Els Tres Tenors al Jamboree

Lluc, Gianni i Cèsar  by  JCLV
Bé, tot i que ja fa dies de l'esmentat concert al Jamboree Jazz Club, i abans que s'acabés aquest 2013, voldria deixar-hi quatre impressions. El títol ja és prou contundent fent referència als Tres Tenors del bel canto, Carreras, Domingo i Pavarotti, els quals en aquesta ocasió s'han transmutat en Lluc Casares, Gianni Gagliardi i Cèsar Joaniquet. Tres Tenors que ves per on han estat tot l'any 2013 fora de casa, estudiant màsters els uns i els altres. Tres joves músics amb algunes diferències en les edats però que els ha portat a endegar aquest projecte, m'imagino que pactat i consensuat des de la distància. 
Lluc, Gianni i Cèsar  by Antonio Narváez
En Lluc, el més jove, fent un Màster a Amsterdam que aquest any 13 el va portar fins a Philadelphia. En Cèsar, amb el grau superior sota el braç de fa tres o quatre anys, de la mateixa fornada que en Marcel·lí Bayer i potser Marco Mezquida i Gabriel Amargant, ha estat fent i ho està fent, un Màster a terres daneses, a Copenhagen potser i finalment en Gianni, que viu de fa anys a N.Y. on segur que continua els seus estudis (no s'acaben mai), enregistra discos i toca en els millors clubs de la ciutat. Tres grans músics amb històries semblants al darrera i un futur immillorable pel davant. Una formació liderada per tres vents però que va anar aixoplugada per una magnífica secció rítmica formada pel Xavi Torres, piano; Vic Moliner, contrabaix i Joan Terol, bateria.
Joan Terol, by Antonio Narváez
D'aquests tres, jo diria que dos d'ells també estan fora estudiant Màsters per millorar i en Vic, sé que està ensenyant a l'Aula i al Conservatori del Liceu. Un sextet magnífic i insòlita la formació de tres saxos tenors a primera línia. El dia del concert, vam poder seure a primera fila i davant per davant del Xavi l'Albert Prunera i jo. Al meu costat, dues noies de les Illes i a l'altra banda del passadís, els seus pares. Un jamboree ple de públic i de músics amics com el Gabriel Amargant, en Marcel·lí Bayer, l'Ivo Sans crec que també hi era tot i que no el vaig veure, i molts altres més. Un públic dons entregat a la qualitat i predisposat a aplaudir per amistat i pel convenciment que anaven a gaudir amb la música dels seus amics. Aquí, qui us parla, ho va enregistrar i penjar a la teranyina, després d'editar-lo i adequar-lo per una millor sonoritat. 
Xavi Torres, by Antonio Narváez
D'entrada dir-vos que el primer tema ja va ser una meravella d'arranjament fet pel Gianni del gran tema de Beny Golson, el "Along Came Betty". Després, més meravelles amb composicions pròpies del Lluc, Gianni, Xavi i  Vic. Com que de moment només volia fer esment del concert i dir-ne quatre vanaglories, i ja dites, ara només us cal escoltar el concert i fer-ne la vostra valoració que segur serà força positiva. 
Vic Moliner   by Antonio Narváez


















Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada