Esmuc Jazz Project amb l'Univers Ornette, el 18 d'abril de 2017

Finalment, i en el darrer concert dedicat a l'Univers Ornette, vam poder anar a la Sala 3 Tete Montoliu preparada com si d'un Club de Jazz es tractés, amb barra inclosa i quelcom per picar per veure i escoltar de ben a prop a aquesta magnífica formació, la Esmuc Jazz Project. Aquesta és una banda que deu anar canviant els membres de la formació segons diverses circumstàncies però el que sembla clar és que està formada per alumnes i exalumnes de l'ESMUC i dirigida per els seus mestres, Francesc Capella, Joan Sanmartí, Joan Díaz, Joan Monné i Lluís Vidal, i crec que no me'n deixo cap. Els arranjaments són d'aquests cinc grans mestres i instrumentistes alhora que sempre hi encabeixen algun tema propi. S'ha de dir que la presència i veu de Carola Ortíz en aquest projecte l'enlaira una mica més i també el solista dels vents, el gran Gabriel Amargant. La banda va interpretar aquest projecte de manera sòlida i sense fissures, no endebades ho han fet unes quantes vegades i així és que la compenetració entre els components de la Esmuc Jazz Project és total.

Cada màster, dirigeix el tema que ha arranjat i així és que cadascun d'ells va pujar a l'escenari a fer les tasques de direcció. Mentre un dirigeix, els altres (no tots) toquen els seus respectius instruments, guitarra en el cas de Joan Sanmartíi piano en els altres casos, amb Joan Díaz, Joan Monné, Lluís Vidal i Francesc Capella aquest darrer essent-ne el presentador pel fet de ser també el Cap del Departament de Jazz. 

En definitiva una gran idea el haver muntat aquesta Esmuc Jazz Project havent fet ja diversos homenatges com per exemple el dedicat a Keith Jarret el 27 de gener de 2105 a la Sala 2 Oriol Martorell en motiu de la seva presentació.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada