit. Gràcies Víctor. Per cert, les cordes i metall han sonat perfectes gràcies a les destres mans de l'Alex Alex Seoane Monsoliu. Voilà."

De totes maneres, dir-vos que el projecte que van presentar és el disc "Strong Bone" i que el primer tema que van tocar en el segon passe va ser "A Nightingale Sang On Berkeley Square". Que el Víctor va presentar el projecte i el perquè de tot plegat després d'aquest tema tot i introduint el següent, tema de Leonard Bernstein anomenat "Some Other Time" popularitzat per Bill Evans. Va comentar que quasi no composa temes propis, però en aquest disc n'ha fet dos i el primer va ser "Relámpago". Després van fer l'estàndard "Bewitched....", tema de Rodgers - Hart. El següent tema va ser el seu segon de propi, el dedicat al seu germà, "Mariano". Va presentar cadascun dels temes, tot i explicant-ne els "ets" i "uts" i el darrer va ser el bis anomenat "Cristo Redentor", un tema de Duke Pearson popularitzat per Donald Byrd , tema que ens va fer cantar, acompanyant-los a ells. Entremig van fer el tema que canta Sílvia Pérez Cruz, una preciosa cançó cubana amb aires càlids.
Miquel Tuset i Mallol.

Mark Turner Quartet al Jamboree, 6 de desembre de 2016

Doncs el dia festiu, que no per a mi, vam anar a veure el darrer projecte del sempre sorprenent i "enfant terrible" del saxo tenor Mark Turner. Aquest gran saxofonista, per alguns una mica "fred" i per d'altres no tant entre els quals m'hi compto tot i pensant que té més virtuts que defectes, va venir acompanyat d'un altre màster, el trompetista Avishai Cohen i dos reconeguts cracs, en Joe Martin, contrabaix. Damion Reid, bateria. 

El "concepte" va ser acústic si ens remetem al fet que el bateria no va voler ni micros ni monitors, per la qual cosa i per poder escoltar als altres mentre ell tocava ho havia de fer súper controlat i sense "deixar anar" el braç. Si va començar amb les escombretes, en el segon tema ja va agafar les baquetes però igualment amb la màxima suavitat, la qual cosa jo valoro molt. 

A mi el concert no em va semblar "fred"  i sí que va requerir de la meva màxima atenció i per descomptat acceptació de la proposta. La música va per davant nostre i si no l'escoltes amb ganes de voler-la comprendre val més marxar de qualsevol concert. A mi em va agradar el fet que es mantingués en un concepte melòdic a tempos no massa ràpids, i que els dos vents toquessin en un registre mig i amb el volum totalment controlat. El fet que el bateria Reid controlés la situació, o millor dit, que hauria estat el líder qui li ho hauria dit, car aquest projecte "córrer" d'aquesta manera, ens va permetre escoltar els altres companys en perfecte claredat. 

Això és el que va posar en Pere Pons al web tot i parlant d'aquest projecte:

Mark Turner és un referent jazzístic de la seva generació de totes totes. El seu saxo ha creat escola entre les noves sonoritats del jazz del segle XXI i tant ho ha fet en la seva faceta de sideman (Billy Hart, SFJazz Collective), amb propostes com Fly al costat de la rítmica de Brad Mehldau – Jeff Ballard i Larry Grenadier– i ara al capdavant d’aquest extraordinari quartet integrat per uns components que broden excel·lència com són el trompetista Avishai Cohen, el contrabaixista Joe Martin i el baterista de Robert Glasper, Damion Reid. Dues nits al Jamboree amb el jazz més viu.

Doncs sí que va ser viu el concert, tot i començar suaument. La música quasi que no va parar, només després del tercer tema, moment per presentar als companys, minut ja quasi 40 del primer set. Si bé es cert que la majoria de temes tenien manca de swing (xin xi xin, xin xi xin) el "groove" hi era per tot arreu i els arranjaments dels temes estaven farcits de "detalls" rítmics on el bateria es lluïa. Els dos vents van estar a un altíssim nivell interpretatiu, i tot i què el líder  Turner no semblava que volés tocar "bopper", sí que ho va fer solejant en algun tema i en el bis del primer passe, tema "bopper" en la interpretació i no tant en el ritme, força més trencat. Havien tocat 45 minuts tot just quan van marxar de l'escenari. Per tornar, vam haver d'aplaudir quasi 2 minuts. El comentari que li vaig fer a l'amic Matthew Simon és que per tocar 1 hora en total has de parar als 45 minuts i fer el bis. Això va fer també en el segon set. 

El concert del primer passe va acabar de manera trepidant i em va semblar adequada la seqüència de temes, de menys a més, primer més melòdics i després més canyeros. El contrabaixista Martin va estar sublim, acompanyant i també en els seus solos. I què podem dir del mestre Avishai Cohen que no sapigueu. Va estar genial en la seva funció de "sideman" de luxe. Un duet incomparable de mestres en això de tocar el jazz de concepció més actual. Aquest però, va saber "seguir" l'ona melòdica encetada pel líder, moltes de les vegades amb notes llargues però també amb línies melòdiques ben trenades a tempo força viu i participant ambdós músics "solejant" a la vegada en algun tema, el quart crec. 

En definitiva un concert que ha estat "vist" de diverses maneres tot en funció de les diverses oïdes. Mark Turner te una trajectòria que el "delata" i el situa en aquest moviment més "cool" del jazz modern. I "cool" aquí no vol dir el mateix que quan parlem de Miles Davis i demés, aquí el concepte és "fred". Tot i aquest precedent, a mi em va semblar bé la proposta. Tant els temes (amb els seus ritmes), tots del líder segurament, com les intervencions solistes dels dos vents principalment, i les dels dos companys de la secció rítmica em van semblar extraordinaries. Doncs i què més es pot demanar? En Pere Pons va fer els honors en els dos passes i el so va estar controlat per les mans destres de l'Àlex Monsoliu.
Miquel Tuset i Mallol.

Girona Jazz Project featu. Adrià Puntí al Jamboree, 4 de desembre de 2016

Doncs sembla que amb aquesta entrada m'he posat al dia actualitzant el blog dels concerts vistos fins el dia d'avui...o sigui que aquesta és, en primera versió i fet mentre ho escoltava al Jamboree la petita crònica del concert...

"Doncs això....Girona Jazz Project featu. Adrià Puntí....primera versió, revisable.

Temes diversos, el primer amb força trempera, seguit d'una preciosa balada delicadament cantada per Clara Luna amb solos de l'Adrià Bauzó al saxo soprano. El tercer tema, dedicat a la mare de l'Adrià, Maria, darrerament una mica "pioca", tema amb una potència considerable i moderna concepció acabat però dolçament. Un quart tema iniciat pel saxo baríton de Jordi Casas i tota la banda amb una trempera considerable reconsiderada posteriorment i més delicada amb la veu de Clara. 

Una potent secció de vents, metalls i canyes, reforçada per secció rítmica de guitarra, piano, contrabaix i bateria, tot gent de l'àrea de Girona. Solos del trompeta, piano..i vet aquí que ha aparegut l'Adrià. I després s'hi ha ficat amb veu i piano en una balada on el saxo alto ara ha fet de baríton. Un posterior tema, totalment desmadrat a base de preguntes-resposta cadascú en un llenguatge diferent, Puntí i la Banda, i el primer força incomprensible, així és que les respostes són força frees, smoking song band. I segueix al piano en un tema cantat on la Banda espera el seu torn tot i escoltant, "quan érem petits i ens abracàvem..." 60% jazz i 40% rock així ha relacionat el saxo alto la música de Puntí, quan ell ha contestat que és perfecte..he..geni i figura. Han acabat el primer passe amb les aigües de nou al seu llloc amb la Clara cantant un preciós tema del genial Puntí. Tema viu però controlat on la perfecte maquinària rítmica ha estat dirigida pel Ramon Prats i Joan Motera. Tema potent i com tots, obra i gràcia de l'Adrià Puntí.

El segon set ha començat amb una mena de balada cantada per la Clara....amb solos de saxo alto i fiscorn Joan Mar Sauqué..tema Savi viatge..i segueixen amb el Coral·lí. Més balada que l'anterior, aquest tema del geni, arranjat com els altres en clau de jazz, amb el soprano del que toca l'alto i la flauta, l'Adrià Bauzó, brilla en un magistral i melòdic solo. Un canvi rítmic amb un so potent de tots els vents per després totnar a la delicada melodia. Maria ha tornat a fer tremolar les parets de la nostra Cova-Cava...dedicat de nou a la seva mare. I un altre tema, l'iniciat pel baríton, que ha sonat en el primer round, ha sonat ara en el second amb solos de l.Alex Carbonell i mentre feia el Joan Mar el seu, ha aparegut l'Adrià i dels aplaudiments hem passat al silenci tot i escoltant-lo. Bona nit, un pipí i al llit...la seva presentació..agraint als músics el seu esforç. Assegut de nou al piano i acompanyat al baríton pel qui tocava l'alto..s'ha posat a cantar. Entremig ha tocat una nota d'aquelles que fan mal...tot i dirigint-se al públic volen dir, "què passa, què.."'. L'Adrià ha sol·licitat de la Clara que canti el "Mirall capgirat"...tema que ja havia sonat abans tot i ell dir que farien un repertori diferent..he...després.."de vailet em deia el pare.."' I l'Adrià ha marxat i jo també després d'escoltar què li deia el pare amb la veu de la Clara. Voilà, mentre els escoltava. Finalment, Pere Pons ha fet de mestre de cerimònies, en les dues, el so l'ha controlat el Paul i Marlene Martin Vaca ha fet brillar la barra. Gràcies Francesc Ubanell pel disc....sonarà a Jazz Club de Nit."
Miquel Tuset i Mallol.

Elisabet Raspall Quintet al Jamboree i Rai Castells Quintet a la Nova Jazz Cava, 2 de desembre de 2016

I això és el que vaig escriure al Blog dels Caretos....

"Avui hem fet allò que feia dies que no fèiem, anar d'un concert a un altre. I així és que hem pogut veure i escoltar primer el projecte "Vital" de l'Elisabet Raspall en formació de quintet i després, a la Nova Jazz Cava, el quintet i nou projecte liderat per Rai Castells.

Un disc, el de la pianista vilanovina que ja ha vist la llum i que aviat sonarà a Jazz Club de Nit i del qual n'havíem escoltat una primícia al "Cornellà Jazz & Beer" d'enguany. Si allà ens va entusiasmar, avui ho han brodat a la distància curta. L'Elisabet estava radiant, contenta de veure un Jamboree ple d'amics, entre els quals força músics, i també de com ha anat el concert. 

Els temes han anat omplint les parets de la nostra cova-cava de la seva música i els sons ens han anat portant cap a una calma interior de la qual hem sortit un parell o tres de vegades; la primera amb el "Blues del Gamarús", la segona amb el tema final i alguna vegada més. Entremig, cadències i delicades melodies alhora que magnífiques improvisacions dels dos vents, Benet i Chris; el baixista Pep Perez Cucurella i la pianista, líder del projecte i compositora, Elisabet Raspall. Recordo el solo magnífic del Benet en el tema "Epíleg" i no recordo el títol del tema on el Chris ha fet un preciós solo amb el soprano. Coses del directe. 

Fins i tot el Marc Miralta ens ha pogut mostrar la seva contundència i precisió en els seus dos solos i el control que ha mantingut durant tot el concert a fi i efecte d'acompanyar la música, ella que sempre ha de ser la primera. La líder s'ha mostrat segura i feliç, presentant els temes i músics, i agraint al públic la seva assistència i devoció vers la seva música. Les seves interpretacions solistes han brillat clarament, i la concentració dirigint els companys amb discretes senyals de..."ara entres tu..." no li ha impedit gaudir d'allò més, somriure i ser feliç. El projecte de l'Elisabet transita amb gràcia entre el món clàssic i el jazz. Les melodies, tot i que no totes, ens situen en un càlid romanticisme i fins i tot algunes de les improvisacions, mentre que els ritmes més vius d'alguns temes alhora que les interpretacions dels músics ens omplen de Jazz. En definitiva, un magnífic projecte, càlid que a la vegada "fa trempar"' si se'm permet . Finalment, m'omple de joia el fet de veure en Benet Palet de nou fotent-li dalt d'un escenari. Obra i gràcia de la seva estimada amiga?Pere Pons ha fet la presentació de gala i el so ha estat perfecte de la mà de l'Alex Alex  Monsoliu.

Amb el Joan Recolons ens n'hem anat a la Nova Jazz Cava a veure i escoltar el segon projecte, el del guitarrista i molt bon compositor Rai Castells. L'espai era ampli i hi faltava gent. La música ha començat a sonar i tot i no semblar que passés res, hi havia un "groove" persistent que el podies sentir i notar però també veure tot i veient com en Jordi Gardeñas feia anar la màquina rítmica. Si els dos primers temes tenien un tempo contingut, però tempo, la resta han estat un pèl més vius encabint-hi fins i tot una magnífica balada on el mag Miguel "Pintxo" Villar ha brillat en el seu solo al tenor, ai, ai, en el segon set, on la mestria de Max s'ha enlairat molt amunt.

El líder ha presentat un projecte farcit de canvis rítmics amb línies melòdiques ràpides, ell amb el seu punteig, i seguit pel saxo tenor. Uns canvis suportats per la resta de companys entre els quals en Jordi Gaspar al contrabaix, impressionant, i en Max Villavecchia al piano, sobri i delicat. Max, ha sapigut interpretar també la idiosincràsia del projecte en les seves intervencions solistes la qual cosa feia assentir amb el cap al líder. Després d'un petit descans s'hi han tornat a posar i vet aquí que els ritmes i tempo han crescut poden gaudir encara més amb melodies càlides però vives, i ritmes diversos també canviants. Del Groove hem passat al Swing. Gaspar ha iniciat un tema impressionant a contrabaix solo per després afegir-s'hi la resta de companys i en Jordi ha desenvolupat tota la seva mestria "única" a la bateria a la vegada que el líder amb la guitarra ha mostrat tot el seu saber que és molt. I com ha sonat tot plegat a la Nova Jazz Cava, i aquí també amb el bon fer del Xavi a la barra.

Resulta que en Rai Castells és un músic complet, compositor i guitarrista igualment que l'Elisabet Raspall com a compositora i pianista. Es pot demanar més? Doncs si..hi havia tres mosses a la Nova Jazz Cava que no han parat de xerrar..Collons!
Per cert, gràcies pel disc Elisabet."
Miquel Tuset i Mallol

Miguel Royo Trio "Wally" al JCLV amb "Aflamencándome" el 25 de novembre de 2016

Doncs el Concert-Jam del mes de novembre patrocinat per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts el vam fer aquest darrer divendres de mes, el 25 de novembre i ho vam fer amb un trio magnífic liderat per un gran músic de Saragossa establert entre nosaltres i vivint a Sabadell, en Miguel Royo "Wally" acompanyat de dos mestres en això de tocar l'un la guitarra de flamenc, en Juan Antonio López, guitarra de flamenc i Pablo Posa, bateria i "cajón"

Del Miguel Royo li vaig posar el seu disc "Aflamencándome" en un anterior programa de ràdio i em va agradar oferir-li la possibilitat de venir a tocar al JCLV com així va succeir. El seu projecte és engrescador, barrejant no només el flamenc amb el Jazz sinó que també ho fa amb la música de la seva terra, l'Aragó podent-hi incloure algunes "Jotes" i demés músiques afins. 



Un dia d'aquells que tampoc saps massa què passarà, si vindrà gent o no, i així és que vam començar poquets però van anar venint, tot i que no masses, mica a mica. Al final vam arribar a ser un vintena, la qual cosa per un concert-jam no està malament. 

Tots vam quedar gratament sorpresos de la qualitat dels tres músics i d'una manera particular amb el líder, amb saxo tenor, soprano i flauta i el jove guitarrista, ambdós amb el títol de G.S. lliurat per l'Esmuc. Amb això no vull dir que el baterista no ens sorprengués, que també per la seva delicada manera de portar tota la secció rítmica respectant la música, és a dir, sense picar ni gens ni massa fort. Molt bé Pablo


Els temes van anar sorgint i així és que vaig filmar un tema i penjar al Facebook...

https://www.facebook.com/mtusetmallol/videos/10206409307026163/

Després d'una bona estona d'escoltar al Miguel Royo Trio i aconseguir que toqués un parell de bisos, vam encetar la Jam Session amb alguns dels convidats que van venir, ja habituals i amics de fa temps, en Juan Carlos "Speedy" González, saxo alto; Sergio del Campo, flauta; Modest Pelfort, baix elèctric i trompeta i jo mateix al saxo alto. Amb aquests sempre fidels acompanyants aconseguim que les jams tinguin una mica més de diversitat i així no només pots escoltar com va aprenent un aficionat com jo, sinó que amb aquests amics aconseguim situar la música una mica més amunt, sempre però gràcies als professionals que primer enceten el concert i en aquest cas amb el Miguel Royo "Wally" Trio

Agrair una vegada més als amics que tampoc mai fallen i sempre ens acompanyen ens els nostres projectes. Una abraçada a tots ells i extensible a tots els músics.
Miquel Tuset i Mallol.

Geni Barry Quartet al Jamboree, homenatge a Bobby Hutcherson el 22 de novembre de 2016.

Doncs això és el que vaig escriure un dia després al FB...

"Aquest temps tan malparit que de moment em deixa a casa m'ha permès recordar amb força claredat les músiques que van sonar ahir al Jamboree Jazz Club amb Geni Barry Quartet i el seu projecte de l'únic fotografiat en el rètol presentació, en Bobby Hutcherson. Albert Bover, Thomas Kent Warburton Jr. i Aldo Caviglia van ser els selectes acompanyants del més inquiet dels vibrafonistes actuals. Després de dos primers temes vibrants, el primer "Like Sonny", on ja ens vam situar en plè Hard Bop, Geni va presentar el tema propi dedicat a la seva mare, la "Mamita", com així és diu el tema. Un tema alegre, com la seva mare, a ritme de cha-cha-cha i una melodia molt agradable i bonica i segons el geni, tema amb mil acords sobretot en el pont. 

Amb aquests tres primers temes ja portàvem una bona estona gaudint de les virtuts interpretatives de tots quatre, i assenyalant potser més als dos solistes que van intervenir més amb els seus solos, Barry i Bover, o sigui "B & B". Després dels 3 cha, va venir una preciosa balada de Michel Legrand, "What are you doing the rest of your Life". Si la melodia va ser (és) preciosa, més ho va ser la manera com la va interpretar Geni, tan "arrastrada", o tocant molt per darrera de tempo també en la improvisació. El tete-a-tete entre els dos amics, B & B, es va repetir en cadascun dels temes i també la seva compenetració alhora d'afegir-hi quelcom de personal i improvisat in situ. 

Després d'aquesta preciosa balada el duet "B & B" ens va oferir un ràpid "Solar". Aquí sí que la velocitat del tema els va servir per enlairar-se ben amunt. Un improvisant i l'altre acompanyant amb acords i a l'inrevés si l'un és Barry i l'altre és Bover. Una esclatant demostració de tècnica i bon rotllo i més quan l'Albert es va quedar sol amb la mà esquerra; brillant. Després, de nou calma amb la bossa de l'homenatjat Hutcherson, amb el "Till Then", encabit en el disc "Oblique" amb el mateix Hancock al piano. Un tema ideal per tornar a brillar ara però amb la pau i felicitat d'una cançó com aquesta amb un Bover esplèndidament creatiu. 

La delicadesa del vibràfon de Barry es va imposar de nou dins les nostres oïdes, elles totes obertes per deixar-hi entrar les prístines notes. La secció rítmica semblava que no hi fos per la seva dedicació explícita a servir en safata els temes als dos solistes. Caviglia va estar moderat i contingut i Tom va mantenir una pulsió rítmica i melòdica a l'alçada del projecte. Aquest havia de ser el darrer tema però vam insistir tan i tan que s'hi van tornar a posar amb el magnífic "Old Devil Moon". I així és que amb aquest tema es van acomiadar d'un Jamboree ple d'amics i on en Pere Pons va fer la seva presentació d'aquest concert de gala homenatge a Bobby Hutcherson. El so, com sempre, va estar sota el destre control de l'Àlex Monsoliu i així és que va sonar de manera magnífica. l'Òscar, ara ja amb un posat més seriós pel càrrec però igualment sempiternament amable. Voilà."
Miquel Tuset i Mallol.

Carles Pineda Quartet al JCLV el 18 de novembre de 2016

Doncs nosaltres vam celebrar el concert de Jazz de novembre amb un magnífic quartet liderat pel nostre vell amic i gran saxofonista, en Carles Pineda. Ell ens va presentar el seu primer disc anomenat "SoulBop" amb clares connotacions musicals relacionades amb el títol. Una formació amb mestres com ell mateix, Carles Pineda, saxo alto; Fede Mazzanti, piano; Joan Martí, contrabaix i Pau Bombardó, bateria ens va oferir una gran sessió de Jazz pels poquets que hi vam ser. Molt bona música per tan poca gent fa fredat. Podríem dir que va ser el pitjor concert pel que fa a assistència de públic. No s'acaba d'explicar el perquè de tal davallada. Només desitjar que el mes vinent puguem veure una Sala Xica amb l'aspecte "normal". 

En Carles ens va oferir tota la seva mestria interpretativa alhora que ens va presentar una de les seves composicions, la dedicada a la seva sogra. En broma, en broma, li vaig dir que pocs gendres haurien fet una cosa així, dedicar-li quelcom de bo a la sogra, però ell ho va fer pels motius evidents relacionats amb la bondat de la persona. El quartet va estar excels en tots els temes, i les improvisacions de tots ells van ser superbes. El Fede ja havia vingut amb el Matthew Simon Quartet quan ells ens va presentar el "Continental Blues" i crec que va tornar, ara no recordo amb qui. Mestre en això de les 88 tecles, aquest músic argentí establert a casa nostra, és a més a més una magnífica persona estimada per tots els seus companys, apreciació igualment aplicada a la resta de companys, evidentment. 

En Pau Bombardó ens havia acompanyat en un anterior Concert-Jam amb Geni Barry i va tornar a mostrar-nos la seva experiència i compromís en el projecte a la vegada que fer-nos gaudir amb la seva mestria acompanyant i en els seus solos. Qui no havia vingut mai va ser el Joan Martí, contrabaixista que té en el seu haver l'haver tocat amb Wayne Shorter (segons el meu amic Carlos Sampietro). En Joan ens va encandilar a tots els presents amb el seu total control d'aquest instrument acústic tan profund de sons i emocions i que tant bé ell sap tocar. Si acompanyant va seguir els pols rítmic del Pau, en les improvisacions va estar superb, no endebades aquest és un dels molt bons contrabaixistes del país. 

Parlar del Carles Pineda és parlar del músic i amic que va decidir venir a les Jams inicials am b en Geni Barry i els altres músics que mes rera mes venien a tocar.  Es va formar un combo que és el que cada any clou el Festival de Jam Sessions el dia de la Festa Major d'Estiu a la Plaça Sant Jordi. Carles forma part de projectes reeixits com un "parit" a Girona i relacionat amb la música de Chalrie Parker, projecte basat amb els solos dels seus temes. En fi, que aquest músic és un tros de músic, i tot i que s'ho pren tranquil·lament pel fet que la seva vida professional va per d'altres bandes, és un músic professional amb qui s'ha de comptar.
Miquel Tuset i Mallol.

Julian Lage Trio al Jamboree, 16 de novembre de 2016.

I això és el que vaig escriure el dia després al "Blog de Caretos"...

"Bon dia a tothom, avui encara amb les músiques al meu cap diverses en estils, l'empatia personal del personatge, (impossible que gent així foti trumpades), ple d'amor i transmetent-lo mitjançant la seva música interpretada magistralment per un dels genis de la guitarra. Julian Lage "juga" quan toca, el "play" anglosaxó. Un virtuós que pot tocar el que vulgui i de la manera que vulgui. La seva velocitat neuronal és extraordinària i així es bellugaven els seus dits. Sense parar, alterna fraseig solista amb acords a la velocitat de la llum. La seva permanent atenció vers el públic, el fa mirar-nos sovint amb la seva expressió alegre i amb un punt d'inquietud tot i pensant si ens agrada el que escoltem.

Un Jamboree ple de gom a gom en el primer passe i quasi en el segon, amb aficionats bocabadats veient el que feia, amb la facilitat que ho feia i els sons que n'extreia, i també amb molts guitarristes, alumnes i no, entre un públic sempre atent i aplaudint per dintre, car, ningú volia fer soroll quan sonava el que sonava. La dinàmica va ser-hi present, tot i que si hi vares ser també en el segon passe, la sorpresa inicial es veia esmorteïda en escoltar quasi el mateix en el primer. Tot i això, crec que tothom li ho va perdonar.

Si acompanyes a un virtuós, d'alguna manera també ho has de ser tu i així és que el Jorge Roeder al contrabaix i Eric Doob a la bateria se'ns van descobrir com a veritables monstres. El primer, ja acompanyant era perfecte, però es que quan va començar a solejar ja tothom va flipar. Perfecte afinació, fraseig i velocitat i sí, total compenetració ens el van fer aplaudir internament i externa. El bateria va tocar escoltant la música dels demés, i va estar impressionant com a sideman i en els seus solos, o solo. En fi, un concert que no va fer "sang", però sí que ens acaronar les oïdes i l'esperit. Volia dir que el concepte "sang" no és meu. 

En Pere Pons hi va ser en els dos passes presentant i gaudint com el que més, tot i no haver-hi "sang". El so va ser perfecte gràcies a les destres mans de l'Alex Alex Seoane Monsoliu i a la barra, la sempiterna alegria de l'Òscar. Els reporters gràfics hi van ser, el Joan Carles Abelenda en el primer, molest internament per la situació de dues empolles d'aigua d'amunt del piano que li destrossaven el fons de la imatge quan enquadrava el líder, i en Josep Tomàs hi va ser en el segon, conjuntament amb en Manu Dimango que crec va gaudir i recordar a Chet Atkins tot i escoltant el guitarrista. Al final no sé si va fer alguna "manugrafia", car vaig marxar convençut que escoltava quasi el mateix, tot i agradar-me, amb "sang" o sense. 

En Geni Barry em va trucar el matí del mateix dia per veure si hi aniria, i es clar que sí li vaig dir per després trucar al Joan Recolons i així és que ens hi vam trobar tots tres tot just abans del concert. Amb el Martí Farré Sender vam xerrar en l'entreacte amb la resta de fumadors i així és que va aparèixer el Jurandir Santana que tampoc s'ho volia perdre. A dins tot i escoltant al virtuós em va dir que era extraordinari o quelcom de similar.
Voilà. Ara al gimnàs."
Miquel Tuset i Mallol.