Dimecres al Jamboree i dijous al Tinta Roja....dos dies excepcionals.

Elisabet i Dani
Tot i estar passant una setmana engripat fins el moll del ossos (la qual cosa em va impedir el dilluns anar a la WTF del Jamboree), avui però ja amb una lleugera millora, ahir i avui he pogut gaudir de dues memorables actuacions. El dimecres a les 20h20m em plantava al Jamboree a veure el preciós projecte de l'Elisabet Raspall & Dani Pérez, "Present", un disc que portava escoltant alguns dies amb molta atenció, i del qual em vaig aprendre la melodia d'algunes cançons. L'afició va ser descomunal i vaig gaudir fent i compilant el programa de ràdio, el 176, amb aquest disc de l'Elisabet i també amb el del Gonzalo Levin Octeto, del qual també me n'he enamorat. Segur que m'enamoro fàcilment de la bellesa, i no me n'amago, soc així. Per arrodonir-ho, vaig voler assistir al primer passe de la presentació del disc de l'Elisabet al Jamboree, tot i fer-ho un pèl tard. Em devia perdre però el primer tema. Vaig arribar mentre ja sonaven les notes del piano i la guitarra i no se sentia res més que aquests sons. Silenci absolut; la qual cosa va durar tota l'estona que hi vaig ser, havent de marxar a falta d'escoltar el darrer tema. Havia de tornar a casa i anar a l'emissora per començar el programa 176 amb els dos discos esmentats. Al Jamboree m'hi vaig trobar el Biel assegut a les butaques laterals, lloc on no m'hi poso mai i on s'hi posen els convidats o els sense número de platea quan aquesta no s'omple i on també s'hi asseuen els músics.
Elisabet Raspall & Dani Pérez  al Jamboree  by  Sergio Zeni
En Biel estava fent un break dels Tarantos i havia baixat a fer una "coronita". Allà hi havia el Pere Pons amb un company, l'Antonio Narváez fent fotos i algun altre fotògraf que segur van gaudir captant els silencis i sons en les imatges. Els temes del disc van anar sorgint de l'escenari amb una total compenetració dels dos amics i crec que no es van aplaudir massa solos, (només volíem escoltar i prou) algun crec que sí, i sí que els aplaudiments es van reservar pel final dels temes, els molts aplaudiments del públic assistent, amics i potser familiars i també públic normal que aquell dia va decidir anar a veure el projecte de l'Elisabet Raspall. El tercer amic, en Tom Warburton, tècnic d'enregistrament del disc a l'Auditori del Vendrell també hi va ser, només faltaria, i realment se'l veia amb una certa excitació, emoció, satisfacció i alegria als ulls. Va asseure's al costat meu i ben aviat va marxar al costat de l'Àlex Monsoliu, col·lega de "so", i allà me'ls vaig trobar i saludar en el moment de marxar. Us recomano de tot cor que mireu de fer-vos amb aquesta petita meravella accedint a la web de l'Elisabet, www.elisaberraspall.com. I si voleu escoltar el meu parer d'alguns dels temes escoltats ho podeu fer escoltant el programa de ràdio, Programa 176 a Jazz Club de Nit al blog http://jazzclubdenit.blogspot.com .

Avui però, m'he trobat amb un mail del Sergi Felipe on m'avisava de la celebració del 1er aniversari del segell independent UnderPool al local Tinta Roja, al Poble Sec. Ho he vist clar, hi havia d'anar a aquesta celebració i més encara havent vist en la seva pàgina web www.underpool.org els músics que hi participarien; tots coneguts excepte el Dani Comas a la guitarra i amb el Sergi Felipe, Víctor Correa, Pol Omedes, Pau Domènech, Juan Pablo Balcázar i Carlos Falanga, un septet de primera fila amb una certa barreja generacional. D'entrada la sorpresa ha estat el mateix local Tinta Roja. Un espai molt ben preparat per fer-hi esdeveniments en directe on hi solen fer Tango i Teatre, també. Un espai al mateix cor del poble sec ben decorat, càlid i amb bona gent darrera la barra i clientela força agradable. 
Allà ens hem trobat amb el Deme Gómez que ell sí que hi és a tot arreu, i he tingut la oportunitat de saludar al Víctor Correa i parella que se'ns en van a Mèxic, esperem que "Lindo y querido", i desitjar-los molta, tota la sort. Al cap d'una mica ja estàvem asseguts a l'espai dedicat al teatre, tango i actuacions, un magnífic espai, on el Sergi ha fet de mestre de cerimònies presentant als músics, agraint-nos la presència i recordant que estàvem allà per celebrar el 1er aniversari de UndeerPool. Ens ha dit que cadascun dels músics explicaria el seu tema i que anirien rotant, primer l'un i després l'altre. Així ha estat i el primer en obrir foc ha estat el mateix Sergi explicant-nos el seu tema "Avenc de la febró", tema que va fer uns dies que va patir una febrada molt alta. Magnífic tema, ell primer amb flauta i després fent el solo a saxo tenor, i entremig els seus companys fent la seva col·laboració. Així ha anat passant l'estona amb temes del Pau, Juan Pablo, dedicat a Telma i Louis, Carlos, Pol, dedicat a Ornette Coleman, Dani en dos temes, l'un dedicat al John Scofield i l'altre producte de diverses coincidències i Víctor en un tema dedicat a Manuel de Falla. He de dir que em penedia de no haver dut el ZOOM per capturar la màgia d'aquell moment, tot i apaivagar-se la pena pel fet de marxar del local amb quatre regals discogràfics que segur sonaran a Jazz clb de Nit, entre els quals el corresponent al concert en directe, UnderPool 2; l'UnderPool 3; el disc del Pol Omedes, "La Ganadora" i el disc del Javier Galiana del seu grup Tomate Frio y Cebolla, "Canta a Bola de Nieve". O sigui que gaudiré força tornant a escoltar l'UnderPool 2 i segur que també ho faré amb els altres tres discos. Gràcies Sergi i fins el 24 d'octubre al Jazz Club La Vicentina. Voilà. Miquel Tuset i Mallol.