Concert Extraordinari de Nadal amb Marina Tuset Sextet, el 27 de desembre de 2015

El Concert extraordinari de Nadal el vam fer amb la Marina Tuset Sextet tot i aprofitant el seu descans escolar de la Berklee School of Music de Boston.
Una formació amb: Marina Tuset, veu: Víctor Mirallas, saxo tenor: Iscle Datzira, saxo soprano i tenor: Kquimi Saigi, teclat i piano: Joan Pasqual, baix elèctric i Arnau Figueres, bateria. 

La jove cantant ens va presentar el seu primer treball discogràfic, aleshores encara no físicament, i musicalment ho va fer i la mar de bé tal i com vam poder comprovar pels aplaudiments del nombrós públic que va venir-la a escoltar. Entre ells, família d'ambdós cantons, cosins, tiets i cunyades i cunyats, a banda d'una bona colla d'amics, alguns d'ells habituals als concerts que fem a la Sala Xica. 

La primera part va ser magnífica com la segona, i de la qual dir-vos que el primer tema després del decans va ser el magnífic tema de Thelonious Monk anomenat "Well you neednt", a un ritme entretallat i trencat aconseguint ficar-nos dintre del tema sense cap dificultat. Després d'aquest estàndard de Jazz, van interpretar el conegut "Sister" un tema a tempo lent i amb tot el "Groove" del món que la Marina domina i és també un dels temes del seu repertori. Aquest va ser un concert de Nadal que va servir als músics per preparar el que faran el 9 de gener al Jamboree aleshores ja amb el disc físicament a la mà, on el podreu aconseguir si voleu tornar a venir a gaudir amb aquesta proposta d'aquesta "banda" tan jove i tant en forma. 

Després d'aquest tema en van fer un altre de la mateixa líder amb un "Funk" magnífic. Van seguir una molt bona estona amb temes propis i temes de músics que agraden a aquests joves i el que és clar és que la selecció va ser força encertada fent-nos gaudir a tots plegats, joves, no tant i els més granadets, com els meus tiets, la Nuri i el Pepito. Balades hi van ser, força ben cantades com tots els altres temes, a la vegada que perfectes van ser les interpretacions dels altres companys, els músics, els quals van acompanyar-la a la perfecció i d'igual manera van fer les seves improvisacions. El darrer tema, i ja de Bis, va ser el magníci "Africa", amb el Groove  que ens havia acompanyat durant tota la sessió. Un magnífic concert de Nadal que vam gaudir força colla d'aficionats, família i amics. Gràcies a tots per ser-hi i més encara als músics per la seva generositat i a la meva filla per ser com és. Miquel Tuset i Mallol.