11ena Temporada Jazz Club La Vicentina

CONCERTS ONZENA TEMPORADA 2019-2020

AUDITORI MOLÍ DELS FRARES

Per motius diversos, "tornem" a l'Auditori del Molí dels Frares, momentàniament
Quan tornem a la Sala Xica, ja us ho diremdissabte 14 de desembre: 19h  Molí dels Frares

Javier Navas presenta el disc "Fresh Start"
-Javier Navas, (vibràfon)
-Juan Galiardo, (piano)
-Bori Albero  (contrabaix)
-Dani Domínguez  (bateria)

El quartet liderat per Javier Navas ens proposa una visita a un repertori jazzístic autèntic i ple de modernitat, agrupació on el vibràfon de Javier es desenvolupa amb majors dosis d'expressió i energia.

Des de l'any 2014, Javier treballa amb una secció rítmica de contrastada qualitat musical. Juan Galiardo (Jerry Bergonzi, Joe Magnarelli, Dick Oatts, Dave Santoro, Gregory Hutchinson) al piano. Bori Albero (Chano Domínguez, Lee Konitz, Donat Moroni, Barry Harris) al contrabaix. I Dani Domínguez (Llibert Fortuny, Jorge Pardo, Chano Domínguez, Perico Sambeat, Kase.O) a la bateria. El grup ha creat un llenguatge propi a través de més de cent concietos en aquests anys, interpretant un ampli repertori sota l'autoria de Javier Navas; repertori que s'apuntala en 2016 amb l'arribada d'Enrique Oliver al saxo tenor per completar el front line, convertint al quartet en un grup heterogeni de cinc membres.

A través de gires de concerts i sessions diverses, tota aquesta feina cristal·litza de forma natural en la publicació del primer disc de la formació, Finally in my hands (Ambar Records, 2016). Amb una excel·lent recepció de crítica i públic, aquest treball permet al grup visitar gran part de la geografia espanyola, en més de cinquanta concerts de presentació (Jamboree Jazz Club, Jimmy Glass, Recoletos Jazz Club, Festival d'Hivern de Màlaga, Elcercano, Filloa jazz Club, Nova jazz Cava) i gires per Aragó, Galícia, Catalunya o Andalusia.

Fruit d'aquesta bona acollida, són seleccionats per a la realització d'una gira de nou concerts al II Circuit Andajazz, on els diferents professionals del jazz a Andalusia escullen a diferents projectes per a la seva presentació per tota la comunitat. Aquesta gira arriba al final al novembre de 2017, donant per conclosa l'etapa de Finally in my hands.

El següent treball discogràfic, Fresh Start (Autoedició, 2018) suposa la consolidació definitiva d'un llenguatge propi, d'una veu personal, tant en les composicions com en el propi so del grup. Mesos abans de la seva gravació, el grup va ésser inclòs en el programa AIE Artistes en Ruta per realitzar una gira per Espanya a la tardor de 2018. Aquesta gira coincideix amb la presentació oficial de Fresh Start arreu del país, permetent al grup realitzar quinze concerts de presentació, incloent importants locals i festivals de tardor (Festival OFF Jimmy Glass, Festival Jazz Obert de Màlaga, Festival Internacional de Jazz de Lugo, Cicle 1906, Cicle Auditori La Bilbaïna).

Patrocina l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------