Els Sombras..la música de The Shadows, al JCLV el 23 de setembre

Doncs nosaltres vam inaugurar la 8ena temporada amb el quartet Els Sombras, músics de casa nostra que s'han dedicat a interpretar la música dels mítics The Shadows. Una formació amb Manel Merino, guitarra solista; Pere Miquel, guitarra rítmica; Alfred Pla, baix elèctric i Ricard Crespi, bateria

S'ha de dir que el dia, la nit, no acompanyava gens ni mica. Des trons i llamps en van caure a milers i pluja també a la mateixa hora de començar. Més negre no ho podia veure. Però, però, ai las que la gent és imprevisible i vet aquí que la capacitat de convocatòria d'aquest grup va ser extraordinària aconseguint fer venir de força indrets diferents i certament llunyans, a una bona colla d'aficionats que de joves havien gaudit amb la música de The Shadows

Així doncs que la Sala Xica va tenir un molt aspecte en el primer concert inaugural de la 8ena temporada amb aplastan majoria visitant per no gaires del poble, la qual cosa el desanima a un del tot més. Tot i això, s'ha de ser optimista, diuen, i a pesar dels pesars tirar endavant de la millor manera possible. Això és el que farem fins i tot en les situacions més adverses, la qual cosa sol fer tothom per no decaure.

Van estar-s'he força estona tocant aquells magnífics temes dels anys seixanta des del magnífic Apache fins el The Young Ones passant per molts i molts més, la llista dels quals és inacabable. Dos passes a tope de ritme amb una banda que "peta" de collons, amb el so característic de la guitarra Fender Stratocaster de Hank Marvin de la mà del gran Manel Merino el qual va tenir el suport de tota la base rítmica en cadascun dels temes que van interpretar. 

Si durant la primera part tothom va voler escoltar-los, després del descans, animats pels refrescos i demés, alguns de nosaltres ens vam posar a ballar aquelles músiques que tan havíem escoltat i també ballat en la nostra adolescència. Així doncs que la Sala Xica es va convertir en una sala de ball en els laterals i d'audició atenta de tots els aficionats asseguts. 
Haig de dir, cosa que ja suposareu, que la mitjana d'edat era francament alta i que fins i tot en les balades, el públic atent demanava silenci als més animats que sense voler molestar, xerraven de manera desimbolta. Aquesta és l'actitud dels aficionats que van als concerts per escoltar la música i no les converses dels veïns. Tot i així, s'ha de comprendre que la situació era difícilment controlable i així ho van entendre els uns i els altres.

Aquest quartet em sembla que tenen un parell de compactes editats, o sigui que si us fa gràcia voler escoltar-los, podeu mirar d'aconseguir-los. Jo per la meva banda, penjaré l'àudio una vegada el tingui editat, la qual cosa passarà en els propers dies.

Vegem doncs la llista de temes que van tocar:

Doncs ja vegeu quina quantitat de temes van tocar i com ens ho devíem passar de bé nosaltres. Per descomptat que peten de collons. Gràcies amics.

Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada