Gaël Horellou Quartet al Jamboree Jazz

Gaël Horellou Quartet al Jamboree Jazz amb el mestre de cerimònies Pere Pons cofoi presentant una altra magnífica formació d'aquesta temporada....un concert a un nivell estratosfèric..vaja, ell, Gaël a un increïble nivell i la resta de companys igual. Un projecte que ha girat al voltant del darrer disc de Fresh Sound anomenat Brooklyn i també algun anterior...En el segon passe i ja al final ha convidat al seu amic Ray Colom i han fet un magnífic blues. Després m'he perdut el bis per temes de transport públic.


Components del Quartet: Gael Horellou saxo alt, Etienne Déconfin piano, Viktor Nyberg contrabaix, Antoine Paganotti bateria.

I aquesta és la descripció del concert que ens va fer Pere Pons al web del Jamboree:


Amb més de trenta anys d’història, el segell català Fresh Sound ha esdevingut una de les discogràfiques de jazz més respectades i admirades a nivell internacional. Una prova fefaent ha estat la distinció que li ha concedit l’Academie du Jazz de France com a millor segell europeu en la seva especialitat. Per a celebrar-ho el San Miguel Jamboree Jazz Club Festival ha escollit una de les seves millors propostes de nous talents provinents del país veí i que es concreta en el quartet del saxofonista Gael Horellou. El músic presentarà els temes de la seva particular aventura nord-americana abocades en un disc que ha titulat convenienment amb el nom de “Brooklyn”.


Un quartet liderat per un mestre del saxo alto, que quan aquest deixava de tocar, restava intacta una magnífica secció rítmica liderada ara pel pianista Etienne. Aquest i l'Antoine a la bateria varen mantenir uns cos-a-cos impressionants marcats per les idees rítmiques que sorgien de l'Etienne i que l'Antoine recollia a la perfecció. El joveníssim contrabaixista Viktor va seguir en tot moment l'estela de la formació, a trio i a quartet i va demostrar-nos la seva gran vàlua tot i la seva joventut.

Poder comentar aspectes diversos d'aquest (de qualsevol) concert amb en Jordi Pujol Baulenas és tot un privilegi. Qui millor que ell per explicar-te els ets i uts dels músics que teníem a l'escenari, més encara considerant que ahir va ser una de les nits "Fresh Sound". Aspectes com la presència en escena, la tècnica, l'estil coltranià, i d'altres més personals i sempre amb qualificatius positius et fan entendre més el que estàs escoltant. Un Gaël que havia tocat al Pipa Club quan encara era un adolescent ja fa una colla d'anys... L'estil Coltranià amb el fraseig i sobretot els "sostenuttos" en el registre alt ja ho havia discernit en el primer passe, abarrotat i més aplaudidor que el públic del segon. La mitjana d'edat del primer passe va ser força alta i sí que hi vam trobar a faltar la presència de joves músics de casa en els dos passes. Un quartet de músics francesos a un gran nivell, i extrapolant-ho ens podem imaginar el bon nivell dels músics del país veí. La majoria dels temes varen tenir un caire rítmic força potent encabint-hi però alguna balada entremig. Tot de temes propis de gran factura mostrant-nos a un músic complet, intèrpret i compositor i gran líder de la seva formació. Caldrà doncs estar al cas, entrar al web de Fresh Sounds Records, mirar el que hi ha i de manera particular els discos on hi trobem al Gaël que en són alguns...

http://www.freshsoundrecords.com/search.php…

Jo per la meva part, i pel que fa al programa Jazz Club de Nit, ja vaig posar el "Time after Time" amb el Perico Sambeat, i en un proper programa caurà el "Brooklyn" que ens va presentar ahir....i tots plegats haurem d'anar al carrer Benet Mateu 26 a la botiga de "Blue Sounds" a veure què ens emportem. 
De moment aquestes quatre ratlles i ara un vídeo de quasi 18 minuts....yeah..


Miquel Tuset i Mallol.

Un gloriós 20N (com tots els 20N) amb el Ken Vandermark Quartet al Jamboree Jazz Club i Xavi Casellas & Emilio Solla al Mandacarú

Jan  i  Jasper
Tot i que ja fa dies d'això, i per problemes diversos, encara no he pogut deixar reflectides les quatre ratlles fins avui, o sigui que ara mateix ho faig a més a més de penjar-vos un vídeo d'un dels temes que va fer...un vídeo de moment tot i que en podria penjar un altre que també vaig enregistrar...som-hi.

Veure al Ken Vandermark en directe és tota una experiència a l'abast dels més agosarats seguidors de les més i millors modernitats. Una bona colla ens hi vàrem trobar, a més a més un dia després del gran concert de l'Ernie Watts, concert a les antípodes del del Ken. Aquest es va presentar amb una formació força eclèctica...Ken Vandermark saxos, Jasper Stadhouders baix, Timothy Daisy bateria, Christof Kurzmann electrònica. Aquest darrer va remenar un parell de petits portàtils (aparentment) interconnectats als sistemes de so i executant tot un seguit de ritmes i sons diversos i estranys. La compenetració entre el jove baixista i el líder de la banda va ser total, així com també amb la resta de companys. 
Timothy i Christoff

El Ken va tocar diversos saxos i finalment el clarinet. El so potent que obté amb el tenor el va canviar pel més profund del baríton i al final amb el so més agut del clarinet. Tot i això, els sons que sortien a vegades no eren ben bé els habituals dels instruments. Això em recorda les Free Jazz Sessions del Ramon Prats al 23 Robadors, les dels dijous a les 19h30m on els músics que toquen els vents, metalls i canyes, obtenen també aquests sons a vegades tan estranys. Pel que sigui, aquest és el projecte del iconoclasta Ken Vandermark en aquest projecte col·lectiu, i no s'aparta gaire del projecte en solitari que ens va oferir el Ken en el mateix indret, cava la més cava de totes.
Com a mostra, un botó, un vídeo del darrer tema del concert. 


Això és el que ens deia el Pere Pons en la informació del concert:
En mans de músics com el saxofonista Ken Vandermark el jazz adquireix un grau d’intensitat i d’energia que el situa a un pam del precipici. Sempre al límit, el músic de Boston instal•lat a Chicago visita el Jamboree amb el seu impressionant ensemble electro-acústic que ha batejat amb el nom de Made To Break. Una formació que permet a Vandemark explorar nous territoris sonors on les fronteres no tenen sentit i la improvisació marca el rumb d’una manera tan lliure com excitant d’entendre la veritable essència d’allò que coneixem com a jazz.

Després d'aquest concert encara vaig tenir temps de passar pel Mandacarú a veure, saludar i escoltar a l'Emilio Solla i en Xavi Casellas els quals es van marcar uns temes a duet en una tarda nit memorable. Molt bona assistència de públic escoltant i també sopant, la qual cosa va engrescar força als dos amics i músics. Emilio havia vingut a Barna pel motiu principal que havia d'estrenar una gran obra per a Gaita, piano i veu de la gallega Cristina Pato amb la Simfònica del Vallès al Voll Dam Festival Internacional del Jazz de Barcelona i de passada jo li vaig posar alguns dels magnífics temes del seu disc "Second Hand" al programa de ràdio Jazz Club de Nit. A més a més va fer aquest bolo al Mandacarú, lloc íntim ideal per a fer un bon sopar ben acompanyat de molt bona música, sempre. El duet va fer tot un seguit d'estàndards entre els quals el "Stolen Moments" i d'altres força ben interpretats. Un espai aquest que s'hi està com a casa, en família. Aquí hi teniu algunes fotos...


Cafè Mandacarú Casellas Solla


More presentations from miquel

Miquel Tuset i Mallol.

Esther Ovejero "RICCA" el divendres 21 de novembre al Jamboree

Algunes fotos de la divertida i moguda sessió del projecte encetat per l'Esther Ovejero, alies Ricca amb tota una colla de músics vinguts com ella de les Illes Canàries..i amb el Jose Alberto Medina Quintana i molts més. Un projecte potent, on hi ha hagut cabuda també per les balades. Temes propis, la majoria, i algunes versions. La simpatia de l'Esther ens ha captivat i fins i tot ens ha fet picar de mans i cantar seguint les seves indicacions. Una d'aquelles actuacions que et fan sortir millor de com has entrat. Un Jamboree Jazz atapeït ha aplaudit i s'ha divertit amb la proposta musical, moltes vegades rítmica i suau algunes altres. L'Esther ens ha mostrat el seu gran nivell i el bon moment actual per on ella transita. Si es farà rica o no, ningú ho sap, tot i que li desitgem que continuï essent tant feliç com és ara mateix. Com sempre, Pere Pons ha fet de mestre de cerimònies i alguns músics amics i amigues s'hi han deixat caure. 

Vegem ara una presentació de les mobile fotos....


Esther Ovejero RICCA al Jamboree


More presentations from miquel

I ara un vídeo enregistrat al Jamboree amb el tema Janis...



Quatre ratlles, algunes fotos i algun vídeo que potser penjarem, després d'enviar-li a la protagonista. Miquel Tuset i Mallol.