Ivan Kovacevic 5 Spots al Jamboree, 18 d'agost de 2015.

Vaig anar al Jamboree amb moltes ganes d'escoltar aquest projecte del contrabaixista titular de projectes més relacionats amb el Blues que amb el Jazz, si se'm permet. De fet 'Ivan toca el contrabaix a la Big Band de Blues de Barcelona i amb els Mambo Jambo del gran saxo tenor Dani Nel·lo, situat aquest en el R&B i demés ritmes potents. O sigui que Ivan s'hagués dedicat a fer un disc de Hard Bop amb temes propis, relacionats amb la música de les seves arrels sèrbies, era quelcom que s'havia de veure i escoltar. Un disc anomenat Shift i que espero compreu a les botigues de discos de casa nostra.

La sensació va ser brutal en el sentit rítmic i musical. Tot de temes a un tempo mig-alt, no massa viu, i intercalant alguna balada. Melodies d'ascendència balcànica per sobre de bases rítmiques ben arrelades al Jazz. Si a això li afegim tots uns mestres alhora d'interpretar-ho, doncs convindreu amb mi que el resultat pot ser esclatant, que és com va ser. La majoria de temes van ser els del disc que presentava l'Ivan però algun altre tema vam poder escoltar de la mà del gran pianista Francesc Capella. Una banda amb el gran David Pastor a la trompeta i Toni Solà al saxo tenor i el company a Mambo Jambo, Anton Jarl, bateria. 

Els solos dels dos vents es van anar combinant amb els del pianista, i algun solo vam poder escoltar del contrabaixista i líder a la vegada que també diversos "quarts" i també solos del potent bateria. La combinació sonora del metall brillant, agut i nítid del David i la profunditat sonora de la canya del Toni, amb un so potent també tots dos, és la clau de volta d'aquest projecte. És com dir que les molt bones composicions de l'Ivan hagin estat pensades per cadascun dels membres d'aquesta formació. Amb ganes de posar el disc que em va cedir l'Ivan al Programa Jazz Cub de Nit tant aviat com pugui. Un dia més que el "master of cerimonies" va ser el gran fotògraf i company de les ones radiofòniques, Antonio Narváez, el qual va presentar el projecte amb la seva particular idiosincràsia fent el símil de 5 pedres precioses per els 5 Spots, nom del grup. 
Miquel Tuset i Mallol. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada