Albert Marquès Trio, a l'Ateneu de Sant Feliu, el 29 de juny de 2017

Doncs tot i ser dijous i pel fet de ser el primer dia de la gira que aquest trio farien per Catalunya ens vam deixar caure amb el Joan Recolons per l'Ateneu de Sant Feliu amb els ànims ben alts així tan convençuts estàvem que havíem de gaudir molt i molt. Vam arribar d'hora per així fer un mos amb cerveses al bar del local tot i fent temps, i allí que hi vam trobar a l'Albert Marquès i parella, i al Manel Fortià, sopant tot i esperant l'hora de començar el concert, alhora que esperant que arribés l'amic i tercer no en discòrdia, el baterista parisenc anomenat Raphaël Pannier el qual venia de París i no sembla que amb la millor "cigonya", car quelcom li havia passat que fins i tot li havia fet decidir-se pel TGV en lloc de l'avió. 

L'assumpte va ser que no arribava, no arribava, tot i que l'havia anat a buscar un "voluntari" de Contrabaix a l'estació de Sants, i així és que van començar els dos presents, piano i contrabaix sense bateria. l'Albert, eloquent i amb una gran desimboltura, a l'Americana, a l'hora de comunicar-se amb el públic, ens ho va explicar prou clarament tot just abans de tocar ells dos el primer tema. Dit i fet, i tema tocat que ens va arribar el baterista francès alhora que rebut amb grans aplaudiments tot i encoratjant-nos el líder de la formació, el pianista granollerí Albert Marquès. Amb ell ja hi eren tots tres, i així és que van tocar un magnífic "I'll remember April". Sense poder comentar gaire sobre els temes que van tocar (qüestió de memòria) i sí que van ser propis i estàndards i interpretats amb gran mestria per part de tots tres, els dos nostres coneguts i gran sorpresa la que ens va donar aquest gran mestre francès de la bateria, el jove PannierI un magnífic tema dedicat a la Lincoln Brigade, 3000 homes i dones dels EUA lluitadors per la llibertat, ara fa 80 anys. Amb Albert Marques, Manel Fortià , Raphaël Pannier


Segons em deia l'Albert, no fa gaire va morir el darrer supervivent d'aquells herois, els quals van anar també a la segona guerra mundial, i en tornar, els que van sobreviure, el McArthur els va putejar tan com va poder pel fet de ser la majoria del PC americà. Alguns fins i tot es van suicidar i tots van perdre la feina que anteriorment tenien, la qual cosa també va passar aquí després de la guerra civil. Aquí, assassinats i judicis sumaríssims per rebel·lió militar quan van ser ells els revoltats contra la democràtica segona república. El Parlament de Catalunya ha anul·lat els més de 60.000 judicis tots il·legals i sense cap dreta a defensa. 

Van tocar tot un seguit de temes en un concert organitzat per Contrabaix essent presentat pel Christian Bogulawsky amb una assistència relativa de gent, deu ni do considerant que era un dijous i mai solen fer concerts entre setmana. Una gira que havia de durar força dies i on havien de visitar moltes poblacions inclosa Barcelona, JazzSi Taller de Músics i també a la seva ciutat  Granollers entre moltes altres. Gràcies amics per la vostra música.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada