11ena Temporada Jazz Club La Vicentina

CONCERTS ONZENA TEMPORADA 2019-2020

AUDITORI MOLÍ DELS FRARES

Per motius diversos, "tornem" a l'Auditori del Molí dels Frares, momentàniament
Quan tornem a la Sala Xica, ja us ho direm


20 de setetmbre: 22h (Concert de Hard Bop)

De Diego Brothers
-Víctor de Diego (saxo tenor)
-Juan de Diego (trompeta)
-Abel Boquera (orgue hammond)
-Caspar St. Charles (bateria)

De Diego Brothers és un quintet liderat pels germans Juan i Víctor de Diego format a Barcelona l'any 1993. A Bilbao comencen les seves respectives trajectòries artístiques gravant i actuant en diversos festivals i clubs i més endavant es traslladen a Barcelona i les seves respectives carreres com a músics adquireixen una altra dimensió amb participacions en nombrosos festivals nacionals i internacionals de jazz i treballant amb músics de la talla de Jesse Davis, Randy Brecker, Phil Woods,  Nicholas Payton, etc .. 

El repertori que ofereixen De Diego Brothers es basa en composicions originals i alguns estàndards. Podríem localitzar l'estil musical de De Diego Brothers en els anys setanta (segell Blue Note), un període en el qual el swing es barreja amb ritmes afrocubans, el funky o el bogaloo i com a referència les músiques de Lee Morgan. D'aquesta manera s'aconsegueix una frescor i una força que es respira a les actuacions de De Diego Brothers. Han participat entre d'altres, en els festivals internacionals de jazz de Terrassa, Sant Sebastià, Getxo, Ezcaray, Vilafranca o Lleida.

patrocina l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 d'octubre: 22h (Concert de Jazz Manouche)

Valentí Moya Meets Monk
-Valentí Moya (guitarra manouche)
-Fran Asensio (guitarra manouche)
-Oriol González  (contrabaix)
-Dani Levy  (bateria)

Valentí Moya és un guitarrista català especialitzat en Jazz Manouche. És un dels músics, compositors, guitarristes, productors i docents referents del Jazz Manouche al nostre país. La seva música es desenvolupa també en d'altres estils com ara el blues, Jazz fusió, bluegrass, folk, pop, rock, funk, estils que fusiona en alguns dels seus projectes.

En 2017 rep un encàrrec de gran responsabilitat, enregistrar un disc amb composicions de Thelonious Monk amb clau de jazz manouche. L'encàrrec surt de la discogràfica Belga Hans Kusters Music (HKM). Aquest treball de gran envergadura el va resoldre en un disc de 10 talls (8 arranjaments de composicions de Monk i 2 composicions pròpies) i a part d'obtenir un premi al millor treball discogràfic 2017 ha tingut diferents ressenyes i crítiques positives en (Enderrock, La Vanguardia, Revista masjazz, 440, JazzButlletí amjm, etc.). En aquest disc que es diu Valentí Moya Meets Monk (Jazz Manouche Connection) hi participen músics com ara Pablo Selnik (flauta), Edurne Arizu (acordió), Gemma Abrié (veu), Marco Mezquida (piano), Pau Romero (enginyer de so), Oriol Gonzàlez (contrabaix) i Thelonious Sphere Monk , fill de Thelonious Monk, a la bateria. Comencen a presentar el disc en novembre de 2018 passant pel festival Django L'H 2018, La Nova Jazz Cava de Terrassa, Vermut Jazz 2019 (L'Auditori), Cicle nits per Django (Pipa Club), el Siglo (Sant Cugat), i el presentaran al Jazz Club La Vicentina el 18 d'octubre de 2019.

patrocina l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 de novembre: 22h (Presentació del nou CD, "Specious Present" de FSNT)

Álvaro Torres Trio
-Álvaro Torres (piano)
-Eric Surmenian (contrabaix)
-Ivo Sans (bateria) 

Álvaro Torres, jove pianista madrileny que ha sorgit de les darreres fornades del Conservatori Superior del Liceu, ens presenta el seu primer treball discogràfic editat per la prestigiosa Fresh Sound Records en el seu catàleg de Nous Talents, la FSNT. Ell mateix ens explica el seu projecte intitulat “Precious Present”. 

El present enganyós, “Precious Present” en anglès, és un terme filosòfic que ens convida a reflexionar sobre les nostres percepcions de l'ara. Implica que vivim en un present il•lusori; que creiem que el present és en realitat un passat molt recent. És en aquest espai marginal on la nostra consciència se situa quan anem a improvisar, quan improvisem, prenent decisions en temps real mentre percebem el passat més recent. La música d'aquest àlbum es construeix essencialment en aquests moments. Vaig escriure peces amb un ampli espai per a la interpretació, amb la intenció de descobrir-les durant la sessió de gravació. El resultat és 9 composicions breus; diferents premisses a partir de les quals es construeix principalment música improvisada, música que reflecteix la nostra relació i percepció del presente. 

patrocina l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 de desembre: 22h 

Per a definir.

patrocina l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada