Fèlix Rossy Sextet a 23 Robadors, 27 de desembre de 2016

Doncs ens vam dirigir a 23 Robadors amb les ganes de veure el projecte del jove crac Fèlix Rossy tot i aprofitant la visita de dos amics seus, l'un el baterista italià Francesco Ciniglio i el vibrafonista francès Jean-Lu Treboux. L'acompanyaven des d'aquí músics joves de la categoria de Iscle Datzira, saxo tenor; Toni Saigi, piano i Peru Peñafiel, contrabaix

Aquest va ser un projecte d'estàndards com el "Along Came Betty" a més a més d'algun tema propi que van devien tocar. De fet ara mateix no ho recordo però crec que sí. El que sí va passar que els nostres joves, els d'aquí, es van mostrar força més moderns i fins i tot contemporanis en les seves interpretacions i vaig notar que, sobretot el vibrafonista Jean-Lu es veia sorprès i fins i tot desbordat per tant afluència de modernitat. Era com si no fes falta seguir amb massa atenció les harmonies dels temes. Això ho vaig notar més amb l'Iscle que amb el Fèlix, tot i que aquest també es va mostrar com sempre força modern. Toni Saigi al piano ben bé no tenia escapatòria tot i seguir el tarannà modern dels companys. Tampoc en Peru es va escapar gaire en els seus solos. 


Ells dos, conjuntament amb el gran bateria italià van estar sobergs fent el suport adequat i base rítmica necessària pel bon caminar del projecte. Em va sorprendre, per no conèixer-lo, el vibrafonista francès, el més "ortodox" del grup, i que sempre va estar a la guait del què passava al seu entorn. Les seves improvisacions van ser perfectes, de toc de masses sobre les peces metàl·liques, les làmines. Sorprenent la mestria d'aquest jove músic francès en un instrument no massa tocat pels músics; és a dir, no hi ha tants vibrafonistes com per exemple saxofonistes. 

Poc podem dir del Fèlix que no sapigueu, i és que sí, aquest jove crac s'està desenvolupant des de fa algun temps en projectes propis amb amics de tot arreu del món, de fet l'havíem tingut al JCLV amb els seus amics americans i israelians. Un projecte proper amb música coneguda i interpretada d'una altra manera, sense apartar-se però massa de la concepció original. Segur que esteu gaudint escoltant-los en aquests 30 minuts que vaig poder enregistrar.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada