3r Dia Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts

Hola a tothom de nou: el diumenge varem fer el tercer dia del Festival de Jam Sessions al Jazz Club la Vicentina. Varem tenir dalt l'escenari un trio liderat pel professor del Taller l'Alejandro di Costanzo i després un quartet d'alumnes de G.S. del mateix Taller. El trio estava composat pel mateix Alejandro di Costanzo, piano /Paco Weht, contrabaix i Salvador Toscano, bateria. Ens van oferir tot un seguit de temes del seu darrer treball discogràfic "LOMAS". Jazz barrejat amb música argentina, ritmes de Jazz i ritmes argentins que el Salvador es va encarregar de fer-nos arribar mitjançant la bateria. La música va ser prou suau, prou tranquil·la per anar-la entenent i gaudint. Ens van demostrar tots tres que tenen al darrera una molt bona formació musical, ja des de la seva llunyana Argentina, i segurament consolidada a casa nostra. L'Alejandro em comentava posteriorment, sopant, que a ell li mancava una mà quan tocava amb un teclat, i que les tenia les dues quan ho feia amb un piano acústic. Tot i això va tocar el seu teclat amb prou tècnica i saviesa, obtenint-ne un so nítid i clar, un passeig per la fusió del Jazz i els tangos i milongas...El Paco va ser una sòlida base per acompanyar a l'Alejandro, tocant amb fermesa, contundència i afinació. Els seus solos van ser molt creatius i melòdics també. Al darrera sempre hi ha però un home que manté la pulsació de tot el conjunt, que manté viu el ritme i que en aquest cas va ser el Salvador. Va tocar la bateria amb precisió, suavitat i elegància. Els seus solos no van ser sorollosos, i van ser també creatius. En algun dels temes ens va semblar com si estiguéssim a l'Argentina escoltant aquells tambors tant característics, ell però fent-ho tocant els cantons de la caixa i timbala o goliat. En definitiva uns sèrie d'interpretacions que ens van deixar un bon regust d'orella. Portaven alguns discos i crec que el Carlos els hi va comprar un. Només un disc....estem en una època de crisi galopant que si nó s'atura no sé on anirem a parar.....
Posteriorment, i sense fer cap descans, vam comvidar a sortir al quartet d'alumnes de G.S. amb la amb Judit Nederman, veu / Yerai Hernández, guitarra / Manel Fortià, contrabaix i Josep M. Soler (Pep) bateria.
Aquests joves músics, estudiants de G.S. van canviar l'esquema musical i ens van interpretar tot un seguit de estàndards de Jazz, incloses bossanoves i efectivament un "Body and Soul" que comentava la Susanna Carmona en el seu programa de Jazz a la COM ràdio. La Judith te una veu molt dolça, una veu molt maca i sempre molt ben entonada. Els seus companys ens van deixar estorats, ja que el nivell mostrat va ser molt alt. Un Yerai Hernández, canari ell i molt simpàtic, que ens va fer tot un seguit de solos amb la seva Fender, guitarra que va sonar a Jazz de totes totes. Es va acompanyar també amb tot un seguit d'acords Jazzístics, tocats d'una manera prou ràpida, mostrant-nos una gran tècnica. El Manel va fer sonar la berra en alguns solos que va fer, i que ho va fer molt bé, de la mateixa manera que el Pep va gaudir tocant la bateria, amb solos i diferents ritmes que hi va interpretar. Sempre ell amb un gran somriure, gaudint del moment, que és el que s'ha de fer, cadascú a la seva manera.
L'àudio que sentiu ara mateix, en obrir el blog, és el del concert-Jam del diumenge, començant amb el trio de l'Alejandro per després el quartet d'alumnes i la petita Jam oberta a tothom.
Menció especial dedicada a l'escola de Música Sant Vicenç que ens ha cedit tot el material utilitzat dalt l'escenari i que servirà per tot el Festival. Sense aquest material, hauria estat molt més complicat (per no dir impossible) muntar el Festival. Un agraïement ben gran des d'aquí a l'Helena i al José Manuel, ambdós directors de la mateixa escola.
Ja per acabar, comentar que l'assistència del personal va ser més o menys com els dos primers dies, tot i que van venir més músics a gaudir però no a tocar a la Jam. Com que això és un Festival de Jam Sessions, això és el que vam mirar de fer. Els músics del Taller convidats a venir van fer la primera Jam, tocant entre ells, alumnes i professors alguns estàndards de Jazz. La Marina, que havia vingut a veure i a escoltar a la Judith, ens va cantar un estàndard i jo mateix, per acabar la Sessió vaig tocar un tema del Sonny Rollins que m'agrada molt i que es diu "Doxy". Després d'aquest tema vam anar a sopar amb tota la colla del Taller, comentant diversos aspectes de la jornada. Fins la propera Jam del divendres 9 de juliol, on tindrem la participació de l'escola El Musical de Bellaterra amb l'Eladio i el Benet al cap davant. Miquel Tuset.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada