Esdeveniments d'aquesta setmana...

Dimecres 10 de desembre. 
Aquesta setmana vaig optar per anar al Jamboree el dimecres, dia de champions entre el Barça i el Paris St. Germain, a veure el projecte compartit de la Clara Luna amb el bateria americà Rob García. Després va resultar que aquest darrer tenia programada una mini gira per diversos llocs de casa nostra com La Font del Balç (La Berguedana de Jazz), programat i presentat pel Chemi, segur; el Sunset de Girona i potser algun més en formació de quartet. En la formació que es va presentar al Jamboree amb la Clara Luna al capdavant hi havia també el Noah Preminguer, saxo tenor; Marco Mezquida, piano; Andreu Zaragoza, guitarra; Masa Kamaguchi, contrabaix i el mateix Rob García a la bateria. Un grup que va destil·lar sensibilitat i gran professionalitat considerant la poca entrada que hi va haver. Alguns dels que hi érem no ho acabàvem d'entendre; amb el Noah, el Rob, Masa, Marco i la Clara dalt l'escenari no s'entenia com no hi havia força estudiants de les ja moltes escoles de música de casa nostra. 

 Alumnes i professors, companys i amics dels presents. Parlant-ne amb el Pere Pons ens en fèiem creus. Vaig poder seure a primera fila i gaudir d'allò més amb la música que sorgia de l'escenari, la veu de la Clara sempre amb una perfecta entonació, les mestries del Marco en les seves interpretacions, els sempre impressionants solos del Masa, sempre cantant-los i entregant-se amb cos i ànima, les delicades sonoritats de la guitarra de l'Andreu, i finalment, poder tenir a un pam a dos monstres de l'escena Novaiorquesa com són el gran Noah i el Rob, ambdós, mestres dels seus respectius instruments, doncs no tenia preu. El repertori es va dividir entre els temes de la Clara i els del Rob, bàsicament. La Clara tenia sobre la barra del Jamboree, sempre controlada per l'entranyable Òscar, una mostra del seu disc "Kunveno" amb el contrabaixista Javier Moreno (projecte que vaig poder escoltar a duo ja fa uns mesos un diumenge de vermut Jazz a la llibreria El Siglo); també el Noah tenia un dels seus discos, el "Before the rain", ambdós exposats per a la venda. Abans de començar el concert, vaig poder parlar amb ell i exposant-li la meva dedicació absoluta al Jazz Club de Nit, molt amablement me'n va cedir un per posar-lo al programa la qual cosa faré sense tardar no massa. A primera fila, vaig poder enregistrar un tema en vídeo que per a mi va quedar força bé, però que ara mateix encara espero el consentiment dels membres del grup per poder-lo penjar als núvols.....i finalment el va penjar la Clara Luna al seu canal de Youtube i aquí el teniu...




Un gran concert que no vaig poder veure acabat pel fet que havia de tornar corrents cap a Sant Vicenç i de cap a l'emissora per iniciar el programa de ràdio. Poc després d'arribar a l'emissora i ja en ple programa 185 es va presentar l'amic Pepe Castrillo amb qui vàrem estar compartint l'estona i gaudint de la música que va sonar.

Dijous 11 de desembre.
Un dia força atapeït i iniciat per la visita que vaig fer a la seu de producció del portal Radiotubelive, convidat per una de les seves ànimes l'amic Màrius A. Querol. D'ençà ja fa uns mesos que el Màrius em va demanar a través del Facebook que li enviés alguns programes del Jazz Club de Nit, i així ho porto fent. Els hi vaig enviant i ell passats no massa dies els penja al seu portal. Jas n'hi ha alguns, i més que n'hi hauran. Vàrem estar xerrant quasi 40 minuts, ell preguntant-me i jo contestant-lo. La conversa va girar al voltant de tot plegat, és a dir, d'on em venia l'afició al Jazz, com va començar el JCLV i com el JCdN. I jo que quan em deixen, quan em donen corda no sé aturar-me, doncs vaig estar com una balena al pacífic sud, xerrant pels colzes, i explicant en aquest temps tot el que vaig poder, que crec que va ser suficient. Una estona súper agradable amb el Màrius, i una entrevista que segurament es podrà escoltar al seu portal ben aviat. 

