Viktorija Pilatovic & Michele Faber Trio, a l'Ateneu de Rubí, 20 de maig de 2017

Amb l'Enrique ben amagat darrera Viktorija
Doncs evidentment no podíem faltar a l'actuació estelar de la cantant lituana, establerta als Països Catalans, València, en particular, Viktorija Pilatovic molt ben acompanyada pel trio de la gran pianista americana Michele Faber amb Curro Gálvez i Enrique Heredia. Un esdeveniment organitzat pel Club de Jazz Rubí, o Associació de Jazz de Rubí, amb pencaires  al capdavant com són el Toni Ametller, Santi Galàn el mateix Enrique, la Mireia i l'empenta d'altre gent aficionada al Jazz que també formen part de l'esmentada associació.

Dir-vos que van haver de passar una sèrie de coincidències perquè aquest esdeveniment es produís i aquí és on entra la Isabel, parella de l'Enrique la qual estudia cant a Lleida i a la mateixa escola on Viktorija dóna, o donava, classes. La proposta de Isabel de fer un concert a  Rubí va ser acceptada per l'esplèndida cantant i així és que el 20 de maig la vam poder escoltar amb la formació esmentada. Jo mateix ja havia tingut coneixença amb Viktorija i ara parlo ja del fet que ella em va demanar si jo creia que podia cantar en una WTF del Jamboree. Vaig fer les passes adequades i va ser que no, que hi havia molts compromisos establerts amb molts músics i així és que no va poder ser. Posteriorment, la vam poder veure amb el Carlos Sampietro a Viladecans a l'Atrium amb la Perico Sambeat Big Band en la celebració del 25è aniversari de Contrabaix. Allà vam estar, a primera fila, nosaltres dos i el Pasqual Morente, a qui posteriorment coneixeríem més. Més contactes amb Viktorija es van establir a partir del darrer projecte editat per ella, i el mateix que van presentar (amb el trio esmentat) a Rubí, anomenat "Stories". Viktorija i jo vam quedar de posar-lo al programa Jazz Club de Nit encara sense haver-se editat físicament, i així és que va sonar en el programa 280 del qual aquí us poso l'enllaç:


L'assumpte és que el concert va ser una magnífica barreja de temes propis d'aquest seu projecte i de preciosos estàndards. Temes seus com "Question me" van sonar acompanyats d'estàndards com "But not for me", "East of the sun (and west of the moon)", "The days of wine and roses" i d'altres meravelles pròpies i alienes, fent-nos gaudir de les músiques, de la magnífica veu, millor presència i simpatia, alhora que de les molt bones intervencions del trio base acompanyant, incidint amb la mestria solista de Michele Faber, les magnífiques improvisacions de Curro Gálvez i  el magnífic swing i solos de l'Enrique Heredia

Com a mostra podeu veure alguns vídeos que vaig poder enregistrar:

"But not for me"


"The days of wine and roses"


I ja amb els colors més verds i després del concert, aquí la teniu acompanyada d'un feliç aficionat:


Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari