Free Art Ensemble & Agustí Fernández al Jamboree

El dimarts 26 d'agost vàrem gaudir d'una magnífica sessió de música contemporània de la mà del Free Art Ensemble & Agustí Fernández al Jamboree Jazz. Es pot parlar de música contemporània o quin seria l'estil de música que vam escoltar? El concepte Free hi va estar de manera permanent vagant pels aires de la Cava, mentre els músics feien sonar els seus instruments sense haver-hi cap nota pintada en les partitures que tenien al davant (excepte les notes del final del primer tema) Unes partitures que et podies imaginar senyalitzades de manera suficient per seguir les elucubracions dels directors, tres, que es van plantar al capdavant de la resta de companys. 
Primer va ser l'Albert Cirera qui va "dirigir", després el mateix Agustí, amb qui van acabar el primer "tema" i després va ser l'Ivan Gonzalez el que ho va fer, presumiblement en un tema de factura pròpia. La sensació en escoltar-los va estar la que reflectia el mateix Agustí i és la de l'alegria i satisfacció. Tenies la sensació d'estar escoltant una música "fresca", viva, dinàmica. Aquesta mateixa dinàmica la vàrem gaudir relacionada amb les variacions volumètriques també sota la direcció dels directors. Contrastos que es van agraïr. Música variada, ritmes endimoniats marcats pels dos bateries. Trempera dels vents, metalls i canyes, a vegades per després escoltar-ne un, de metall o canya, de manera suau, de manera dolça. 
Els dos contrabaixos es van complementar també la mar de bé, de la mateixa manera que els tres trompetistes i els tres saxofonistes. Un espectacle visual i sonor...em  vaig dedicar a veure i mirar de seguir i entendre les indicacions dels directors, de l'Agustí principalment, i veure de quina manera tenia efecte sobre els músics...Les seves faccions mostraven alegria, també sorpresa, i sobretot satisfacció. Se'l va veure content sempre, i això s'encomana, sí senyor. A moments, hi va haver motius rítmics desenvolupats increïbles....creats in situ....Free Ensemble...sí senyores i senyors.....tot i tocar plegats, cadascú anava a la seva bola i el resultat va ser impressionant, tant, que quan  l'escolteu al blog, segur que us agradarà. Una formació amb....Agustí Fernández conducció i piano, Julián Sánchez, Pol Padrós Segura i Iván González trompetes, Albert Cirera saxo tenor, Oriol Fontclara saxo alt, J. Manuel Leal “Tete” saxo alt i flauta, Marc Cuevas i Alejandro “Wassylli” Granados contrabaix, Sergio Díaz i Ivo Sans bateria. 
Miquel Tuset Mallol.