Proper Cap de Setmana de Festival de Jam Sessions

Hola a totes i a tots: aquest proper cap de setmana serà d'alló més interessant pel que fa a la música. Podrem gaudir del 3er i 4rt dia de Festival amb les escoles següents:


9 de juliol a les 20h. a la Sala Xica de la Vicentina      
Professors de l’escola El Musical de Bellaterra (JAZZ) amb:
Eladio Reinón,  saxo tenor i Benet Palet,   trompeta

Combo d’alumnes de l’escola El Musical de Bellaterra (JAZZ) amb:
Ramon Faura Pedrals, trompeta / Guillem Viscasillas Pallàs, piano / Miquel Bioque Alcázar, guitarra
Marc Saus, saxo / Miquel Ferrer, saxo / Adrián Mateo, baix elèctric / José Rodellar, bateria

10 de juliol a les 20h. a la Sala Xica de la Vicentina      
Combo d’alumnes de l’escola Jam Session (ROCK) amb:
Cesar Tomás García, guitarra / Daniel Villa Villa, teclats / Emilio Nieto Villalón, baix elèctric / Enric Asensio Batet, bateria.


Professors de l’escola Big Band (JAZZ-FUSIÓ) amb:
Nuria Almazán, veu / Alex Valdivia, guitarra / Alex Florez, baix.


Combo d'alumnes de l’escola Big Band (JAZZ-FUSIÓ) amb:
Joan Rius, guitarra / Angel Mangas, bateria.
 
Us hi esperem. Miquel Tuset.

3r Dia Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts

Hola a tothom de nou: el diumenge varem fer el tercer dia del Festival de Jam Sessions al Jazz Club la Vicentina. Varem tenir dalt l'escenari un trio liderat pel professor del Taller l'Alejandro di Costanzo i després un quartet d'alumnes de G.S. del mateix Taller. El trio estava composat pel mateix Alejandro di Costanzo, piano /Paco Weht, contrabaix i Salvador Toscano, bateria. Ens van oferir tot un seguit de temes del seu darrer treball discogràfic "LOMAS". Jazz barrejat amb música argentina, ritmes de Jazz i ritmes argentins que el Salvador es va encarregar de fer-nos arribar mitjançant la bateria. La música va ser prou suau, prou tranquil·la per anar-la entenent i gaudint. Ens van demostrar tots tres que tenen al darrera una molt bona formació musical, ja des de la seva llunyana Argentina, i segurament consolidada a casa nostra. L'Alejandro em comentava posteriorment, sopant, que a ell li mancava una mà quan tocava amb un teclat, i que les tenia les dues quan ho feia amb un piano acústic. Tot i això va tocar el seu teclat amb prou tècnica i saviesa, obtenint-ne un so nítid i clar, un passeig per la fusió del Jazz i els tangos i milongas...El Paco va ser una sòlida base per acompanyar a l'Alejandro, tocant amb fermesa, contundència i afinació. Els seus solos van ser molt creatius i melòdics també. Al darrera sempre hi ha però un home que manté la pulsació de tot el conjunt, que manté viu el ritme i que en aquest cas va ser el Salvador. Va tocar la bateria amb precisió, suavitat i elegància. Els seus solos no van ser sorollosos, i van ser també creatius. En algun dels temes ens va semblar com si estiguéssim a l'Argentina escoltant aquells tambors tant característics, ell però fent-ho tocant els cantons de la caixa i timbala o goliat. En definitiva uns sèrie d'interpretacions que ens van deixar un bon regust d'orella. Portaven alguns discos i crec que el Carlos els hi va comprar un. Només un disc....estem en una època de crisi galopant que si nó s'atura no sé on anirem a parar.....
Posteriorment, i sense fer cap descans, vam comvidar a sortir al quartet d'alumnes de G.S. amb la amb Judit Nederman, veu / Yerai Hernández, guitarra / Manel Fortià, contrabaix i Josep M. Soler (Pep) bateria.
Aquests joves músics, estudiants de G.S. van canviar l'esquema musical i ens van interpretar tot un seguit de estàndards de Jazz, incloses bossanoves i efectivament un "Body and Soul" que comentava la Susanna Carmona en el seu programa de Jazz a la COM ràdio. La Judith te una veu molt dolça, una veu molt maca i sempre molt ben entonada. Els seus companys ens van deixar estorats, ja que el nivell mostrat va ser molt alt. Un Yerai Hernández, canari ell i molt simpàtic, que ens va fer tot un seguit de solos amb la seva Fender, guitarra que va sonar a Jazz de totes totes. Es va acompanyar també amb tot un seguit d'acords Jazzístics, tocats d'una manera prou ràpida, mostrant-nos una gran tècnica. El Manel va fer sonar la berra en alguns solos que va fer, i que ho va fer molt bé, de la mateixa manera que el Pep va gaudir tocant la bateria, amb solos i diferents ritmes que hi va interpretar. Sempre ell amb un gran somriure, gaudint del moment, que és el que s'ha de fer, cadascú a la seva manera.
L'àudio que sentiu ara mateix, en obrir el blog, és el del concert-Jam del diumenge, començant amb el trio de l'Alejandro per després el quartet d'alumnes i la petita Jam oberta a tothom.
Menció especial dedicada a l'escola de Música Sant Vicenç que ens ha cedit tot el material utilitzat dalt l'escenari i que servirà per tot el Festival. Sense aquest material, hauria estat molt més complicat (per no dir impossible) muntar el Festival. Un agraïement ben gran des d'aquí a l'Helena i al José Manuel, ambdós directors de la mateixa escola.
Ja per acabar, comentar que l'assistència del personal va ser més o menys com els dos primers dies, tot i que van venir més músics a gaudir però no a tocar a la Jam. Com que això és un Festival de Jam Sessions, això és el que vam mirar de fer. Els músics del Taller convidats a venir van fer la primera Jam, tocant entre ells, alumnes i professors alguns estàndards de Jazz. La Marina, que havia vingut a veure i a escoltar a la Judith, ens va cantar un estàndard i jo mateix, per acabar la Sessió vaig tocar un tema del Sonny Rollins que m'agrada molt i que es diu "Doxy". Després d'aquest tema vam anar a sopar amb tota la colla del Taller, comentant diversos aspectes de la jornada. Fins la propera Jam del divendres 9 de juliol, on tindrem la participació de l'escola El Musical de Bellaterra amb l'Eladio i el Benet al cap davant. Miquel Tuset.

2n dia del Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts

Hola a tothom de nou: el dissabte 3 de juliol varem continuar amb el Festival de Jam Sessions i hem de dir que, tot i que la gent devia estar veient "La Roja", hi varem ser uns quants, si fa o no fa, com el primer dia en el qual jugava "La Albiceleste". Varem gaudir de la simpatia, comunicació i de les grans interpretacions al Vibràfon de Geni Barry. Ell està considerat el millor vibrafonista de l'estat espanyol, havent tocat en moltíssims Festivals de Jazz, nacionals i internacionals, i havent-ho fet amb els millors músics de l'escena Jazzística europea. L'acompanyaven un trio de professors de l'Acadèmia Amadeus, Luca Tondena, saxo tenor / Esteban Fillol, baix elèctric i Ramiro Rosa, bateria. Aquesta formació va encetar el segon dia del Festival tocant una sèrie de temes estàndards de Jazz encabint-hi alguna balada. Ens van demostrar el perquè un es el millor vibrafonista i els altres el perquè són professors, ja que el nivell interpretatiu així ens ho va mostrar. La música que va sonar va ser d'un gran nivell i tots els qui hi varem ser ho vam gaudir d'allò més. Podeu escoltar l'àudio al reproductor del blog del Jazz Club. Una estona de molt bona música interpretada per professionals va anar seguida d'una estona de música interpretada per aficionats. Aquest és el concepte d'una Jam Session; que hi hagi músics professionals que puguin donar suport i una mena de coixí a d'altres músics aficionats, estudiants de totes les edats i amb diversos instruments, perquè aquests darrers, puguin provar de tocar al costat de grans músics. Les músiques que en poden resultar depenen del conjunt, de la dificultat dels temes escollits i per descomptat, de la manera com aquests músics aficionats o estudiants maneguen els respectius instruments. Bé doncs, els estudiants de música en les seves diferents disciplines i instruments que varem poder tocar al costat d'aquests mestres varem ser el Sergio Rabassa, bateria / Quim Castañer, trompeta baixa (flugelhorn) i trompeteta i jo mateix Miquel Tuset al saxo alt. Vam poder tocar una molt bona estona amb el Geni, Luca, Esteban i Ramiro i hem de dir que ens ho vam passar d'allò més bé. Vam tocar uns temes de Jazz molt coneguts i crec que el "personal oïdor" va acceptar els sons que li anaven arribant i que també ho van gaudir. Vam fer un descans d'una estoneta en el qual varem poder copsar aquestes impressions i després hi varem tornar. Sincerament haig de dir que aquesta és la essència d'una Jam Session i és per això que s'ha organitzat aquest Festival. El diumenge 4 de juliol tindrem a una nodrida representació del Taller de Músics amb la col·laboració del trio de l'Alejandro di Costanzo i un quartet d'alumnes del mateix Taller. Podeu veure la informació completa en el programa de mà. Gràcies i fins la propera Jam. Miquel Tuset.