Vam anar a veure i escoltar l'Anna Luna Quintet


Era un concert recomanat i ben bé va ser així, valia la pena anar-hi. Sembla que de manera habitual, la formació amb la qual treballa l'Anna és la de quartet, però ahir, i de manera especial, la formació va ser de quintet amb la presència impactant del Toni Solà. Ens va impressionar la veu càlida i sensual de l'Anna, la qual va interpretar una sèrie de temes de Jazz estàndards a més de revisar algun tema "pop", un de Police, en versió Jazz. Va complaure a un dels organitzadors de l'espectacle cantant un tema molt difícil, que normalment es toca amb instrument, "The Peacocks", de Jimmy Rowles. L'Anna i companyia van fer un Jazz molt viu i potent, amb molta energia i velocitat. Per una cantant és tot un repte interpretar temes tipus "Be Bop" i ella i tots ho van fer abastament. Magnífica feina!. Què podem dir d'en Toni; ell sol quan comença un solo sembla que il·lumini l'escenari; toca amb tot el seu cos movent-se i transmeten com pocs aqui saben fer. Els seus solos sorprenen per la seva amplitud de registre; està tocant per la part alta del registre i de cop et deixa anar la nota més greu del seu instrument amb una facilitat increïble. Te un so molt sensual i molt sovint es converteix amb "estripat" per tornar-lo a fer suau i càlid. Increïble el Toni. La secció rítmica estava composta per l'habitual de piano, contrabaix i bateria. En Jaume Vilaseca al piano ens va fer gaudir d'un molt bon ritme i claredat a l'hora d'interpretar els seus solos. En Curro va mostrar el seu vessant més melòdic però també potent, sobretot amb la versió que van fer de "A night in Tunisia" del Dizzie. En Roberto va ser un dels més actius, ja que l'exigència dels temes requerien un ritme molt viu i també potent. Ell ho va fer durant tota la vetllada. Bravo pel Roberto.
Ja com a final hem d'agrair l'amabilitat que van tenir tant el President com el Vicepresident del Club de Jazz de Sant Cugat vers nosaltres. Segur que ens tornarem a trobar. Estarem en contacte i mirarem de compartir quelcom relacionat amb aquesta música que tant ens apasiona. Gràcies. Miquel Tuset.

2 comentaris:

Anna Luna Lucas ha dit...

Hola Miquel. Sòc l'Anna Luna Lucas.
Gràcies per les teves paraules. M'ha encantat el teu comentari del nostre concert a Sant Cugat. Nosaltres normalment anem amb el Víctor de Diego (sax0, un músic exquisit) però el dissabte vam comptar amb en Toni Solà, que no només és tàn potem com a músic també ho és personalment!!
En jaume Vilaseca(piano)és una de les peces fonamentals del grup, també per que fa la majoria d'arranjaments i és el pianaista més polifacètic que conèc! Té ritmica, gust, elegancia, força, sensibilitat...que més es pot demanar? El Curro Gàlvez és una roca!! Afina increiblement i té una lirica impresionant.Tocar al seu costat dona molta seguretat, moltes idees. En Roberto Faenzi, apart de ser el meu estimat marinovio com diu la Gefaell, i ser guapo copm ell sol, te un swing increíble, com per desgràcia , no n'hi han molts. M'encanta fer canvis amb ell, com vas comprovar, fem moltes intervencions junts!!És un trò. No es pot demanar un grup més potent!! Espero que toquem junts per molts, molts anys.
Ara, a l'Octubre anem a gravar el meu 6è cd a Itàlia, estic que em canto a sobreeee!!
Ja et/us tindré informants. A veure si anem aviat a St Vicens!!!
Gràcies again, Miquel. De veritat necessitem de afeccionats com vosaltres, en Carles i l'equip dels jazzeros de Sant Cugat, Joan Mas, Aurelio Santos, Valentí Grau i tot l'equip de Terrassa, Pere Pons, estela Vijazz, Atac de jazz, La Bergedana de jazz, Contrabaix...tots els que recolzen el jazz al nostre pais!

Anna Luna Lucas ha dit...

M'he deixat molta gent, eh!!
Gràcies a tots!!
Anna

Publica un comentari a l'entrada