Presentació biografia de Cifu i Jam Session a la Nova Jazz Cava, el 22 de juny de 2017

Doncs aquest dijous no podíem faltar a la Nova Jazz Cava per diversos motius, dos, concretament, car a les 20h l'Antoni Juan Pastor, escriptor ocasional, si se'm permet, i sobretot escriptor d'hàbitats que li agraden com el de la Rioja d'on sembla que es van promoure els llaços i lligams, alhora que l'admiració per la figura, per escriure la biografia del nostre mestre Juan Claudio Cifuentes "Cifu" pels amics.  L'altre motiu, amb saxo a l'esquena, era el de la Jam Session que "obrien" quatre "mostrus" anomenats Oriol Vallès, Jöel González, Pau Sala i Joan  Casares

A les 20h érem allà, no gaires, però sí alguns molt entesos, entre els quals el Joan Recolons i un altre company del qual no en recordo el nom, ells dos mols saberuts de tot el que aviat escoltaríem. El cas és que entre la Susanna Carmona i el Francesc Soriano hi havia l'autor de la biografia del nostre heroi, l'Antoni Juan Pastor, metge i mallorquí per més senyes, crec que ens va dir. Recordo haver gaudit amb la presentació que en va fer el Francesc, al qual ningú dels presents havíem vist en aquesta faceta de la qual en va sortir amb un excel·lent, una vegada obtinguda la nota per avaluació continuada i  amb el consens de tots els presents, he..he. Les aportacions del Francesc i la Susanna varen "omplir" de referències i records les explicacions de l'Antoni mentre ens anava situant en la vida, miracles i el perquè de tot plegat relacionat amb en Cifu. A mida que l'autor anava seguint el fil històric vital de Juan Claudio i tots el seguíem amb total atenció, algunes aportacions van venir de la grada del públic amb intervencions dels dos esmentats, Joan i company del qual ara no en recordo el nom. Sempre amb records lúcids i clars, després de tants anys, sobre anècdotes i comentaris que feia Cifu alhora que delimitar clarament quins van ser els "seus gustos musicals". Tot i alguna lleugera acceptació de "moviments musicals" més moderns i agosarats, el seu Jazz va acabar amb el Hard Bop, cosa dita per ell i corroborada per tots els presents. En fi, la presentació va durar el temps just per poder anar a fer uns "brackburts" al "franckfurt" veí de Can Farràs per tornar a la Jam amb ganes de fer algun tema, la qual cosa sí vaig fer. Evidentment jo diria que tots els presents li vam comprar el llibre, el qual em vaig empassar amb pocs dies, tal és el seu magnetisme que t'enganxa tot i no ser de Fe.

De tot això, en vaig deixar quatre ratlles al FB, les quals aquí mateix us poso:

I ja el tenim, Zarisa Zar. Una magnífica presentació a la Nova Jazz Cava del llibre "Juan Claudio Cifuentes, una vida de Jazz, una vida con swing" , del gran aficionat Antoni Juan Pastor, o sigui, Tonet. Primer amb la presentació de l'acte amb l'insigne Francesc Soriano acompanyat de Susanna Carmona, ambdós compartint anècdotes i detalls de la vida de Cifu amb l'autor, i posteriorment, aquest, explicant-nos ets i uts del com i del perquè fer aquesta gran obra sobre alguns aspectes de la vida de Cifu. L'admiració pel personatge i una sèrie de coincidències, van fer que l'autor s'endinsés en la memòria de molts dels qui van conèixer el mestre de tots nosaltres, aficionats al Jazz. Començar l'autor a explicar anècdotes i obtenir intervencions des dels presents com en Joan Recolons i Carlos, ha estat una mateixa cosa. El diàleg entre l'Antoni i ells dos ha estat molt fructífer, i les anècdotes i comentaris sobre els programes que feia en Cifu, a la ràdio i televisió, ens han revelat el que ja sabem alguns, que el nostre amic Joan Recolons te una memòria d'elefant de Jazz. També en Carlos s'ha entusiasmat tot i recordant Cifu, i menys entusiasmat i més tristot quan l'ha recordat després d'haver-se operat i ja en franca davallada, ja amb una veu molt tocada. Hauríem estat xerrant força estona més però hi havia Jam Session, o sigui que hem aprofitat l'impàs per anar a fer per la vida i agafar forces per si després ens havíem (jo) d'enfrontar amb l'instrument. l'Antoni ens ha dedicat tots els llibres que hem comprat una bona colla d'aficionats que hi hem assistit i aquestes són les seves "quatre lletres de metge" que m'ha dedicat. M'ho ha llegit després d'escriure-ho, però ara mateix és una magnífica recepta per millorar la meva salud en el Jazz. Gràcies Antoni.

Una Jam, com he comentat abans amb quatre cracs de l'escena actual de casa nostra amb Oriol Vallès, trompeta; Jöel González, piano; Pau Sala, contrabaix i Joan Casares, bateia. Un quartet que va fer un repertori de temes que més els hi agraden, emmarcats tots ells en el Hard Bop, Neo Bop, Be Bop, i similars, si és que n'hi han més. Ben aviat, a la Jam Session, s'hi va afegir un dels il·lustres entre el públic a la presentació del llibre "Juan Claudio Cifuentes, una vida de jazz una vida con swing", l'estimat Adrià Font. Jo crec que vaig tocar el "All of you" i sí que recordo que el tempo amb el qual vam partir era massa slow i els vaig fer parar i endegar-lo de nou amb més vitalitat, la qual cosa sembla que va agradar als joves cracs. Després van sortir una parella d'argentins, veu ella i guitarra ell, els quals van fer un parell d'estàndards també, de manera prou digna. 
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada