1er dia de Festival de Jam Sessions a Can Comamala

Avui a Can Comamala. . Impressionant com han tocat aquests nois i noies....El públic, a moments quasi ha omplert el pati de Can Comamala, però ja entenc que estar-s'hi des de les 21h fins les 24h era massa per ells...i al final érem no gaires...Primer ha començat el quartet del Conservatori Liceu amb l'Oriol Fontclara, saxo alto: Àlex Fortuny, guitarra; Pau Sala, contrabaix i Nicolás de la Pava, bateria. Un quartet que ens ha fet gaudir amb el seu Jazz de la costa oest, melós i delicat, amb un so de l'alto que ens ha recordat a gent com Paul Desmond, i d'altres per l'estil, amb uns temes sempre al voltant de la balada i sinó amb un swing delicat i deliciós. Les improvisacions han estat a un gran nivell, i la seva estona ens ha passat volant, mentre els companys de lESMUC s'acabaven el soparet que els hi hem preparat. l'Àlex ha estat com sempre delicat i precís a la guitarra. Pau Sala, contundent amb el contrabaix i Nicolás, suau amb les escombretes i clavat a tempo amb contrabaix i guitarra. 
Conservatori del Liceu amb Àlex, Nicolás, Oriol i Pau
La gent ha anat venint i ja amb el pati amb més bona presència ha començat el quintet de l'Esmuc, amb la Irene Reig, saxo alto; Oriol Vallès, trompeta; Artashes Aslayan, teclat; Alejandro Tamayo, contrabaix i Joan Casares, bateria. El canvi estilístic ha estat total i de la costa oest hem passat a la de l'Est a cop de baquetes de l' Art Blakey...perquè aquest és el projecte que ens han presentat..temes del gran pedagog i líder dels Jazz Messsengers. Els vents han fet que les parets tremolessin, sobretot el metall de la trompeta de l'Uri. 
ESMUC amb Oriol, Joan, Irene, Alejandro i Artashes
Un magnífic so del jove de Terrassa que ha mostrat el seu grau de millora i respecte a d'altres ocasions on jo també l'havia aplaudit. La Irene ens ha captivat, al menys a mi, i com sempre que l'he vist a les WTF del Jamboree Jazz. Les seves maneres, com es posiciona i de quina manera abraça el seu alto, i com han estat les seves improvisacions ha impressionat tothom. La resta de companys han estat genials....un Artashes al teclat immens, que en tot moment ha deixat bocabadats als mateixos companys de l'escenari, i per descomptat al públic; l'Alejandro Tamayo al contrabaix que ha estat en tot moment en plena sincronia amb teclat i bateria, fent-nos gaudir d'allò més amb els solos i finalment Joan que ha estat genial, portant tot el pes de la màquina i fent-nos alguns magnífics solos que ens han deixat clavats a la cadira. Sorpreses n'hi ha hagut i tenen noms i cognoms..com el de la saxofonista Cristina Miguel Martínez que ha participat en alguns temes de la Jam amb el seu magnífic tenor i la Ester Quevedo que ha substituït l'Artashes en un parell de temes i fent-ho també de manera precisa i sobria. El mateix Alejandro Ha deixat el contrabaix i s'ha posat a tocar la magnífica guitarra de l'Alex, i carall, de quina manera ho ha fet; ens ha mostrat que és un tros de músic. Qui escriu tot això, i a aquestes hores, s'ha atrevit a tocar un parell de temes amb aquestes "joves mostrus" per què no fos dit que m'havia "acollonit"....Organitzar i tocar no pot ser..ja se sap...però la meva alegria s'ha manifestat en valorar-me ells positivament el meu progrés vers l'any passat..(l'Àlex i l'Oriol van venir també l'any passat amb el Santi Colomer i el Pedro Campos). No sé si m'he explicat prou bé...primer han tocat els del Liceu; després els de l'Esmuc i després tots junts i els convidats que us he comentat. Molt content per la professionalitat d'aquests joves estudiants, futur del Jazz de casa nostra....i ja present....Voilà. Miquel Tuset i Mallol.