PROPER CAP DE SETMANA DE JAM SESSIONS

Hola de nou a tothom: Aquest proper cap de setmana tenim un parell de dies, dissabte i diumenge, d'alló més interessant pel que fa a músics reconeguts, professors i estudiants de dues escoles de música de Barcelona.

El dissabte 3 de juliol a les 20h i a la Sala Xica de La Vicentina tindrem el gran vibrafonista català, es comenta entre els entesos que és el millor dels vibrafonistes de l'estat espanyol, en Geni Barry, acompanyat per un trio de professors de l'escola Acadèmia Amadeus i que són, Luca Tondena, saxo tenor / Ramiro Rosa, bateria / Esteban Fillol, baix elèctric.

El diumenge 4 de juliol a les 20h i a la Sala Xica de La Vicentina tindrem una nodrida representació del Taller de Músics. Hi participarà un combo de professors liderat pel Alejandro di Costanzo, piano / Paco Weht, contrabaix / Salvador Toscano, bateria.
També hi haurà un combo d'alumnes de G.S. amb Judit Nederman, veu / Yerai Hernández, guitarra / Manel Fortià, contrabaix i Josep M. Soler bateria.

Segur que serà un cap de setmana de molt bona música, molt bon Jazz i molt bones Jam Sessions. Us hi esperem a tots, aficionats al Jazz i a vosaltres, músics amb ganes de passar una molt bona estona.

Miquel Tuset.

Inauguració del Festival de Jam Sessions i Celebració 1er aniversari

Hola a totes i a tots els amics aficionats al Jazz: El diumenge varem inaugurar el 1er Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts. L'escola que va iniciar aquest festival va ser la del Conservatori del Liceu, i s'ha de dir que, el combo d'alumnes que van venir en representació de la mateixa, ens van deixar bocabadats. Van tocar a nivell de professional, que és o deu ser lo que realment són aquests joves músics. S'ha de dir, com ja ens ho esperàvem, que la sala no tenia el magnífic aspecte que ha tingut en d'altres ocasions. Motius n'hi havia molts i molt diversos: un diumenge a les 22h, un pont de Sant Joan llarg i per acabar-ho d'adobar, el mundial de futbol, jugant Argentina contra Mèxic: és clar, com vols que em perdi un partit així, home..em deia algú. Bé, s'ha de dir però, que hi va haver gent, estimada, que va venir tot just acabat aquest partit, gent que estima la música i gent que va gaudir molt i molt amb la interpretació dels nostres joves lleons. Cal esmentar-los a tots ells, ja que es mereixen aquest reconeixement per part nostra. El nostre amic Carlos Sampietro, del Club de Jazz de Sant Cugat, em deia que havia estat un dels cinc millors concerts que havíem fet al Jazz Club la Vicentina, en  temporada estable de concerts amb professionals destacats de l'escena Jazzística de casa nostra. N'estic totalment d'acord.
El combo d'alumnes del Conservatori de Liceu estava format per:
Toni Vaquer, teclat / Joan Mas, saxo alt / Alberto Pérez, trompeta / Juan Pablo Balcázar, contrabaix i Sant Colomer, bateria.
Van començar una primera part amb temes propis!! Uns temes molt elaborats, composats pel Toni la majoria, i d'altres composats per algun dels seus companys. Varem sentir Jazz modern, contemporani en el sentit que és el Jazz que es fa ara, i no tant en el sentit que se li dóna quan parlem de l'estil de Jazz interpretat. Ens van impressionar jo crec que a totes i a tots els qui hi érem. No vam parar d'aplaudir-los després dels seus solos i una vegada finalitzats els temes.
Vam fer un descans en el qual varem celebrar el 1er aniversari del Jazz Club la Vicentina. Ja portem un any fent un concert de Jazz cada mes, i crec que podem dir que han estat concerts d'un gran nivell. Com a colofó, fer-ho dins aquest primer Festival de Jam Sessions, doncs ha estat la cirereta del pastís. No vam tenir pastís, però sí que vam gaudir amb les pastetes de full de Cal Muñoz que van ser excel·lents. Els qui hi varem ser, hem de dir que no ens les vam acabar, ja que, nosaltres en el fons, pensàvem que en seríem més, però tan se val. Després que tothom va gaudir de Cava i pastetes, vam començar la segona part.
Aquesta segona part havia de ser la que donés sortida a la Jam oberta per a tothom. Tothom era el Llorenç, bateria i alumne de l'Aula del Conservatori del Liceu, i que va ser el privilegiat músic i estudiant en participar a la primera Jam del primer Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts. Els músics van tocar diversos temes, ara sí ja dintre dels estàndards, fent esment a diversos temes de Parker tocats a un tempo endimoniat.
Vam enregistrar el concert i aviat el tindreu penjat al reproductor.  Recordo que el Joan me'l va demanar i això és el que faré el més aviat possible. Us esperem el proper cap de setmana a les Jam i que seran aquest dissabte 3 de juliol i diumenge 4 de juliol a la Sala Xica. Fins aviat. Miquel Tuset.

Nit de New Orleans a la Nova Jazz Cava de Terrassa amb Joan Chamorro Quintet & Bobby Gordon i més convidats

Hola a tothom: podeu llegir la crònica que vaig fer de l'actuació de la formació liderada pel gran saxofonista Joan Chamorro, qui va estar acompanyat per un dels millors clarinetistes americans Bobby Gordon a més a més d'una colla d'amics músics. Miquel Tuset.


http://sites.google.com/site/catalonianjazzsounds/CatJazzNews/nitdeneworleansambjoanchamorroquintet