Free Jazz Session i Metrinova a 23 Robadors, 1er i 2º concert Sax-O-Rama al Jamboree

Dijous: Primer a 23 Robadors a la Free Jazz Session del Ramon Prats , Miriam Fèlix i Àlex Reviriego, per després gaudir del bon rotllo al Jamboree amb el primer concert Sax-O-Rama amb el Sax Gordon i Lluís Coloma Trio, amb el Manolo Germán i Marc Ruiz....dos plaers complementaris...he.. Uns concerts dels quals no en vaig poder fer la valoració al seu moment, i que faré quan pugui. L'Àudio de la Free Jazz Session ja el podeu escoltar i descarregar des d'aquest blog.


 
Divendres: Avui també primer a 23 Vintitres Robadors Robadors i després al Jamboree Jazz...a 23 Robadors hem presenciat el projecte del bateria Ildefons Alonso anomenat Metrinova amb Dani Comas, guitarra; Lucas Martínez, saxo tenor i Marc Cuevas, contrabaix. Un projecte al voltant del ritme i les seves possibles variants la qual cosa hem pogut constatar en tots els temes que han tocat. La majoria dels quals composicions pròpies de l'Ilde a més a més d'una variant Klein del Footprints de Wayne Shorter. Un plaer escoltar-ho a un pam i amb un volume ben controlat i gestionat a la perfecció per tots quatre. Ens hi hem trobat alguns coneguts i alguns que hem conegut allà mateix; gent com el Martí Farré, (no s'ho podia perdre), l'Elena, cap de propaganda de l'Estival d'Igualada, el Cèsar, pare del Lucas, el David Xirgu, professor i tutor de l'Ilde i una molt bona colla més. De fet el 23 Robadors era ben ple de gent i tothom ha gaudit i aplaudit als músics i al líder del projecte. 

Després encara he tingut temps d'anar a veure un altre concert del Festival organitzat pel Dani Nel·lo, Sax-O-Rama, i avui amb un trio trencador amb el Big Dani Pérez, saxo tenor i veu; Víctor Puertas, Hammond B3 (propietat del Jamboree amb el Lesly inclos) i el gran bategador Anton Jarl. Un espectacle a les antípodes de l'anterior però cadascun amb el seu sabor, i ambdós complementaris, igual que ahir. Un projecte engrescador que ha fet posar-se a la gent d'empeus i ballant en el segon bis que han tocat i definitiu tema. L'anterior havia estat el magnífic "Harlem Nocturn", que ens ha deixat bocabadats. La sessió ha estat variada amb temes amb molta marxa i d'altres més melòdics i en clau de Blues. Víctor ha cantat algun dels temes amb una magnífica veu, i ja només li hauria faltat treure l'harmònica i llavors sí que tot el Jamboree s'hauria ensorrat. El mateix Dani també ha cantat força bé, i la seva posta en escena és brutal, literalment. Si considerem que avui mateix estava malalt i enfebrat, estareu amb mi que aquest home avui ha fet un esforç sobrehumà i que n'ha sortit ben gloriós. Un espectacle que tota la gent que ha omplert el Jamboree al segon passe ha gaudit d'allò més, entre els quals jo mateix. Pere Pons ha fet de Master of Cerimonies presentant el projecte dedicat als saxos de R&B, i haig de dir que la nit ha estat rodona. Avui he compartit tertúlia amb en Jordi Pujol (el Presi del Jazz) comentant algunes coses de l'actuació del Dani, després xerrant tots dos amb ell i amb el Víctor i posteriorment menjant alguna cosa sòlida i explicant-me en Jordi, mil i una anècdotes del món, del nostre món del Jazz. Demano disculpes per la mala qualitat de les fotos...no sé què collons passa amb la llum que sembla que la càmera del mòbil no sap gestionar..vaja shit. 
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada