WTF de Lluc Casares & Pablo Martínez Quartet and friends

Roger, Lluc, Pablo, Pau i Joan   by   Josep Tomàs
Ves per on que avui, 26 d'agost de 2013, hem gaudit d'una de les millors WTF que jo recordi. Fa de mal dir, ja que n'hem presenciat unes quantes, i podríem dir que sempre han estat força bones..però avui, potser pel "mono" que jo duia per la meva absència des de finals de juliol o no sé què, però m'ha semblat en conjunt una "passada". És cert que també ha influït el fet que avui hem escoltat Jazz, així, com sona, i coincideix que és amb el que més gaudeixo, però també ha sigut el fet de la gran qualitat del nombrós grup de músics que hi han participat. Inicialment, la WTF l'ha encetat el quartet, sense instrument harmònic, del Lluc Casares, saxo tenor i flauta, Pau Lligadas, contrabaix, Joan Terol, bateria i el trombonista i "tocador de cajón", Pablo Martínez. Un magnífic projecte "parit" sembla ser a Amsterdam, amb aires "flamencs" en alguns temes (un de propi co liderat pels dos vents; un altre del Perico Sambeat, etc..) tot i que la majoria de temes han estat versions de estàndards...unes magnífiques versions a ritme "calent", amb col·laboracions al piano i al "cajón". 
Tal i com em va passar el Lluc, aquí teniu la llista de temes que van tocar a la primera part de la primera part..he.
 
Pablo Martínez  by  Josep Tomàs
-In A Mellow Tone per Rumbas (Duke Ellington)
-You Go To My Head (un arranjament d'en Lee Morgan del disc The Gigolo del 1965)
-Ah-Leu-Cha (Charlie Parker) (vam tocar la versió del disc d'en Miles Davis "Round About Midnight"
-Stompin At The Savoy per Bulerías (un arranjament d'en Pablo i meu)
-Definitivamente (un tema nostre on va pujar a tocar el piano en Roger Giménez)
-De Camino (tema d'en Perico Sambeat del disc "Perico") va pujar en Xavi Torres i en Pablo Martínez va tocar el cajón.
-Bulería Doméstica (tema d'en Pablo Martín Caminero) va pujar en Pablo Gómez al cajón.

 
Lluc Casares, by Josep Tomàs
Una magnífica primera part amb unes grans intervencions del Lluc, del Pablo, qui ha demostrat ser un gran trombonista i compositor, de l'incansable Pau, que ha sigut el "worker man" de la WTF, com sol passar sovint, i de la màquina rítmica a les mans del Joan, magnífic com sempre. 

I un enllaç a un vídeo que em va passar el mateix Lluc Casares...


El primer en pujar a la Jam ha estat el Joan Casares, acompanyant a la resta de companys inicials. Més convidats han estat el Xavi Torres, al piano, Pol Omedes, trompeta...i ja, amb només el Pau al contrabaix, han pujat el Mark Aanderud, piano, acompanyat d'un magnífic trompetista de nom Thad Wilson, els quals han compartit escenari amb el Pol...fent-nos gaudir a tota la "penya" amb dos trompetes cos a cos. Han anat pujant músics sense parar, essent una de les Jams amb més canvis que jo hagi vist, a la segona part de la primera part....val? Claudio Marrero, saxo tenor; Àlex Fortuny, guitarra; Oriol Vallès, trompeta; una jova i guapa cantant de la qual no en sé el nom; a la bateria hi havia..... Néstor Jimenez, piano; Vic Moliner al contrabaix, etc.....Una darrera formació ha estat la que ha tancat la segona part de la primera part, amb el Martín Leiton, contrabaix; Rodrigo G. Palhen, harmònica diatònica, Gonzalo Levin saxo tenor, i segur que em deixo una pila de músics que hi han participat. Un espectacle de música, de Jazz, interpretat amb la millor de les qualitats i la millor de les emocions, l'amor a la pròpia música. 

Àlex Fortuny i ........by Josep Tomàs
S'ha de dir que la convocatòria feta en motiu de l'acomiadament del Lluc cap a les Amèriques ha estat un èxit, aconseguint fins i tot la presència de la seva "iaia", ben acompanyada pels pares dels dos germans Casares. El públic ha estat magnífic, comportant-se com sempre sap fer, escoltant amb respecte i aplaudint amb sonores exclamacions cadascuna de les intervencions dels músics. En Lluc i companys, també han aconseguit que el Jamboree s'omplis d'amics músics, alguns dels quals ja els he mencionat i d'altres que tot i no tocar, no s'ho han volgut perdre. Un èxit total. Amb l'absència de l'Aurelio, avui ha portat les regnes un altre bon showman....el qual ha gaudit també, com tots nosaltres, gràcies a les manetes del Leo Bianchi, qui ha controlat el so i llums amb la eficàcia que el caracteritza. Avui m'he quedat a escoltar i veure una part del primer tema de la segona part, amb una jove cantant, la Rosalia Vt, que ha deixat anar un trosset del "Body and Soul", amb el Jose Alberto Medina, piano i teclats; Rodrigo a l'hamònica; Martín al contrabaix, el bateria......i un DJ amb plat i mesclador.....Ha estat força bé i segur que ho haurà estat tota l'estona fins la 1h passades....enveja sana. Amb moltes ganes d'editar l'àudio i de penjar-lo al blog del Jazz Club La Vicentina, sempre amb el vist i plau dels músics....que espero que sí. Voilà. Miquel Tuset i Mallol.