Marina Tuset Quartet i convidats, dimarts 6 de setembre de 2016.

Doncs el dimarts 6 de setembre, un dia abans de tornar al Berklee College of Music de Boston, vam poder gaudir de nou amb la veu i projecte ad-hoc, no gaire a veure amb el seu relacionat amb el seu primer disc Sweet Lights editat per Temps Record.
En aquesta ocasió, Marina va voler que l'acompanyés el seu estimat i primer professor de piano, en David Sam i l'inefable Roberto Olori a la bateria. Al contrabaix hi va haver un jove crac, "curtit" en innombrables Jam-Sessions, en Juan Pastor, també amic. Una formació a quartet que ens va oferir una nova visió dels "estàndards" a més a més d'algun tema propi de la líder i d'altres cançons precioses del cançoner popular com Alfonsina y el mar

Començant a quartet, van repassar alguns temes estàndards de Jazz, amb un David Sam lleuger i ràpid en el fraseig, i sobretot vital, que a voltes ens va fer volar, literalment. La secció rítmica, potent de la mà del Roberto, ell sempre tan divertit dalt l'escenari, i amb la convicció jazzística del contrabaixista, va rodar a la perfecció. La veu magnífica de la Marina, enlluernà tothom per la seva calidesa, bellesa i ampli registre. Una veu que et corprèn a la primera i t'embolcalla per sempre més. Els temes, força ben escollits, van anar sorgint de l'escenari passant del swing a la balada amb total naturalitat. Ben aviat vam poder veure i escoltar el jove i gran músic Víctor Mirallas al saxo tenor i veus. En Víctor compagina la seva gira Sirope 2016 amb l'Alejandro Sanz amb d'altres projectes com és el de la Marina i el seu propi, i segur en sentireu a parlar molt en un futur no gaire llunyà. Ja fa un parell d'anys que van començar a fer bolos a duo, Marina  i Víctor a banda de muntar projectes ad-hoc per a cada ocasió que s'escaiés. 

Un Jamboree que es va veure amb un bon aspecte la primera part i es va omplir a la segona, amb tota una bona colla d'aficionats entre els quals molts d'orientals, d'allà, on neix el sol solet.
Al final vam tenir la companyia d'en Fèlix Rossy a la trompeta, el qual no es va perdre l'actuació i va pujar a l'escenari a tocar en el tema previ al bis.

En definitiva, una magnífica actuació de la Marina i companys on la vam poder veure i escoltar cantant temes diversos i acabar amb el magnífic gospel His Eye Is On The Sparrow.

Miquel Tuset.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada