Houston Person saxo & Dena DeRose Trio al Jamboree, 20 d'abril de 2017

I un dia més, i al Jamboree, estàvem a punt per a gaudir d'un extraordinari concert amb una magnífica presència al saxo tenor, la del gran i mainstream Houston Person acompanyat del magnífic trio liderat per la grandíssima pianista i cantant Dena DeRose amb Ignasi González, contrabaix i Jo Krause bateria. Poder comptar amb la magnífica presència d'aquest gran saxo tenor, Houston Person potent en els temes més mainstream i de Hard Bop i càlid en les balades, alhora que acompanyat de la magnífica pianista i cantant, Dena De Rose i amb dos dels nostres músics que més toquen amb els que arriben de l'altre cantó de la bassa, va ser tot un luxe i plaer. Un Jamboree ple de gom a gom d'aficionats en els dos passes va lluir del gran concert que en Pere Pons ens va presentar amb tots els honors i així és que ho va comentar al web:

Houston Person saxo, Dena DeRose piano i veu, Ignasi González contrabaix, Jo Krause bateria.

Saxofonista de primera referència del segell Prestige, Houston Person no tan sols va ser un dels primers músics a l'hora d'entrar en el jazz modal, sinó que es va foguejar entre els màxims exponents del jazz, el blues i el funk, com Don Ellis, Etta James, Charles Brown, Horace Silver i Lou Rawls. La seva sonoritat ha estat la marca que ha identificat a moltes d'aquestes propostes. I la seva llegenda ens visita, a més, acompanyada d'una de les cantants i pianistes més preuades dins del circuit de jazz actual com és Dena DeRose. Una combinació perfecta per assegurar la seducció absoluta.

Així és que així va ser. La seducció absoluta ens va venir gràcies a la simpatia permanent de Dena DeRose i la seva mestria al piano, alhora que les seves dots de cantant, amb una bona i afinada veu. Els nostres amics, Ignasi i Jo, van estar com sempre sobris i precisos acompanyant i amb bones improvisacions a càrrec del contrabaixista lleidatà i bons solos del baterista alemany establert al Maresme. 

Els temes van anar sorgint de l'escenari presentats pel sasxofonista americà i així és que van sonar temes de Hank Mobley després de Johnny Mercer i d'altres. Els moments més càlids van venir de la mà del trio, amb la Dena DeRose tocant el piano i cantant precioses cançons. Després dels moments a trio pelat, House Person hi va tornar per mostrar-nos el seu fraseig i bones improvisacions alhora que la seva gran sonoritat un tan metàl·lica la del seu saxo tenor. Un magnífic concert que recordarem entre els molts que darrerament escoltem al Jamboree i ens omplen el més profund de les nostres oïdes i cervells.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada