Els Tres Tenors al Jamboree

Lluc, Gianni i Cèsar  by  JCLV
Bé, tot i que ja fa dies de l'esmentat concert al Jamboree Jazz Club, i abans que s'acabés aquest 2013, voldria deixar-hi quatre impressions. El títol ja és prou contundent fent referència als Tres Tenors del bel canto, Carreras, Domingo i Pavarotti, els quals en aquesta ocasió s'han transmutat en Lluc Casares, Gianni Gagliardi i Cèsar Joaniquet. Tres Tenors que ves per on han estat tot l'any 2013 fora de casa, estudiant màsters els uns i els altres. Tres joves músics amb algunes diferències en les edats però que els ha portat a endegar aquest projecte, m'imagino que pactat i consensuat des de la distància. 
Lluc, Gianni i Cèsar  by Antonio Narváez
En Lluc, el més jove, fent un Màster a Amsterdam que aquest any 13 el va portar fins a Philadelphia. En Cèsar, amb el grau superior sota el braç de fa tres o quatre anys, de la mateixa fornada que en Marcel·lí Bayer i potser Marco Mezquida i Gabriel Amargant, ha estat fent i ho està fent, un Màster a terres daneses, a Copenhagen potser i finalment en Gianni, que viu de fa anys a N.Y. on segur que continua els seus estudis (no s'acaben mai), enregistra discos i toca en els millors clubs de la ciutat. Tres grans músics amb històries semblants al darrera i un futur immillorable pel davant. Una formació liderada per tres vents però que va anar aixoplugada per una magnífica secció rítmica formada pel Xavi Torres, piano; Vic Moliner, contrabaix i Joan Terol, bateria.
Joan Terol, by Antonio Narváez
D'aquests tres, jo diria que dos d'ells també estan fora estudiant Màsters per millorar i en Vic, sé que està ensenyant a l'Aula i al Conservatori del Liceu. Un sextet magnífic i insòlita la formació de tres saxos tenors a primera línia. El dia del concert, vam poder seure a primera fila i davant per davant del Xavi l'Albert Prunera i jo. Al meu costat, dues noies de les Illes i a l'altra banda del passadís, els seus pares. Un jamboree ple de públic i de músics amics com el Gabriel Amargant, en Marcel·lí Bayer, l'Ivo Sans crec que també hi era tot i que no el vaig veure, i molts altres més. Un públic dons entregat a la qualitat i predisposat a aplaudir per amistat i pel convenciment que anaven a gaudir amb la música dels seus amics. Aquí, qui us parla, ho va enregistrar i penjar a la teranyina, després d'editar-lo i adequar-lo per una millor sonoritat. 
Xavi Torres, by Antonio Narváez
D'entrada dir-vos que el primer tema ja va ser una meravella d'arranjament fet pel Gianni del gran tema de Beny Golson, el "Along Came Betty". Després, més meravelles amb composicions pròpies del Lluc, Gianni, Xavi i  Vic. Com que de moment només volia fer esment del concert i dir-ne quatre vanaglories, i ja dites, ara només us cal escoltar el concert i fer-ne la vostra valoració que segur serà força positiva. 
Vic Moliner   by Antonio Narváez


Miquel Tuset i Mallol.

Darrera Jam Session del 2013, el 27 de desembre amb Geni Barry Sextet.

Jordi Gardeñas, Quico Mampel i Geni Barry  by   JCLV
Avui, diumenge, ja una mica millor però no del tot ja estic em disposició de deixar anar quatre ratlles sobre la darrera Jam Session del 2013 al Jazz Club La Vicentina.
Bé, tot pintava força bé pel que fa a l'assistència de músics, ja que el mateix Pere Soto havia mostrat el seu interès en venir-hi. Me les vaig empescar perquè pogués venir (amb el Geni) i tornar a Badalona (amb el Quim Castanyer, Flugelhorn) i una vegada tot lligat li vaig confirmar que podria tornar a casa sense cap problema i ell a la vegada em va dir que sí, que finalment vindria. Una gran alegria de poder-lo tenir entre nosaltres; un grandíssim músic i guitarrista que sovint veig a les WTF del Jamboree Jazz i amb el qual he gaudit d'allò més....a més a més, és una gran persona. Bé, el divendres a les 18h entrava al perruquer i a les 19h en sortia ja una mica més arregladet i sense les grenyes que em penjaven una hora abans. Davant per davant, la Societat La Vicentina, i cap a la Sala Xica que hi vaig pujar. Del matí del mateix dia que ja havia deixat mig preparada la Sala i ara faltava acabar-la de preparar. El primer en arribar va ser el Felipe Muñoz, carregat amb el seu plat i peu, baquetes i escombretes. Tothom estava avisat que convenia venir d'hora si volien sopar convidats...No gaire estona després va entrar en Pere, passades les 20h de llarg, ja estava jo escalfant motors amb el saxo alto del Guim, el Yamaha Custom....(ara és meu, però sempre serà el seu, com també el seu d'ara, sempre serà el meu; així vam quedar amb el Guim....he). En entrar el Pere a la Sala Xica, i després de saludar va dir....o sigui que això és el Club.....ah i tampoc sabia que tocaves el saxo....Eps, vaig dir, ja m'agradaria jo poder dir que el toco....diguem-ne que de moment ho intento i alguna cosa sona...Seguidament em va dir....el Geni Barry que diu si baixes a ajudar-lo amb els seus trastos. Cap a baix i cap a munt carregat amb una part del seu vibràfon....Mentre uns feien les seves feines jo acabava de preparar-ho tot, taules, equip de so i barra...Van anar arribant; l'Albert Albert Caire, el Quico Mampel i la seva dona, en Carles Pineda que va venir amb el Jordi Gardeñas, i també la primera parella del públic, el Jose Vazquez i la seva xicota. Després d'assajar una estona vam baixar a La cuina d'en Toni a fer les menges d'entrepans. Quico va portar una ampolla de vi negre, jove, d'un celler d'una amiga d'una veïna seva, crec que em va dir, i després de pagar els royalties al Toni, la vam poder obrir i degustar. Mentre tant, em va saludar el Joan Francesc Romero, saxo soprano, acompanyat d'un amic guitarrista que van venir del Masnou. En Carles Pineda em va dir que vindria el seu amic Àlex Carbonell, pianista i resident en algun poble de l'Empordà; aquest va venir acompanyat de la seva parella, suposo. L'assumpte és que en el moment de començar, amb la formació habitual, hi havia el Jose Vazquez i xicota i dues dones més a primera fila. Ves per on que amb una d'elles de Rubí, La Rosa Maria, Rouse Ximelis, ens vam conèixer a la presentació del quintet del Victor Mirallas al Mandarin.
Roger Mas i Josep Pinyol  by  JCLV
O sigui que quatre de públic més la dona del Quico i el Jordi G. i sis de músics amb el Pere, i jo. Ànims no ens en falten no. L'assumpte és que mica a mica van anar arribant més músics entre els quals la Noelia White amb el Pep Casadó Crazy-hunter Hunter, els inseparables de Vilafranca, en Josep Pinyol i el Lluís Voisin. En Modest Pelfort i parella; l'entranyable Roger Mas que va baixar de Begues, ben a prop. I de públic, i amb compta gotes, va venir una companya de l'Institut El Palau, la Maria José amb la seva parella. També va venir com sempre que pot l'amic i instigador de La ruta del JAZZ, el Deme Gómez, amb el seu tenor. També el Camilo Motta amb el seu clarinet, de Torrelles, el Josep Mª Martí, bateria de Sant Cugat....I el públic, amb unes quantes gotes més, dues parelles de Sant Vicenç ja molt entrada la nit. He comptat fins a 21 músics, entre músics professionals i amateurs, i el públic amb parelles de músics i tot, 9 persones. I ja a darrera hora, es va presentar un grupet de joves, nois i noies que serien uns 6 o 7 i pels quals els vam tocar el darrer tema de la nit, el Moanin....Entre mig, grans estones de molt, molt bona música, amb un Geni que no va parar de fer genialitats, mentre la resta de companys de la secció rítmica feien molt bé la seva feina; Albert Caire, Quico Mampel i Felipe Muñoz. En Pere Soto s'hi va afegir ja quasi en el primer tema i ens va deixar bocabadats. Rapidesa, acompanyada de tècnica i gust en la interpretació en solos i melodies. És tot un mestre, i és evident que el tindrem el 2014 en algun dels Concert-Jam que farem el darrer divendres de cada mes, i cada mes amb una formació diferent. Veure en les Jams de l'escenari del Jazz Club La Vicentina el Jordi Gardenyas, Roger Mas, Pere Soto, Geni Barry, Quico Mampel, Carles Pineda, tots junts i tocant magnífics estàndards, doncs va ser tot un luxe al qual fins aquest darrer divendres no havíem pogut tastar. M'agradaria fer un esment especial al gran Carles Pineda, el qual, ens ha acompanyat en aquest projecte durant dos anys, més o menys. El primer any, l'Albert Caire i el Carles Pineda s'alternaven el cobrament del bolo, un mes un, un mes l'altre. 

Jordi, Quico, Geni, Josep i Roger by JCLV
El 2013, i gràcies al suport de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, han pogut cobrar cada mes que han vingut a tocar. Vaig enregistrar un parell d'hores escasses pel fet de tenir-hi més fitxers a la SD, "merde"....però què hi farem...serà qüestió d'editar-ho i penjar-ho el més aviat possible. Ens ho vam passar força bé i crec que va poder tocar tothom, excepte el Josep Mª que en veure al Jordi G. va preferir escoltar, com jo mateix que només em vaig atrevir en dos temes senzillets i vaig deixar que tothom gaudí tocant. Jo a la barra fent cubates i posant cerveses. Al final, vaig obrir una empolla de cava que havia portat l'Albert Caire i vam brindar tots plegats per aquests dos anys de comunió musical el darrer divendres de cada mes. Va ser l'hora de comunicar-los que les Jams del 2014 ja no les faríem amb la mateixa formació, i el motius exposats van ser....que havia de primar la variació, la diversitat, la novetat, el canvi, a fi i efecte d'afavorir als molts músics que hi ha i que volen tocar i també amb el benentès d'aconseguir una major assistència de públic. Això darrer està per veure; pel que fa al primer punt doncs ja us poc dir que ja tinc compromesos Concert-Jams amb el Jordi Gaspar Trio + 1, lEmili Baleriola Trio, el Miquel Miguel Talavera Trio, la Michele Faber Trio, etc, etc....o sigui que ja ho veieu, d'aquesta manera, enlloc de fer només un concert al mes, serà com si en fes dos...Espero que el públic entengui la oportunitat que se'ls dona de poder assistir a aquests Concert-Jams "gratuïts" però amb l'obligació de "mamar" al menys dues o tres vegades...he...he. No cal dir, que comptem amb els músics que fins ara ens han donat suport a les Jams i que han vingut de manera habitual i que espero que ho continuïn fent a més a més de convidar a tots els altres que encara no hi han vingut. Voilà. Miquel Tuset i Mallol