Joan Vidal Sextet al JCLV el 23 de desembre de 2016

Doncs en uns dies complicats de properes festes i sopars d'empreses, ens vam atrevir a fer el "Concert de Nadal" al Jazz Club La Vicentina, i per això ho havíem de fer amb una proposta engrescadora i aquesta ve ser la presentació del "Revisiting Zarathustra" a càrrec del seu autor i formació, en Joan Vidal Sextet

Haig de dir que vaig estar convidat per l'amic Xavier Fernández de Jazz Club Vilafranca a l'actuació d'aquesta formació i enregistrament del disc a càrrec del mestre Ferran Conangla i ajudants i/o companys. Tot un luxe i honor assistir a aquest esdeveniment, pel qual no vaig escatimar la valentia necessària per agafar el cotxe i anar a Vilafranca del Penedès de nit i sota una pluja persistent que en condicions normals m'hauria vençut. El cas és que hi vaig anar i no me'n vaig penedir de cap de les maneres.

Allà que hi vaig arribar, ben mullat de peus tot i paraigües, per veure el nou projecte dedicat a l'obra de Richard Straus i que s'havia de dir "Revisiting Zarathustra". Només dir que la formació era la original amb Gabriel Amargant & Martí Serra, saxos; Marco Mezquida, piano; Adrià Plana, guitarra; Miguel Serna, contrabaix i Joan Vidal, bateria. També recordo que el Martí estava engripat i amb febre i que el Xavier l'havia deixat descansar a ca seva per veure si es podia recuperar una mica, pobret. També que em va fer molta il·lusió trobar-me amb el Ferran Conangla amb qui havíem participat, amb d'altres, en la selecció dels grups que havien de participar en els "Vermuts a l'Auditori" de 2015. En fi, que estem parlant de Sant Vicenç i me n'he anat a Vilafranca....

En el concert de casa nostra, vam tenir algunes substitucions, que ver per on no es van notar gaire. Santi de la Rubia saxo tenor i soprano va substituir Gabriel Amargant i Martín Léiton, contrabaix va fer-ho amb el Miguel Serna. I dic que no es va notar perquè la mestria dels substituts és de sobres coneguda i així ens ho van demostrar. S'ha de dir, que considerant el poc temps d'assaigs que devien fer, van "complir" folgadament i ningú del públic hauria pensat que fossin això, substituts de luxe.

A banda d'això, dir-vos que el concert va durar quasi dues hores entre les dues parts i que els moments d'exaltació van ser molts i gaudits al màxim pel públic assistent. Les interpretacions solistes van ser extraordinàries així com la música imaginada per l'amic baterista i compositor Vidal. Les precioses melodies van estar acompanyades de ritmes força complicats i gens lineals, havent-hi sovint breaks i canvis rítmics en molts dels temes. Una obra magna que us recomano i que també vam posar en un anterior Programa de ràdio a Jazz Club de Nit i que us recomano de tot cor. És un disc editat per Jazz Granollers.

En definitiva, va ser un dels millors concerts que hem pogut gaudir a la Sala Xica i us deixo escoltant la primera part tot i esperant que en  gaudiu i en tingueu ganes d'adquirir-lo.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada