Leo Genovese Trio, Jamboree + Jam Session Nova Jazz Cava de Terrassa, 2 de juny de 2016

Doncs aquest dijous 2 de juny ho tenia muntat per anar després a tocar alguns temes a la Nova Jazz Cava de Terrassa tot i després de gaudir amb el primer Set del Leo Genovese Trio i així va ser més o menys. Un trio liderat per un pianista argentí el qual te amics a casa nostra com el Miguel Fernández, Marco Mezquida i molts més segur al Taller de Músics, on ell potser hi devia passar alguna temporada. El que sí va fer abans d'aquest concert és fer una "Master Class" a Can Fabra seu del Grau Superior del Taller. El cas és que només arribar em vaig trobar al Miguel i Marco tots dos a punt per entrar i gaudir amb la música del seu amic, tot i acompanyat de Demian Cabaud, contrabaix i Francisco Mela, bateria cubà.




I això és el que vaig deixar posat al Facebook tot just anant pel tren cap a casa:

Brutal....Leo Genovese Trio...he comptat 5 o 6 "temes" o diferents mogudes, totes ininterrompudes des de l'inici. Jazz Contemporani? Evident. Imaginatiu? No words. Groove permanent tot i aparèixer el swing (rítmic) en la segona moguda i jo bellugant el cap abans de fer-se evident. Una balada amb aires tangueros? Doncs m'ho ha semblat. Després, càntics cubans del baterista, tot això acompanyat de mestria interpretativa de tots tres, a la vegada que una evident compenetració. Avui ho podia haver enregistrat i no l'he dut, el Zoom H4. Quins Collons. Sí què ho he fet amb el mòbil, per tenir-ne un record. Amabilitat, simpatia, tractar-nos de col·legues i demés meravelles comunicatives han aconseguit, d'entrada, una total acceptació i predisposició a la música que poc després sorgiria.

Doncs després de metro-tren-passeig a peu-cotxe-passeig a peu, vaig arribar a la Nova Jazz Cava de Terrassa per gaudir amb la Jam, aquesta vegada encetada pel Dani Rambla Trio featu. Jofre Alemany, amb Joan Martí, contrabaix i Quicu Samsó, bateria. Dani  al piano va estar força sobri, l'estona de la jam que el vaig veure tocar. Arribant quasi a "misses dites" car no vaig poder escoltar cap tema iniciat pel quartet i sí vaig poder gaudir amb la Jam Session, amb el Jofre i un "Alone Together" força més lent de lo habitual, acompanyat a la bateria per l'Oriol Cot i al piano pel Txus Costalago i també amb aquest fent una improvisació magnífica a piano solo? que ens va deixar bocabadats. 

Un altre "monstre" que hi va aparèixer va ser l'Oriol Vallès, trompeta el qual cada dia està més i més immens. Va fer diversos temes i un "Rhythm & Changes" per després fer un Blues en Bb, el "Blue Monk", tema sol·licitat per mi. Encara ric tot i recordant...els hi vaig dir que no el féssim massa ràpid i van començar a tocar-lo súper lent que quasi semblava mortuori, he..quin fart de riure.  l'Oriol va tocar un parell de temes interpretats de manera magistral i molt ben acompanyat del Dani Rambla, Joan Martí i Òscar Jorba, bateria. La veritat és que cada vegada està més difícil això de tocar  a les Jam Sessions pel fet de trobar-te, d'haver-te-les amb xavals joves i que toquen ja, com mai tocarem els grans que hem començat tard. Bé, pel que sigui, la única opció que queda és la de continuar aprenent mica a mica i dia a dia i gaudir tocant tot i acompanyat per aquestes feres no gens ferotges. Miquel Tuset i Mallol.    

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada