Darrera actuació de Gonzalo Levin i el seu Octeto al Jamboree, abans de tornar a Montevideo. 30 de desembre de 2014.

Gonzalo Levin Octeto al Jamboree.. Ple a petar acomiadant-se de tots nosaltres i nosaltres d'ell....bona sort per Montevideo, Gonzalo. Ahir però, Gonzalo va voler acomiadar-se interpretant com a bis, un dels temes que més l'han captivat, tema del seu estimat Hermeto Pascoal..tema per a quatre saxofons que va ser la cirereta del pastís. El pastís van ser dos passes del Jamboree Jazz amb el pati de butaques ben ple d'un públic amic, amb músics amics, i amb ganes d'abraçar-lo abans de deixar-nos, temporalment. 

La música va ser la protagonista; la seva música, la del seu primer disc. Una música pausada, relaxada, bella. 

Molts dels temes ja parlen amb el seu títol com Airun, Luz, Añoranzas Montevideanas, Calma, Elba, etc...No hi ha cap tema del disc que no s'hagi d'escoltar, i tornar a escoltar. El swing també hi és; i la força rítmica tan ben interpretada ahir per la secció rítmica amb l'imprescindible Josema Martín a la bateria. La resta de companys del trio rítmic van ser ahir, de manera excepcional, el Mark Aanderud al piano, que ho va clavar, i el gran Oriol Roca, al contrabaix, lloc ocupat en l'enregistrament del disc. Un altre dels pseudònims que hi va haver va ser el Miguel "Pinxo" Villar, amb presència física del Jordi Sv al tenor i també va repetir com a pseudònim (23 Vintitres Robadors Robadors) el Leo Torres i la presència de l'Àlvar Monfort; la resta, van ser els habituals de la formació amb l'Albert Comaleras, saxo alto i flauta i el Marceŀlí Bayer, saxo baríton. Les interpretacions de tots els músics van ser excepcionals, els solos i els acompanyaments, i més encara les dels "suplents" com el Mark, Jordi i Àlvar. En fi, que si us recomano alguna cosa és que mireu d'adquirir el disc del Gonzalo perquè seria un dels millors regals que podríeu fer aquests dies. Miquel Tuset i Mallol.

Una gran WTF amb l'Hubert Colau Trio al Jamboree Jazz Club.

El text penjat al Facebook pocs moments després de la WTF.....
Algunes fotos de la magnífica WTF d'avui...des del tren ara mateix..amb Hubert Colau, bateria i amb Mark Aanderud, piano i teclat i Dimitri Skidanov, contrabaix. Músiques del sud, del nord, de tot arreu amb un gran trio i el seu líder, gran percussionista i cantant. També ha estat un bon comunicador i ha sabut enrotllar la gent tot i fent-nos cantar. La Jam l'ha iniciat el gran Pere Soto a la guitarra. El primer tema, Black Orfeus amb un tempo més viu ha estat el tret de sortida als estàndards de la nit. Posteriorment ha pujat una gran veu i millors maneres a la improvisació, la Betty. 

Dos temes començant pel On Green Dolphin Street han aconseguit captivar el públic i al mateix Ray Colom que l'ha acompanyat en el segon.....eps, i sempre amb els de sempre...primer els propis del lloc..l'Aurelio Santos, ànima matter i cos fatter, (de pare) el Leo Bianchi amb àudios, llums i avui fins i tot freds i el sempre somrient Oscar De Pombo Pérez avui acompanyat de la Marlene..i el Josep Tomàs capturant-ho tot amb el seu art i el Manu Dimango avui enganxat creant amb el seu art....continuarà...yeah..
Miquel Tuset  i Mallol.