Després d'estar-me amb ell, vaig marxar "pitant" cap el 23 Robadors on havia d'assistir a una altra de les Free Sessions que coordina i organitza el Ramon Prats. Allà hi vaig arribar just a  temps de preparar el Zoom H4 per poder-ho enregistrar (ara mateix ja l'esteu escoltant, segur). Amb el Ramon hi va haver el Tom Chant, saxo tenor; Alfonso Muñoz, saxo alto; Marcel·lí Bayer, saxo alto; Iván González, trompeta i el jove Àlex Reviriego, contrabaix. Passats alguns minuts, el, silenci es va apoderar de l'escenari i moments després va començar tot això, tota aquesta música que esteu escoltant. Un llarg tema de més de 45 minuts on la improvisació totalment lliure, amb sons inversemblants que no sonen mai i ritmes sense ritme, van anar configurant tot l'entrellat musical de la sessió. Finalitzat el tema i la sessió, Ramon va passar la guardiola i allà que hi vàrem deixar uns calerons a mode de voluntariosa aportació per a l'esforç fet pels músics pel sol fet de crear aquestes sonoritats úniques i fer-ho gaudint-ne ells i compartint-ho amb nosaltres.

 A corra-cuita vaig anar caminant pel cor de la ciutat fins arribar a la meva propera destinació, al carrer Muntaner 83C, per sobre d'Aragó, on hi ha el magnífic espai multicultural i sembla que un bon restaurant anomenat Artte. Lloc que no fa gaire que programa alguns concerts de Jazz i potser d'altres músiques a la setmana. Allà però s'hi feia una festa molt important i s'hi havien de donar premis. Els amics de l'AMJM, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna feien el 25é aniversari i a més a més, entregaven els premis anuals als músics associats. Premis al millor músic de Jazz, al millor grup, al millor disc i al millor o a la millor compositor/a. A l'entrada em vaig trobar a l'Anna Veiga rebent i saludant a tothom qui arribava. En aquell moment, també hi havia el Cifu que tot just havia acabat de parlar amb l'Àngel Pereira, i jo que m'hi vaig adreçar per saludar-lo. Dins el local, una munió de músics, gent dels mitjans com l'Andreu Fàbregues i parella, en Deme Gómez, la Jos Bascón, en Martí Farré, etc....i músics, molts músics. Ja sabíem quins eren els nominats pel fet d'haver-ho comunicat via Facebook i també sabíem quina seria la formació que amenitzaria la vetllada durant i després de l'entrega de premis..en Carles Benavent Trio, amb el Carles Benavent, baix; Roger Mas, piano i Roger Blàvia, bateria. A la Jam session hi van participar una bona colla de músics entre els quals Raynald Colom, Joan Sanmartí, Pere Soto, Mario Rossy, Dick Them, Arecio Smith, Paul Evans, Tom Warburton, Isma, etc....

La llista dels més votats entre els companys de professió varen ser......

COMPOSITOR DE L'ANY
Vicens Martín
Elisabet Raspall
Joan Sanmartí

MÚSIC DE L'ANY
Marcel·lí Bayer
Marco Mezquida
Ramon Prats

GRUP DE L'ANY

David Mengual Free Spirits Big Band
Ramon Prats Quartet
The Gramophone Allstars

DISC DE L'ANY
Celeste canta Antonio Machín
Els fruits saborosos, de Vicens Martín Dream Big Band & Gemma Abrié
Let's sing again, de Guillem Arnedo Band & Celeste Alías
Pandora, de Ramon Prats Quartet


I després de les presentacions de l'acte per part del president de l'associació, en Dick Them i la intervenció de la sí professional en això dels micròfons i presentacions, lElisenda Roca, li va tocar a ella començar a cridar als anteriors presidents de l'Associació..el primer dels quals el gran percussionista Àngel Pereira, després el Ramon Quadrada i un altre que hi havia de ser però que no ho va poder fer és el Max Sunyer, i l'actual Dick Them...Sembla que una personalitat de la cultura  també ho va fer....i cadascun d'ells es va fotografiar amb els premiats que van ser....



COMPOSITOR DE L'ANY, Elisabet Raspall
MÚSIC DE L'ANY, Ramon Prats
GRUP DE L'ANY, Ramon Prats Quartet
DISC DE L'ANY, Pandora, de Ramon Prats
PREMI ESPECIAL DE LA JUNTA DIRECTIVA, Juan Claudio Cifuentes, "Cifu".

 Miquel Tuset Mallol.

(falta algun àudio i potser el vídeo filmat al Jamboree)

Erik Deutsch & The Jazz Outlaws al Naya Gastro Music.

Avui hem estrenat el Naya Gastro Music, (jo, que hi he anat per primera vegada)...Doncs un plaer de local.....avui amb una proposta agosarada amb un trio de luxe liderat pel pianista (orgue Hammond) Erik Deutsch i la formació The Jazz Outlaws, Caspar St. Charles i David Soler Pina ...primer una bona sessió de groove barrejat amb d'altres herbes i culminant amb una dolça i delicada veu, la Victoria Reed, acompanyant-se de guitarra acústica electrificada i fent uns temes propis pops força ben trenats...hi tornarem. Miquel Tuset i Mallol.