Jam Sessions, Nova Jazz Cava i Sinestesia, 18 i 19 de maig de 2017

1.- Sirvent, Serra, Gaspar & Prats, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, 18 de maig

Doncs què voleu que us digui. Quan veus que qui portarà la Jam, d'on sigui, però millor encara si és a la Nova Jazz Cava són aquests superlatius músics, només has de fer una cosa i és anar-hi, sigui com a públic o com a participant músic o aficionat. I així és que cap allà que hi vam anar, amb ganes dobles o triples, les d'escoltar-los, les de saludar-los i les de poder tocar amb ells, i parla un aficionat atrevit. Recordo vagament que en Jordi Gaspar va venir a misses dites (de fet només el vam trobar a faltar en el primer tema) i així és que amb la formació molt inèdita de piano, saxo tenor i bateria, van començar tot un seguit de magnífics temes, crec que la majoria da'autoria propia de la parella Sirvent & Serra, fruit de la seva col·laboració en el treball conjunt anomenat "Diürna", magnífic retaule de meravelles musicals. Un quartet d'aquesta envergadura amb el Ramon Prats a la bateria i els ja comentats amics i mestres, endegant la Jam de la Nova Jazz Cava només és motiu de joia en el supòsit de ser-hi, i de "disjoia" en el de no ser-hi. 

Com a mostra de la joia que vam poder gaudir els presents, aquí teniu una petita mostra d'un tema en vídeo, ja quasi al final de la presentació del seu projecte:


Més joia amb la meravella "Isfahan" de Billy Strayhorn i Duke Ellington


Una Jam que es va veure lluïda per la bona assistència de músics entre els quals el magnífic creador i trompetista Pol Omedes. Un altre entre els músics assistents va ser en Pol Oñate, piano; Jordi Gaspar, piano; Sergi Sirvent, trompeta, contrabaix i bateria, Xavi Castillo, contrabaix, aquests entre els professionals, i jo mateix al saxo alto entre els aficionats, o sigui, l'aficionat. La sessió va ser força entretinguda i molt reeixida escoltant i compartint amb aquests grans músics i millors amics, i ja al final de tot plegat, el quartet inicial ens va oferir una altra meravella interpretada a la seva manera en el conegut tema de Miles Davis, "All Blues". Veiem-ho en el vídeo:


2.- Fosch, Balcázar & Vieira, a Sinestesia, 19 de maig

Un altre divendres que vam decidir anar a aquest bar musical, ja en franc reconeixement per part de públic i músics, tot i notar encara una petita manca d'assistència d'ambdós col·lectius. El trio base bé s'ho requeria, i així és que amb el coordinador i bateria Joao Vieira vam tenir la sort de comptar amb en Tomás Fosch, piano i Juan Pablo Balcázar, contrabaix. La Jam va començar amb col·laboracions diverses entre les quals la meva i la del jove i gran guitarrista Javier Alcalà, i com a prova un botó de vídeo amb el tema següent:


Una Jam que es va anar animant amb d'altres músics com en Jordi Martínez, guitarra; Takeo Takahashi, bateria; Mariano Camarasa, piano i un jove harmonicista més aviat bluesero que també va gaudir ja quasi en el darrer tema, abans de finalitzar amb el trio base. 

Un espai, repeteixo, que va entrant mica a mica, com passa amb les coses bones i que després perduraran. 

Miquel Tuset i Mallol.