UN RETROBAMENT MÀGIC AL SIGLO. SUSANA SHEIMAN. IGNASI TERRAZA i MANEL ÁLVAREZ .

El dissabte passat, 20 de novembre, a la Llibreria El Siglo de Sant Cugat i promocionat pels nostres amics del Club de Jazz de Sant Cugat, varem assistir al darrer concert d'aquest meravellós trio. Us poso l'enllaç de la crònica penjada a la pàgina web del Club. Miquel Tuset.

"CAMINS" de l'Albert Caire Quintet al Jazz Club la Vicentina

Hola amigues i amics del Jazz Club la Vicentina. De nou estem aquí en aquest blog per comunicar-vos noves històries sobre el que fem i hem fet. Aquest 19 de novembre passat, vam tenir entre nosaltres el quintet Albert Caire Quintet. l'Albert que n'és el lider, va presentar-nos el seu treball discogràfic Camins. Un treball fet de dalt a baix per ell mateix. Totes les composicions són seves, i seva ha estat la feina i serà la feina d'endegar aquest nou projecte. Ha fet, i farà una sèrie d'actuacions promocionant-lo, i desitgem que li vagi força bé. Amb nosaltres, van tenir l'èxit desitjat, ja que una vegada més la Sala Xica va tenir un magnífic aspecte. Per això us donem les gràcies de tot cor.  La formació d'aquest quintet va ser la següent: Albert Caire, piano; Albert Vila, guitarra; Albert Bendicho, saxo tenor; Jaume Duran, contrabaix i Juan Luís Castaño, bateria. La nit va començar amb una interpretació a piano solo amb un tema d'una considerable tendresa i molt bona interpretació. Després dels primers aplaudiments van continuar presentant el seu primer tema del CD.  Després ni va  haver més, i van barrejar estils tot i que el Jazz Funky va respirar durant tota la nit  entre mig d'algunes balades  i temes mes tranquils. Durant tota la nit, l'Albert es va encarregar d'anar presentant cadascun dels temes del seu Camins, tot i explicant alguna anècdota del perquè del títol del tema. Aquestes explicacions s'agraeixen, i sempre trenquen el possible gel entre músics i espectadors.
Així va anar passant el primer set, amb temes funky, balades, i moltes ganes per part dels músics i molt de silenci per part dels oïdors. Sempre ho dic, i és la impressió tant bona que fa el no sentir ni una mosca quant els músics interpreten la seva música. Gràcies de nou a totes i tots vosaltres pel gran respecte que demostreu sempre vers els músics i la seva música. Després d'una estona de bon Jazz, un Jazz s'ha de dir que més que comprensible i gens complicat, un Jazz que ens va entrar de manera natural, vam fer un petit descans per agafar energies, xerrar una mica, comentar algun tema, etc. Per motius diversos, no vaig estar al cas i no vaig enregistrar el primer set però sí que ho vaig fer en el segon. O sigui que la música que sentireu en entrar al blog serà la que van fer aquest quintet a la segona part i que va començar amb un altra tema a piano solo, un estàndard que segons l'Albert el podies escoltar en alguna pel·lícula de Disney seguit d'un tema força més potent i amb una gran força rítmica  on varem poder sentir  el primer solo de l'Albert Vila, gran guitarrista, i que ja d'entrada ens va deixar estorats. Un tema potent seguit d'altres temes del mateix compacte, passant per algun estàndard com és ara el Cantaloupe Island del Herbie Hanckok. I ja per finalitzar van acabar com havien començat, amb el tema estrella del compacte, tema ple de funky Jazz i una bona melodia. S'ha de dir que tots ells van interpretar en diversos temes solos molt ben executats, i que en particular, l'Albert Caire ens va demostrar que és un bon pianista, que l'Albert Vila és un gran guitarrista i que el tindrem amb nosaltres el 18 de març de 2011 amb el seu quintet, que l'Albert Bendicho ens va fer alguns solos molt interessants i sempre tocant-lo amb molt de punch i swing, que el Jaume Duran va tocar el seu contrabaix amb gran precisió i pulsió, fent alguns solos de gran factura, i que el Juan Luís Castaño va tocar la bateria amb molta discreció, cosa que s'agraeix en aquest instrument que pot ser fins i tot desagradable si està tocat de manera destralera. No va ser així i el Juan Luís va acaronar la bateria per satisfacció de tots. Gràcies a totes i a tots, i us esperem el divendres 17 de desembre amb el Geni Barry Trio, i una Jam Session que hi haurà després de la mitja part. Miquel Tuset.