Concert-Jam amb Mikkel Ploug Trio, amb Martín Léiton i Martin Andersen, 27 de novembre de 2015

Ahir, en un altre magnífic Concert-Jam amb uns magnífics músics i millors persones amb el Mikkel Ploug Trio. Aquest jove guitarrista ens va interpretar la seva preciosa música acompanyat de dos mestres més, en Martín Léiton i Martin Andersen. Una primera hora exquisida a la qual va seguir la jam amb músics com la Gemma Plans, en Mario Rossy, en Ronny Burke, la Isabel Martin  el Juan Carlos Speedy González en Josep Ma Martí i aficionats com jo mateix. 

És veritat que vam trobar a faltar molts altres i també de públic, però ens ho vam passar molt bé. Un trio magnífic de músics però també de persones, els quals van resultar ser uns homes força amables, tots tres, tot i reconèixer que no vam notar cap tipus de tracte fred en els dos danesos Martin i Mikkel. El primer, bateria i gran músic, es va posar en contacte amb mi ja fa força mesos, tot i interessant-se per venir a tocar a casa nostra. Asseguraria que la resta de dates dels quatre concerts que van fer (Jimmy GlasValènciab, El Refugio, Alacant, Sunset Club, Girona) les van quadrar després de lligar la nostra del divendres. Abans havien passat pel País Valencià i després, dissabte, anirien a Girona. Havien de venir tres danesos formant part del projecte de Mikkel Ploug Trio però finalment va fallar el contrabaixista, la qual cosa va permetre escoltar al gran d'aquest instrument a casa nostra, en Martín Léiton. Un projecte del guitarrista amb tot de temes del mateix, tot i fer al final un bis amb un estàndard que ells van clavar. De públic no gaire i de músics també en van faltar tot i gaudir força amb els que van venir. La primera hora la vam passar escoltant els temes propis d'aquest jove i gran guitarrista danès. Música allunyada del concepte "swing" però d'una gran riquesa melòdica i harmònica. Els acompanyants van brillar d'una manera abassegadora. Els dos Martin tot i que el bateria és en Martin i el contrabaixista és en Martín. El mestre de les baquetes danès, va fer sonar la nostra Mapex amb una nitidesa bestial, a més a més d'acompanyar al seu compatriota a la perfecció i fer uns solos, magnífics, mentre que el màster dels contrabaixistes, el canari Martín Léiton, va sobrevolar les estrelles amb les seves intervencions com acompanyant i més encara amb els seus inversemblants solos. Estorats vam quedar de la precisió de la seva afinació, anant amunt i avall del mànec amb rapidesa i seguretat. Sempre els vam acompanyar amb forts aplaudiments i al final més encara després del magnífic estàndard que van tocar.

La Jam la vaig inaugurar jo amb un tema per després donar pas al Josep Maria Martí bateria; Juan Carlos "Speedy" al saxo alto, Rony Burke, guitarra; Mario Rossy, contrabaix; Gemma Plans, veu i Isabel Martin, veu. Una Jam on vam poder gaudir veient com el Martín Léiton tocava el piano i el mateix Mikkel Ploug, la bateria, i en un altre tema on el canari va agafar el contrabaix, Mario va asseure's al piano. Vull agrair la fidelitat del Juan Carlos i Josep Mª els quals no fallen en cap convocatòria, poden tocar a l'escenari amb grandíssims músics professionals. Ens hi vam estar fins l'hora convinguda, poc més de la una de la matinada, en una jornada que va ser llarga per qui això escriu, si comptem que després s'ha de deixar recollit i polit a banda de recollir també la bateria. Fet i fet, a les 4h de la matinada em presentava davant la porta de casa, ben atrotinat però content. Gràcies a tothom qui va venir i a qui ho fa possible. I ara a punt pel concert de l'11 de desembre amb la Carme Canela Quartet tot i presentant el seu projecte "Granito de Sal", amb Joan Monné, Marko Lohikari i Carlos Falanga. l'11 de desembre al mateix lloc i hora.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada