Ernesto Aurignac al JazzSí; Roger Mir i els Sùper Sax 2.0 a la Sala Fènix; Concert i Jam amb Bart Barenghi Trio & friends.

24 de juny de 2015
1.- Ernesto Aurignac al Jazz Si. Un dia atapeït de música que ens va portar primer al JazzSí a veure a uns músics fantàstics liderats per aquest gran del saxo alto. Vam tenir a Roger Mas, piano; Dee Jay Foster, contrabaix i Joao Lopes a la bateria. Una formació que es va passejar una hora llarga repassant tot un seguit d'estàndards amb grans interpretacions de tots ells. Ernesto, no endebades se'l pot considerar un dels grans del saxo alto d'aquest país. Escola Parkeriana dins de l'arrel i amb espurnes de d'altres modernitats, però diguem que per a ell, Parker és un 10. Roger va estar sublim també a banda de tenir el suport dels altres companys de la base rítmica. Al final, just abans que marxéssim, van convidar al Fèlix Rossy el qual els va acompanyar de la manera tant especial i característica i personal que te ell de tocar i improvisar a la trompeta. Un JazzSí ben atapeït, amb molt personal jove i "guiri", la qual cosa vol dir que no tot el turisme que ens arriba és xungo. 

2.- Súper Sax 2.0 amb Roger Mir a la Sala Fènix. Encara vam tenir temps per anar a la Sala Fènix on 11 músics s'estaven preparant per a fer-nos gaudir amb les seves interpretacions. Roger Mir és el responsable d'aquest projecte on la clau de volta rau en els arranjaments d'estàndards, bàsicament, per tota la banda però especialment per a la secció de saxos. Una gran i potent secció que, tocant els temes tots a la vegada terroritza al més pintat, dit això amb gran simpatia. Us haig de dir que cadascun dels temes interpretats, i crec que en van ser 8, van estar a un nivell estratosfèric. Tota la formació va estar impressionant essent els vents principals els de canyes tot i haver-hi també un trombó. En aquesta formació hi havia substitucions de la la base els quals, les quals, es van adaptar la mar de bé. Els substituts i substitutes van resultar ser Cristina de Miguel, Eva Fernández, Jaume Ferrer, i Rita Payès. Un convidat de luxe va ser l'Hugo Astudillo al saxo alto, i dirigint-ho tot el genial Roger Mir. Dir-vos que aquesta formació encetarà el 6è Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts 2015 el proper 3 de juliol. Vegem la llista de músics amb alguns interrogants:

César del Val, Saxo alto
Martín Díaz, Saxo alto
Jaume Ferrer, saxo tenor
Cristina de Miguel, saxo tenor
Marino Garcimartín, Saxo tenor ?
Oriol Jiménez, Saxo tenor ?
Ángel Fernández, Saxo baríton
Eva Fernàndez, saxo alto
Rita Payés, Trombó
Darío Ezequiel Balseca, Piano
Pere Carlos, Baix elèctric
Luis Miranda, Bateria
Roger Mir, Arranjaments, direcció, saxos
i la col·laboració de luxe de Hugo Astudillo al saxo alto.

3.- Jam Session al 23 Robadors. Després de fer unes menges, encara vam tenir la oportunitat d'anar a veure una mica de la Jam Session de 23 Robadors, organitzada per Juan Pablo Balcázar, amb Carlos Falanga i Pinxo Villar. Quan hi vam arribar, la jam ja havia començat i va ser doncs que vam poder veure a Vicent Macian, Cristina de Miguel, Eva Fernández, Jaume Ferrer, Joan Casares, una noia cantant, alguns més que per allà hi havia.

26 de juny de 2015
4.- Concert-Jam amb Bart Barenghi Trio "dÈbano" amb Gabriel Amargant i Giampaolo Laurentacci.
Doncs aquest va resultar un projecte íntim i carregat de profunditat musical i emotiva, on la suau guitarra de Bart va fer volar al clarinet d'en Gabriel Amargant. Aquest, i ja al final de la seva actuació va acompanyar al líder en dos temes que aquest, en Bart, va cantar. Giampaolo va fer una tasca perfecte, la de donar el coixí suficient a tots dos músics que enlairar encara més el projecte. Els inicis van ser delicats a guitarra i clarinet mentre que al final, la veu de Bart acompanyat pel Biel al piano ens va acaronar amb temes italians com el gran "Estate" i algun més que ens va cantar.

Després d'aquest magnífic i suau concert amb el trio liderat pel Bart Barenghi a la guitarra i veu, Gabriel Amargant, clarinet i piano i Giampaolo Laurentacci, contrabaix, vam començar la Jam amb el Valentí Tuset, Juan Carlos Speedy, Tony Pato, Alfred Via, Josep Mª Martí, i Lluís Voisín, en Jordi de Torrelles, i dos músics del maresme, guitarra i bateria, i jo mateix en alguns temes al saxo alto. Una bona estona en la qual vam gaudir d'allò més tot i compartint escenari amb músics tan grans i tan bons. No tothom pot dir que "jo vaig tocar el saxo alto amb el Gabriel Amargant al piano, Bart Barenghi a la guitarra i Giampaolo al contrabaix. Aquest és comentari que ens fèiem parlant amb el Juan Carlos Speedy. Alfred, Toni i jo vam arrencar amb el "Satin Doll", mentre que posteriorment vam tocar junts, pare i fill, per primera vegada en una jam el "There will never be another you". Juan Carlos i Valen van fer el "Billie's Bounce", i jo em vaig atrevir de nou, acompanyat del Biel al clarinet en el "Blue Monk", amb una transcripció maldestra d'un solo de Charlie Rouse d'aquest tema de Monk, i deu ni do com va sonar. La sessió es va allargar fins que vam acabar amb un llarguíssim "Caravan", on ja al final va venir l'entranyable Modest Pelfort. D'aquesta manera vam cloure la 6ena temporada del Jazz Club La Vicentina i ara teòricament hi tornarem el 18 de setembre amb els Five In Orbit, un quintet resident a Paris des d'on ja els vam tenir fa un parell o tres d'anys. I he dit teòricament perquè hi ha la possibilitat de "muntar" un concert per la primera setmana d'agost amb Fèlix Rossy i quatre magnífics músics americans. Dependrà de si tots vosaltres ho veieu possible. 

Miquel Tuset i Mallol.