WTF amb JAM Trio & friends

Jose Alberto amb Jordan by JCLV
Quatre ratlles per explicar com ha estat la WTf d'avui.....de les 20h a les 23h15m, que és l'estona que hi he estat. El Jose Alberto feia avui una mena de comiat com a líder al capdavant de la seva formació, JAM Trio, en les WTF del Jamboree Jazz. L'Aurelio Santos l'ha convidat, coneixedor del proper viatge a terres brasileres del Jose, per fer-li una mena d'acomiadament com cal, amb músics i públic, força músics i més públic. JAM Trio, formació amb 5 compactes a les alforges, ha començat amb molta delicadesa i tendresa amb un parell de temes de compactes anteriors. Jose ja ha explicat que avui volia compartir-ho amb músics amics entre els quals el primer en pujar, el Joao Silva, jove violinista portuguès de gran talent que darrerament escoltem molt sovint a les WTF. 
Paco Weht by JCLV
Avui ha acompanyat al JAM Trio en un tema ja un pel més viu i on ha brillat abastament. Jam Trio està format per Jose Alberto, piano; Paco Weht, contrabaix i Mariano Steimberg, bateria. Una formació amb molta solera els quals, i conjuntament amb el gran Dick Oatts, han estat "girant" per la península en diverses ocasions, una de les quals, la darrera, vam tenir el plaer i honor de tenir-los al Jazz Club La Vicentina...després d'aquest incís, i seguint amb la petita crònica de la WTF d'avui, dir-vos que Jose ens ha presentat una agradable sorpresa vinguda de París i de nom Jordan? al saxo alto....un xaval jove que al menys a mi m'ha impressionat positivament. 

Mariano Steimberg i Julio Carbonell
Tan el so com les seves maneres, m'han agradat força, i crec que també a la resta del personal. L'ha acompanyat el Claudio Marrero que dia que passa millora ostensiblement, d'acord amb el Jose que també ho ha comentat, en expressivitat, sonoritat i tècnica...Claudio ha fet uns magnífics solos en la "clau" que més li agrada....la de començar-los suaument per acabar en ple èxtasi sonor, volumètric i rítmic. Un altre convidat ha estat el cubà Julio Carbonell? qui ha mostrat tot el seu saber amb un estri de percussió a base de tres elements posats però paral·lelament al terra que ha anat colpejant de manera rítmico-africana amb les dues mans, l'esquerra al cul i la dreta al cap de les "tumbadores" africanes i divines. En el mateix tema interpretat a duo amb el Jose, també ens ha mostrat el seu saber amb el saxo tenor.
Jordan i Claudio Marrero by JCLV
Després més música amb els dos saxos i un final apoteòsic dels JAM Trio amb el gran cantant i amic del Jose, Xavier Casellas. Ha cantat una magnífica balada, un estàndard que l'ha brodat amb entonació i sensibilitat. Xavier és sens dubte una de les millors veus masculines del Jazz a casa nostra. La Jam Session d'aquesta primera part ha començat amb un "break" total per a la formació inicial i una incorporació d'una formació de luxe total. Anton Jarl, bateria; Thomas Kent Warburton Jr., contrabaix; Mark Aanderud, piano (ja entre nosaltres després d'una estada a casa seva, Mèxic); Raynald Colom, trompeta i també s'hi ha afegit en Claudio.
Jose, Xavier Casellas i Paco Weht
D'entrada el primer que et ve al cap és...què, a qui més pots demanar? Brutal...han tocat un parell de temes i també s'hi ha incorporat Joao Silva i el jove parisenc Jordan al saxo alto en el darrer tema endegat per Raynald a tota hòstia. Un vertader plaer l'obtingut avui en el meu cas en les més de 3 hores que he pogut escoltar i enregistrar, i com jo, també el Manu Dimango que ha capturat a mà, Josep Tomàs que ha capturat a màquina i tot gràcies a les mans tècniques de l'Alex Montoliu, qui ha sabut estar al "lloro" per ajudar als músics en les seves lluites tècniques. Un plaer absolut. Com és que no se'n parla més d'aquest esdeveniment que ja porta més de 12 anys en marxa, tots els dilluns de l'any? Si m'he deixat algú, ja em perdonarà. Voilà.
Raynald Colom i Mark Aanderud
 

Mark, Joao Silva i Thomas Kent Warburton

Julio, Thomas, Raynald i Anton Jarl

la bateria del Jamboree i els plats del Mariano by Mariano Steimbreg

Miquel Tuset i Mallol.