La Jove Big Band del Taller de Músics a l'IEN

Vicens Martín, dirigint i gaudint
La Jove Big Band del Taller de Músics a l'IEN.....i ja van 8 anys...gràcies a la constància del Vicens Martín i l'ajuda del Diogo Pereira i el saber de tots els músics....
Avui el Vicens ha fet pedagogia sobre els diferents estils i èpoques de les diverses Big Band de la història amb Duke Ellington, Count Basie, Benny Goodman, Thad Jones, etc...Escoltar el perquè de tot plegat explicat per un dels que més en sap, i fer-ho de la manera tan agradable com ho fa Vicens Martín doncs és tot un luxe a l'abast dels qui tenen la oportunitat d'escoltar a la Jove Big Band del Taller de Músics. Músic i pedagog, Vicens mostra el seu saber tant al públic com als seus alumnes, la qual cosa segur que els encoratja encara més a continuar perfeccionant-se. Tenim la sort de comptar amb gent com ell, però també amb el Sergi Vergés, David Mengual, Alfons Carrascosa, Dani Alonso i alguns més que ara no em venen al cap però també amb la feina que fa el Joan Chamorro amb la seva Sant Andreu Jazz Band. 

La Big Band a falta de piano, contrabaix, bateries i Director
D'altres que ho havien fet i ja no ho fan com el Ramon Quadrada i d'altres...Raynald Colom també s'ha complicat la vida amb la Refugees, com tots els que s'emboliquen en posar-se davant d'una Big Band. Només veure els llibrets de les partitures que remenen et fa adonar-te de la ingent feina que hi ha al darrera. Els temes que hem escoltat han fet un repàs a la història del Jazz i han sonat temes com "Take the A train", "Sing sing sing", "Black Tan Fantasy", i una balada preciosa súper coneguda de la qual no en recordo el nom...tot i cantar-la com quasi totes...Cada vegada em passa més....conèixer els temes i oblidar-ne els títols...Els anys..i els panys!!

Haizea Martiatu fent un solo
Però avui també hem vist com una Big Band de joves músics sonava "quasi quasi" com si fos la OJO en lloc de la OJETE...paraules de ROger Martínez....Això mateix hem comentat amb el Vicens, vaja, és el que m'ha volgut fer entendre. Doncs la veritat és que ho he entès a la perfecció després d'escoltar-los. Sorpreses diverses i totes agradables com la dels dos bateries que més enllà de competir han compartit ritmes i alegries. També els dos guitarristes que han anat compaginant els temes; teclat i contrabaix en compenetració total; secció brillant dels metalls aguts amb dos solistes bons i amb un so diferent; els trombons han brillat també amb solos ben executats de dos d'ells i finalment la secció de la fusta, completa amb saxo baríton, saxos tenors i clarinet i saxos altos. 
Jordi Morell  i  Sergi Torrents
Una primera barrera de fustes amb un so molt bo. Al davant la Cristina Miguel que ha fet un parell o tres de magnífics solos, i que em perdonin els nois i noies però m'agradaria comentar que m'he quedat de pedra després d'escoltar una noia del país basc tocant el saxo alto com els àngels. El so que ha aconseguit és preciós i els seus solos han mostrat gran domini de l'instrument a més a més de conèixer el llenguatge i mostrar-lo amb gran saber i domini...i jo que d'aquest llenguatge no en sé gens ni mica (ja m'agradaria, ja), però sí que l'entenc quan l'escolto. 

Com a afegitó, posar-vos els noms de la formació i el llistat de temes que van tocar, material que m'ha passat el Vicens....

Jove Big Band del Taller de Músics

Saxos: Norberto Nafarrate, Joan Marc Marsal, Haizea Martiartu, Dani Sarís, Marta Riba, Cristina Miguel.
Trombons: Alex Huguet, Ferran Arasa FE AB, Ferran Puig, Joan Cuscó
Trompetes: Sebastià Sabater, Enric Serras, Juanjo Molina
Guitarres: Arnau Gil, Marc Marc Burdalo. Contrabaix: Juan Pastor
Piano: Raimon Molà. Bateries: Jordi Morell, Sergi Torrents
Direcció i arranjaments: Vicens Martín

REPERTORI JOVE BIG BAND Curs 2013-14 LA HISTÒRIA DE LA BIG BAND 
INSTITUT D’ESTUDIS NORD-AMERICANS 18-juny-2014

• TAKE THE A TRAIN (Duke Ellington) 
• A WARM BREEZE (Count Basie) 
• SISTER SADIE (GRP Big Band) 
• THE END OF A LOVE AFFAIR (Stan Kenton) 
• FLYING HOME (Benny Goodman – Fletcher Henderson) 
• SING, SING, SING (Benny Goodman) 
• MOONLIGHT SERENADE (Glenn Miller) 
• BLACK & TAN FANTASY (Duke Ellington) 
• INTERMISSION RIFF (Stan Kenton) 
• LOW DOWN (Thad Jones) 
• MR. FUNK (Bob Mintzer) 
• QUINTESSENCE (Quincy Jones) 
• ALL OF ME (Thad Jones) 
• COUNT BUBBA (Gordon Goodwin) 
• COTTONTAIL (Buddy Rich) 
BIS 
• WIND MACHINE (Count Basie)

Bé, en definitiva una tarda agradable al pati exterior de l'IEN, amb una temperatura adequada i sense una gota de pluja, ple de força públic, la majoria entrat en anys i que no han pogut mostrar-nos els seus encants del domini del ball, la qual cosa sí que ha fet una noieta amb la seva mare. Doncs si no heu vingut us ho heu perdut. Voilà i fins l'any vinent si encara hi som, i si no hi som, molt millor....val més estar sols que mal acompanyats. 
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari