Miró, Castillo & Casares al Jamboree, 21 de desembre de 2016

Doncs després 23 Robadors vaig anar de cap al Jamboree a veure la presentació del projecte d'aquests tres amics, Pere Miró, saxo baríton, Xavi Castillo, contrabaix i Joan Casares, bateria. Un projecte sense instrument harmònic i que ens va fer gaudir d'allò més. Els estàndards van brollar de l'escenari interpretats d'una altra manera, amb uns arranjaments excel·lents. Ben bé que ja sabíem de la mestria de tots tres. En Xavi col·labora en projectes on també hi és el Joan i segur que poden haver tocat tos tres en diversos moments, però el que ens van oferir, el que serà el deu primer disc, va ser d'una qualitat extraordinària. En Pere es va mostrar com una de les millors veus em emergents en això de tocar el saxo baríton. El treball constant que va haver de fer interpretant les melodies i després en els solos devia ser esgotador, tant com la feina ben feta que va fer. Pere Miró és sens cap dubte el "baríton" a tenir en compte pels pròxims anys, no l'oblideu. 

D'en Xavi Castillo ja en sabem el seu potencial, que es converteix en cinètic a cada concert. És un sòlid contrabaixista cridat per molts dels grups i projectes actuals i també en sentirem a parlar. Finalment, el més jove de tots tres, el "petit" de la família de músics Casares (Podríem dir Els Casasres) porta ja una bona colla de temps en això de tocar la bateria. Recordo quan van venir amb un Septet des de l'Esmuc en el "Tercer Festival de Jam Sessions". Considereu que el 2016 vam fer el "setè" festival, o sigui que deu ni do. Conjuntament amb el seu amic i grandíssim trompetista Oriol Vallès han editat ja un primer disc amb el seu projecte anomenat "Smack Dab" amb molt d'èxit, tant pel disc com per les actuacions en directe, havent-los vist algunes vegades. Joan Casares és ara per ara un del bateristes a seguir, per la seva joventut, a la vegada maduresa musical i la seva empenta i claredat d'idees de cara el futur, musicalment parlant.

Els estàndards anaven sonant i temes com "Love for Sale" van sonar a la vegada que temes propis de cadascun dels tres músics. En definitiva un magnífic trio que ja deu tenir el disc al forn i del qual n'esperem gaudir-ne de no en la seva presentació que segurament tornarà a ser al Jamboree.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada