Concert de Max Schreiner - Geni Barry & Friends a l'Auditori de l'Escola Jam Session

Molt bon dia a tothom, finalment han caigut algunes gotes, no masses..ja tocava. Encara però amb els magnífics sons que vam poder escoltar ahir a l'auditori-estudi de L'escola Superior de Música Jam Session, dirigida per una parella d'enamorats, també de la música,així, àmpliament. I parlo de na Elisabeth Ventura i en Luis Blanco. Ells dos, i tot el seu equip d'amics i professors porten a terme una labor educativa en el món del rock i les noves tendències que es mereix una pila d'elogis. Aquesta és una escola que ha obert les portes, de manera altruista, a diversos projectes entre els quals assajos de la Vicens Martín Dream Big Band, a banda de les moltes masterclasses que s'hi fan i la bona relació que tenen amb el Conservatori de Perpinyà

Ahir va ser un altre dia on la seva generositat va fer-se palesa tot i convidant-nos a un concert "gratuït" amb una formació muntada adhoc motivada per la presència del pianista alemany establert a Valladolid, en Max Schreiner.  Un concert preparat i "muntat" per l'incansable Geni Barry, i com no podia ser d'una altra manera, finalment esdevingué en una Jam Session. Amb el pianista i el vibrafonista hi van col·laborar en el combo inicial Aldo Caviglia, José María Gálvez Alda, Emilio Nieto, Enric Asensio i Pedro Garrido. Una formació amb dos bateries i dos baixistes, l'un amb "contra" i l'altre "elèctric". 

Una delícia de temes tocats amb força sensibilitat en un concert acústic a la primera part on ni el piano ni el vibràfon estaven amplificats i els baixistes, amplificats, van sonar adequadament a la vegada que els bateries, que van fregar el silenci. Geni va convidar al Luis a cantar "All the things you are", i aquest el va brodar, amb sensibilitat, afinació i bon gust. Sergio Belloso va estar convidat a tocar uns temes a la guitarra i també ho va brodar. Tots sabem lo bé què ho fa, tot i que, pel meu gust, el volum va ser un pèl fort. Com què ho vaig enregistrar, ho he pogut més o menys arreglar amb els meus mitjans, i així doncs que l'àudio que penjaré em sembla que ha quedat força bé. La mestria dels dos co-liders i amics, Max i Geni, va dominar la sessió en cadascuna de les seves intervencions. 

El darrer va alternar el seu saber al vibràfon amb el del glockenspiel i fins i tot amb un scat sui generis. Pedro Garrido, establert a Rubí, va ser tota una descoberta. Aquest és un trompetista amb un so gens estrident, ahir al menys, i molt càlid. Pel que em va semblar, el gust en la improvisació també el te força desenvolupat i es veu molt atent a l'escenari. No cal dir que am en Geni al costat, tothom ho ha d'estar, d'atent. Curro va estar sobri i amb el suport de l'Emili al baix elèctric, aquesta secció rítmica (amb els dos bateries) va ser força contundent, i no parlo de volum sonor i sí de bon marcatge del tempo. En definitiva un magnífic concert amb uns músics impressionants, gràcies a la generositat dels qui dirigeixen l'Escola Jam Session i a tots els músics que hi van participar, de manera especial al Max i en Geni. Recordeu que el concert va ser gratuït i l'auditori va estar ben ple. 
Miquel Tuset i Mallol.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes Gràcies Miquel. Per la teva entrega, el teu afecte, i per la teva passió amb la música. Rep la nostra més profunda admiració al teu gran treball, amb el Festival de Jam Session 's de Sant Vicenç, al Jazz Club de Nit (Programa de Ràdio), i a La Vicentina Jazz Club amb la seva extensa programació de concerts. Seguim lluitant per la música Miquel. llarga Vida¡¡¡¡

Publica un comentari a l'entrada