Resum de cròniques dels concerts de la setmana del 15 al 21 de juny

1.- Dilluns 15 de juny: Sílvia Pérez Cruz al Jamboree
Dedicat al JCLV
Em fa cosa, o no, dir-vos que no l'havia vist mai en directe però és ben cert. Ja fa temps que no vaig a esdeveniments de gran format ni a Festivals excepte el de Terrassa, on la Nova Jazz Cava és l'espai més gran on vaig a escoltar música. Anys endarrere la Sílvia se la podia veure al mateix Jamboree acompanyant d'altres músics i projectes, però per una cosa o una altra no hi havia anat. Haig de dir que la veu ja la coneixia, qui no la coneix, oi?. Per tant la sorpresa només podia venir del projecte d'ella mateixa a veu i guitarra sola i així va ser. Tot un seguit de temes molt ben interpretats amb la seva particular i íntima veu, una veu també majestuosa i moltes més vegades, delicada. Després d'escoltar a la Voodoo Children vaig tornar al Jamboree on la mateixa Sílvia em va dedicar el seu magnífic disc "En la imaginación", disc que vaig posar al Programa 211 de Jazz Club de Nit.

2.- Dilluns 15 de juny: Toni Vaquer Voodoo Children al Tantarantana.
Toni Vaquer en plena direcció
La segona versió d'aquest projecte del Toni Vaquer, amb algun tema del Pau Sala i demés, amb conduccions de l'Iván González i Albert Cirera i les magnífiques ballarines Juliette Louste i la seva amiga, a més a més de la participació de Fèlix Rossy a la trompeta, i amb tota una , colla de magnífics mestres, més o menys com la V1.0. Un altre projecte que ja podeu escoltar amb l'Ivoox i valorar-ne vosaltres mateixos la seva gran qualitat. La barreja de les composicions del Toni amb les conduccions totalment genials de l'Iván i l'Albert, conjuntament amb les improvisacions dels solistes van cohesionar un projecte que també esperem que vegi la llum físicament.
3.- Dilluns 15 de juny: WTF amb Tony Martin Project al Jamboree.
Aurelio i Leo celebrant el seu aniversari
Dilluns vam tenir la agradable sorpresa de poder escoltar el nou projecte, amb temes propis, del pianista Tony Martin. Una proposta fresca amb l'al·licient dels molt bons acompanyants com l'Enric Peinado, guitarra; Giampaolo Laurentacci, contrabaix, Quim Castelló, bateria i la presentació de la magnífica veu, Paula Grande. Tot un seguit de temes molt personals amb la particularitat de les melodies i lletres cantades per la Paula, melodies que em recorden algunes veus i sons editats per ECM. Una magnífica proposta amb grans intervencions dels solistes com les de l'Enric, Quim (amb un magnífic i llarg solo), la Paula, Giampaolo i el mateix líder. Aquest és un projecte que veurà la llum en format de compacte i que nosaltres mirarem de promocionar des del Jazz Club de Nit i des d'aquest blog. Aquesta WTF va venir modificada pel que fa als horaris pel fet d'haver vist abans a la magnífica Sílvia Pérez Cruz, jo en el primer passe de les 19h, per poder anar al Tantarantana i després aquí, com deia un amic meu, un vertader triplet. I ves per on que les fotos que vaig estan en un altre mòbil, i per tant a veure si en trobem alguna del Josep Tomàs, que hi va ser, com sempre.

 
3.- Divendres 19 de juny: Mole-Stars Quartet al JCLV.
Després d'una setmana amb un dilluns de triplet musical i posterior dedicació a fer el Programa 211 de Jazz Club de Nit, el divendres el vam dedicar a gaudir de la música que va venir a SantVi de la mà dels Mole-Stars Quartet amb Albert Bover, piano; Vicent Macian, saxo tenor; Jordi Gaspar, contrabaix i Gonzalo del Val, bateria. Un quartet de mestres que ens van embolcallar des del primer tema i fins el darrer amb tot un seguit de magnífiques intervencions, col·lectives i individuals. En un primer passe, aquests mestres van tocar aquests quatre estàndards:
1.- This I dig of you, tema de Hank Mobley del disc "Soul Station".
2.- In a Sentimental Mood, de Duke Ellington
3.- If I were I leave you (+/-), si alguna vegada et deixo....
4.- Yes and No, de Wayne Shorter.

Després d'aquests quatre temes i 1hora llarga de molt bona música va arribar l'hora de la celebració, i tot i haver-hi la Mayte i el Manolo, dos dels nous regidors del govern municipal, em va semblar millor que bufés l'espelma del 6 la persona més jove que ves per on va ser la Marina Tuset. Coques de Perafita i begudes van circular per la Sala Xica tot i comentant amb els assistents la magnitud de la música escoltada. Després d'aquest gaudi de converses i menges s'hi van posar amb la segona part que va durar força més d'una hora amb el bis inclòs i els temes, que van ser:
1.- I'll be seeing you
2.- You've Change
3.- Remember de Hank Mobley també en el disc "Soul Station"
4.- Un meddlley del "Just you just me", original i l'"Evidence" de Monk
i el darrer tema va ser un Blues....
Amb tot això, i després d'uns llargs aplaudiments, vam acomiadar a aquest magnífic quartet de MESTRES, així en majúscules, tot i convocant al personal pel proper concert del divendres 26 amb el projecte de Bartolomeo Barenghi Trio "D'Ebano", amb Gabriel Amargant i Giampaolo Laurentacci.

4.- Diiumenge 21 de juny: Vicens Martin Dream Big Band, "Suite BCN", a l'Auditori.
Una imatge de la Dream Big Band
 I abans del concert de la Marina Tuset Qiuntet al Jamboree , al mig dia, el nou i magnífic projecte de la Vicens Martín Dream Big Band al cicle que avui s'ha acabat dels Vermuts a l'Auditori...Un projecte dedicat a la ciutat de Barcelona amb tot de títols de temes relacionats amb els diversos espais que el van impressionar de ben petit, des del Parc de la Ciutadella, Santa Maria del Mar, el barri de la Ribera, el mar, un tema sobre l'arquitectura més emblemàtica de la ciutat i dedicat a Gaudí i d'altres més que van sonar, cadascun d'ells amb la seva particular personalitat melòdica i rítmica. Una magnífica banda la Dream Big Band amb tot de pesos pesants del Jazz a casa nostra com la secció de saxos amb el Marcel·lí Bayer, Santi de la Rubia, Albert Carrique, Gabriel Amargant i Guim Garcia Balash. Amb els trombons de l'Albert Costa, Tom Johnson i David Parra. Trompetes amb Jaume Peña, Matthew Simon, Leo Torres i Ivò Oller i la secció rítmica de Alejandro di Constanzo, piano; Miquel Àngel Cordero, contrabaix i Ramón Ángel Rey, bateria i la mestria del gran compositor, arranjador i guitarrista, Vicens Martin. Al final, i a mode de bis, la Gemma Abrié va cantar un tema del projecte anterior sobre els Fruits Saborosos de Josep Carner, "Les figues matinals", crec. Un projecte, el de BCN Suite, que esperem vegi la llum de manera física en un magnífic compacte o vinil.
 
5.- Diumenge 21 de juny: Marina Tuset Quintet al Jamboree. 
Marina, Iscle i Nick by Antonio Narváez
Aquesta nit hem tornat a gaudir d'allò més en un Jamboree Jazz Club ben atapeït de gent amb la proposta d'una jove i a la vegada sòlida formació liderada per una magnífica veu, una veu carregada de força, calidesa i sensibilitat....amb convidats de luxe, una formació amb Marina Tuset, KQuimi Saigi, Iscle Datzira, Joan Pasqual, Arnau Figueres, i la col·laboració de les veus de Yasmina Azlor, i Alex Delgado, Nick a la trompeta i ja com a convidat en el darrer bis i tema de la nit, l'entusiasta Félix Rossy també a la trompeta. Gràcies Pere Pons per recolzar els joves talents de casa, i a tothom qui ha vingut, familiars dels músics i amigues i amics, a l'Antonio Narváez que ha fet tot un seguit de fotos dels dos passes, a l'Òscar i la seva simpatia a la barra i fora d'ella i al Pol per fer-ho sonar tot tan bé. Ha estat genial. 
En el primer passe, ple de gom a gom com el segon, Marina va començar amb un tema propi..
1.- Sweet Life, de Marina Tuset
2.- Forget regret, de Roy Hargrove.
3.- Moody what for love.?
4.- Sister de Rachel Ferrer
5.- Weso Hollic? de Marina Tuset
6.- Question de Asa
7.- Avi? de Marina Tuset
8.- Darrer tema ? de Marina Tuset.
9.- Un altre tema de Roy Hargrove...
10.- Un tema que els hi agrada al Kquimi i l'Arnau, Talon Work?
11.- Un altre tema de la Marina Shary Life?
12.- Working Out, de Beyoncé per acabar el magnífic primer set.

El segon passe va ser tan potent com el primer, amb la participació també de la Yasmina Azlor i Àlex Delgago, veus, la trompeta de Nick i en el darrer bis de la nit amb el Fèlix Rossy, que no es va voler perdre cap dels passes gaudint d'allò més com tots nosaltres. 

Doncs així acabem aquest breu resum dels concerts que he pogut assistir-hi, i fins i tot en alguns casos, enregistrar-los. 
Miquel Tuset i Mallol.