Anthus a la Nova Jazz Cava el 4 de febrer de 2017

Doncs tenia ganes de veure i escoltar a Anthus, cantant sicilià establert a casa nostra després d'haver passat per indrets diversos entre els quals Irlanda. Aquest jove cantant i compositor és un home que s'ha llaurat el seu propi camí a base de constància i fe en sí mateix. Les seves lletres ben bé ens ho diuen com per exemple la dedicada al seu pare i on li exposa totes les seves queixes per no haver-lo recolzat en aquest el seu camí de la música i el cant. Sort en va tenir de la seva àvia, la qual el va encoratjar i li va fer escoltar tota la música que els altres no volien que escoltés. Anthus ha enregistrat diversos projectes essent el que presentava a la Nova Jazz Cava el més jazzístic i havent-ne fet anteriors amb més música folklòrica i més autobiogràfics. Aquest anomenat "Calidoscopi" me l'havia enviat a casa i jo que el vaig posar en un anterior programa de ràdio, just la mateixa setmana que ell i els seus companys presentaven el projecte a la sala Luz de Gas el 10 de febrer. No hi vaig poder anar per inclemències meteorològiques i és per això que aquí a Terrassa no hi vaig faltar, si més no pel fet que ell mateix m'ho va recordar via whatsapp. En un dia de celebracions de les quals ens vam assabentar al final, i de presentacions, car no ens coneixíem personalment, vam anar a la cova terrassenca per veure, el Joan Recolons en primera instància i jo ja sabent el que anava a veure, el projecte del nostres, nostres amics. I dic en plural perquè la formació al complet la integraven amics com el Manel Fortià, contrabaix; Max Villavecchia, piano; Ramón Díaz, bateria i Pol Padrós, trompeta. Un projecte amb aires de Taller de Músics i no em voldria equivocar. 

Darrerament Anthus em va fer arribar un vídeo d'un dels temes que van fer a la Sala Luz de Gas o sigui que aquí el teniu:
No hi vam ser masses però els que hi vam ser vam gaudir d'allò més. Les interpretacions vocals del líder ens el van mostrar com un molt bon cantant a la vegada que un home amb carisma i empatia. Les improvisacions en "scat" també van ser reeixides i molt més la darrera que va fer quasi totalment improvisada. Les cançons estaban ben construïdes i els ritmes van ser diversos, enllaçant-se amb alguna cançó tipus balada. Els acompanyants van aixoplugar al líder en tots els moments, i així, acompanyant-lo i també en les intervencions solistes de cadascun d'ells. Manel va estar sublim al contrabaix fent alguns solos memorables així com també Pol  a la trompeta va ser el metall brillant que va sobresortir per sobre la secció rítmica i sovint fent duet amb el, cantant i líder Anthus. Si tenim en compte que al piano teniem a Max Villavecchia podrem entendre la tranquil·litat que va mostrar el líder en tot moment. Se sentia recolzat per aquest jove mestre que el dia després, passades les 00h, feia 27 anys. Ramón va mantenir la secció rítmica amb un tempo magnífic, i va acompanyar bàsicament, així com també ens va demostrar la seva vàlua en els solos individuals, tot i que no masses. Al final i en ple èxtasi general, i després del bis de rigor, el tema on Anthus va improvisar quasi tota l'estona, aquest va cantar un aniversari feliz, tot i referint-se al jove, un anys menys, Max Villavecchia. En definitiva una vetllada musical magnífica, llàstima que vam ser pocs però benavinguts. Sort que el dia de la seva presentació a Luz de Gas van fer un pleno total amb més de 150 persones. Pel qui vulgui saber del seu disc "Calidoscopi" us adreço al Programa 263 de Jazz Club de Nit i així poder-lo escoltar conjuntament amb d'altres companys com Natsuko Sugao i Jordi Bonell i per això aquí us deixo l'enllaç de l'àudio:


Per cert, en el reproductor i les descàrregues podreu escoltar l'àudio de l'aniversari feliç dedicat al Max.

I un altre tema a Luz de Gas..Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada