Primer Concert-Jam del 2014 amb Jordi Gaspar Quartet

Roberto, Jordi, Òscar i Toni...by Gustau Soldevila
Doncs tot i que fa alguns dies d'això, el divendres 31 de gener i han passat coses i concerts importants com el de La Locomotora Negra & Marina Tuset i les 12h 12 causes, no voldria que passés més temps abans de deixar-hi quatre ratlles. 
El primer Concert-Jam amb el Jordi Gaspar Quartet va ser tot un èxit musicalment parlant. La formació estava liderada pel Jordi Gaspar, contrabaix; Òscar Latorre, trompeta; Toni Saigi, piano i Roberto Faenzi, bateria. Dos gats vells amb dos gats joves...qualitat garantida i expectació en veure de quina manera s'ho manegaven els dos joves amb els més grans.
S'ha de dir que ja només començar el primer tema, escoltant a l'Òscar a la trompeta, se'm van esvair tots els dubtes. Aquest jove de només 18 anys acabats de fer és tot un  crac i mostra un domini molt gran  d'aquest instrument tant difícil de tocar, aconseguint un magnífic so i enlluernant-nos encara més en la seva participació en els solos. Domini de la tècnica acompanyada de domini en la inventiva a 'hora d'improvisar i total control de l'harmonia. L'altre jove crac, en Toni Saigi, va arribar una mica engripat i amb algunes dècimes de febre. La seva companya el va portar ja que sinó no hauria vingut. Tot i així, va estar a l'alçada de la resta de companys i va brillar també tocant el nostre piano. Un piano que ja coneixia pel fet d'haver-lo tocat el novembre amb els D.O. Ensemble The Next Generation. Toni va estar a gust durant tot el concert i després també en la Jam i es va anar trobant una mica millor. Jordi Gaspar i Roberto Faenzi van fer que aquests dos joves gaudissin i van oferir tot el seu saber i compenetració. Van estar tocant prop d'una hora per després fer un petit descans i començar la Jam Session. Geni Barry  va venir, sense el vibràfon, a veure el seu amic Jordi Gaspar i va ser un dels que van participar a la Jam cantant i fent scat. Abans d'ell però, el primer en pujar a la Jam va ser l'assidu guitarrista Josep Pinyol. Aquest va estar-se una bona estona a l'escenari compartint amb el quartet inicial. Un altre dels que va venir va ser el flautista Sergio del Campo, també assidu a les Jams del Jazz Club La Vicentina. Vam tenir dos bateries que també hi van participar, l'un, l'amic del Josep, el Luís Voisin, que és un d'aquells que no falla mai, tal és la fam de tocar que te, i l'altre el Xavi Patabi, alumne del mateix Roberto Faenzi. Jo mateix vaig agafar el saxo alto i em  vaig marcar la magnífic a balada "You  don't know what love is", i algun altre més. 

Vegem un dels vídeos que va filmar l'amic Gustau Soldevila a part de les més de 200 fotos, ja penjades al Facebook.De fet ens ho vam passar força bé tot i trobar-hi en falta molts dels músics habituals com són ara el Modest Pelfort, Jeroni Pagan, Albert Caire, Carles Pineda, Quico Mampel, Felipe Muñoz, etc, etc...els quals esperem veure ben aviat. De públic poc però ben-avingut. La Trini Soler va venir amb la seva germana i una amiga de Cervelló. La Rosa Maria va venir amb la Mª Carmen de Rubí una i de Terrassa l'altra, i del poble el Toni, Rafa i els germans Xavi i Ginés. De La Palma ens va venir l'estimat Carles Guillem, amic col·laborador i antic company en el programa de ràdio Jazz Club de Nit. Bé, doncs cap a la 1h30m vam acabar el primer concert-jam amb el  gust agra-dolç de la jornada. Agra per la manca de públic i músics i dolç per la música que va sorgir del quartet primer i després la Jam. Miquel Tuset i Mallol