Albert Vila Quartet al Jamboree, presentant "The Unquiet Sky", 19 de gener de 2017

Doncs tot i que fa dies, no puc oblidar aquest concert pel fet d'estar relacionat amb el que vam fer al JCLV amb el trio acompanyant totalment diferent del que ha fet aquesta gira espanyola., amb Marko Lohikari (Rai Ferrer), Marc Miralta (David Xirgu), Shay Maestro (Xavi Torres), entre parèntesis els que vam tenir nosaltres. 

Un Jamboree amb molt bon aspecte amb força públic que va gaudir amb la proposta de l'Albert Vila, car el seu disc "The Unquiet Sky" és un dels rars exemplars amb prop de 15 temes propis i a quin el millor, disc que vam  posar  a Jazz Club de Nit i on vam tenir el dilema de quin dels temes no posar. 

Trobar-te amb l'Albert i notar el seu "bon rotllo" és tot el mateix. l'Albert és una persona amiga dels seus amics, i que destil·la una franquesa i honestedat per tots els cantons del seu cos. Aquest somriure que se li veu a la foto que li vaig fer just abans de pujar a l'escenari, en el segon passe, confirma el que acabo de dir. És un bon tio, vaja, i podria dir que com ell n'hi ha uns quants que jo he tractat. 

Podria dir que el millor que podríeu fer és mirar d'adquirir el seu disc, o entrant al web de "Fresh Sound", http://www.freshsoundrecords.com/albert-vila-albums/6399-the-unquiet-sky.html
on podreu veure'l i comprar-lo, o sinó, anant a la botiga Blue Sounds del C/Benet Mateu 26 de Barcelona on trobareu aquest disc i tots els de Fresh Sound. O també que escoltéssiu el Programa 259 de Jazz Club de Nit (amb Afro Blue, Libera i Tony Martin)


Pel que sigui, dir-vos que els temes van anar sorgint de l'escenari, i jo reconeixent-los tots o quasi tots i fins i tot podent cantant-los alguns. Que la base rítmica, ara amb el pianista Shay Maestro, amic de l'Albert i vingut de N.Y., Marko Lohikari al contrabaix i l'amic Marc Miralta a la bateria, va estar magnífica, a la vegada que en els seus solos respectius. La compenetració de l'Albert amb Marko és extraordinària car em sembla que toquen junts de fa una bona colla d'anys, i quan poden comparteixen escenari. Igual deu passar amb el Marc, amic també d'ell m'imagino que de l'època del Taller de Músics. Compenetració total entre tots quatre, a més a més de gaudir tots tres amb els temes de Vila. Una gira que ha rodat per diverses ciutats espanyoles, més de les que va visitar en l'anterior gira, que va ser catalana, i on va venir al JCLV i al Jazz Club Vilafranca crec recordar, o potser algun més. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada