Premis AMJMM al Foro, el 15 de desembre de 2015

Doncs aquest 15 de desembre vam assistir als premis de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de la seva 25ena edició...

Primer va ser el "President de l'Acadèmia de la Música", en Gerard Quintana l'encarregat de presentar l'acte amb la presència d'autoritats representants de la Cultura a l'ajuntament i la Generalitat com en Juanjo Puigcorbé.....Un acte "formal" a la vegada que "informal" o sigui, "natural" i sense gens de parafernàlia grandiloqüent, amb parlaments del Gerard plens de "camaraderia" tot i pertànyer a un altre àmbit de la música. Un home acostumat a "xerrar" en totes les latituds i on la seva naturalitat és el seu estendard. Mentre ell anava llegint els sobres on hi havia els nominats i premiats, els músics convidats feien les seves intervencions musicals a base de celebracions diverses.

El trio de "professionals" que va acompanyar la vetllada va estar format per Francesc Capella, piano; Nono Fernández, contrabaix i Pau Bombardó, bateria....


Gràcies a l'Antonio Narváez Dupuy per fer les fotos de la Festa dels Premis AMJM 2015!
A la foto hi són, d'esquerra a dreta:

Rubén Fernández, premi Disc de l'Any per Girassol (juntament amb Andreu Zaragoza que per compromisos laborals no va poder arribar a temps per recollir-lo)

Marco Mezquida, premi Músic de l'Any

Xavi Torres, premi Grup de l'Any per al seu Trio

Dick Them, president de l'AMJM

Néstor Giménez, premi Compositor de l'Any

Marina Fernández, presidenta d'Andajazz, premi Especial de la Junta Directiva

Gerard Quintana, president de l'Acadèmia Catalana de la Música (ACATAM) i presentador de l'acte

Un darrer comentari, personal i intransferible, tot i dient que no hi va haver massa músics companys dels premiats i menys públic assistent aficionat. És una vertadera llàstima que una única associació que pretén agermanar els músics de Jazz i Música Moderna encabint-los i aixoplugant-los en diferents aspectes legals, tècnics i demés no aconsegueixi dels seus socis la seva participació en un acte anual on es premien els músics que ells mateixos han votat. Això de fer-ho un any en un lloc i un any en un altre permet anar veient quins dels diferents espais on es fa música estan per la labor de col·laborar en aquest esdeveniment. Enguany, el 2015, es va fer al soterrani del Restaurant el Foro, un espai dividit en dues ales, on no es te la sensació de plenitud que en d'altres espais més, diguem-ne, convencionals, a base de quadrats o rectangles es te. No veies als de l'altra ala i ells tampoc a tu, i per tant no hi havia consciència de la gent que hi va haver; t'havies de passejar d'un cantó a l'altre. Tot i això, ens ho vam passar força bé escoltant amb atenció les intervencions de presentador i premiats i posteriorment en la Jam Session que va durar fins no massa tard. Mentrestant, nosaltres fèiem per la vida gaudint dels plaers de la bona cuina d'aquest bon restaurant. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari